3o-sxoleio-asyrmatosΑν είχε προχωρήσει η απαλλοτρίωση πριν 15 χρόνια θα ήταν εφικτό. Σήμερα θεωρείται όνειρο απατηλό...


Εχει καταναλωθεί πολύ μελάνι γράφοντας για την απόκτηση του ακινήτου όπου θα χτιστεί το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Βούλας. Εδώ και χρόνια από προηγούμενες δημοτικές αρχές, όλο το παίρναμε και όλο το ...χάναμε.

Διαβεβαιώσεις Δημάρχων, υποσχέσεις βουλευτών, ερωτήσεις, επερωτήσεις και τελικά ...τζίφος.

Το επίμαχο Οικοδομικό Τετράγωνο (Ο.Τ.) 251 που είχε επιλεγεί για να χτιστεί το σχολείο είναι στο πλέον κατάλληλο σημείο για να καλύψει ανάγκες παιδιών που σήμερα κάνουν ταξίδι 3o-sxoleio-asyrmatosγια να προσεγγίσουν το 1ο και το 2ο Γυμνάσια - Λύκεια Βούλας.

Αν είχε απαλλοτριωθεί πριν δεκαπέντε χρόνια τα ποσά ήταν προσεγγίσιμα και εφικτά. Σήμερα θεωρείται όνειρο απατηλό...

Το θέμα επανεκίνησαν και οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι και η παρούσα Δημοτική Αρχή. Ετσι στη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης η επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο ΟΤ 251, προκειμένου η έκταση να διατηρηθεί ως χώρος Σχολείου, για την ανέγερση για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κατά τη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου και μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ενέκρινε ομόφωνα την επανεπιβολή απαλλοτρίωσης σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται στο Ο.Τ. 251 της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, προκειμένου η έκταση να διατηρηθεί ως χώρος Σχολείου, για την ανέγερση των διδακτηρίων.

Επίσης, με την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου έχει ενταχθεί κονδύλι ύψους 200.000 ευρώ για τμήμα της αποζημίωσης της απαλλοτριούμενης έκτασης.  

Ό Δήμαρχος Σπύρος Πανάς τόνισε, «Οι αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο συνιστούν ένα σημαντικό βήμα και οι ενέργειές μας θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά στο επόμενο διάστημα. Με τη συνεργασία όλων των παρατάξεων και των εμπλεκόμενων φορέων, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.»

Διαβάστε σχετικό άρθρο για τις σχολικές αίθουσες στα 3Β

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 guests και κανένα μέλος