Πολλές συσκέψεις και ο καιρός περνάει...

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε Πέμπτη 13 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, και η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο υλοποίησης των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων των δήμων και τη χρηματοδότησή τους, στη διαχείριση των κλαδεμάτων, αλλά και την εφαρμογή ολοκληρωμένης ανακύκλωσης σύμφωνα με όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία και συμμετείχαν όλοι οι Δήμοι της Ανατ. Αττικής είτε με τους δημάρχους, είτε με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από την πλευρά του ΕΔΣΝΑ, υπήρξε η δέσμευση ότι ο σύνδεσμος είναι σε θέση να διαθέσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τις παραπάνω δράσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νάσος Αναγνωστόπουλος, από τον ΕΔΣΝΑ η Αντιπρόεδρος Αφροδίτη Μπιζά, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Δρίβας και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σταύρος Ιατρού, οι Δήμαρχοι Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος και Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σπύρος Πάντζας, Πάρις Ευαγγελίου και Παύλος Καμάρας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους δήμους Αχαρνών, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Διονύσου, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης Δημήτρης Κανακόπουλος και ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης.

σ.σ. Το ζητούμενο είναι ότι έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια και το θέμα κυλάει απελπιστικά αργά, θα έλεγα, αφού οι περισσότεροι Δήμοι δεν διαθέτουν ακόμη τοπικά και πράσινα σημεία περισυλλογής.

Σε κάποιους δήμους δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι αλλά και η τοπική κοινωνία γενικότερα δεν έχει τη σωστή ενημέρωση και είναι αρνητική.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 441 επισκέπτες και κανένα μέλος