Προχθές Πέμπτη (15/1) συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική». Την Επιτροπή είχαν κληθεί να ενημερώσουν οι:...

Συνδυασμένες ενέργειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΦΕΡΝΟΥΝ αποτελέσματα στη Βουλή


Προχθές Πέμπτη (15/1) συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική». Την Επιτροπή είχαν κληθεί να ενημερώσουν οι:

•    Υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος,

•    Δήμαρχος Κηφισιάς και Πρόεδρος της Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. Νικόλαος Χιωτάκης

•    Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Χαράλαμπος Μανιάτης, και

•    Δήμαρχος Αιγάλεω και Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.  Καλογερόπουλος.


Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Κερατέας πληροφορήθηκε για τη συνεδρίαση, ενημέρωσε το Δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού Νίκο Κούκη, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή. Η Ομοσπονδία ειδοποίησε και όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, εκ των οποίων πολλοί είναι μέλη της Επιτροπής και ειδικότερα οι Ν. Καντερές, Β.Οικονόμου, Μ. Βορίδης και Θ. Ρουσόπουλος. Οι βουλευτές – Υπουργοί της περιφέρειας  Γεώργιος και Αθανάσιος Μπούρας δεν μπορούν να παραστούν και να μιλήσουν ούτε στην Επιτροπή ούτε στην Ολομέλεια σαν βουλευτές παρά μόνο σαν Υπουργοί σε θέματα της αρμοδιότητάς τους.


Η Ομοσπονδία προετοιμασμένη και ενημερωμένη από την πρόσφατη ημερίδα (14/12/2008) και της οποίας τη διοργάνωση είχε αναλάβει, εξέθεσε τις απόψεις των επιστημόνων Οικονομόπουλου, Νιάρχου και Ρομβέλη.

Η Επιτροπή άκουσε με προσοχή όλες τις απόψεις και το αποτέλεσμα όλων αυτών των συνδυασμένων ενεργειών ήταν να υπάρχει πλέον έντονος σκεπτικισμός όσον αφορά την ορθότητα της λύσης που μέχρι τώρα προτείνει η Πολιτεία.

Ο Νομάρχης δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά από το 2003, οπότε ψηφίστηκε η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που γίνεται διάλογος για το θέμα αυτό με οποιαδήποτε Αρχή του Κράτους».

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο τέλος ότι: «με άλλη γνώμη προσήλθα το πρωί και με τελείως διαφορετική φεύγω το μεσημέρι».


Εκτενέστερο ρεπορτάζ θα έχουμε στο επόμενο φύλο γιατί η συνεδρίαση αυτή μας βρήκε στο κλείσιμο της ύλης.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 guests και κανένα μέλος