Όραμα και Δράση μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»

«Όραμα χωρίς δράση είναι απλά ένα όνειρο.

Δράση χωρίς όραμα είναι χάσιμο χρόνου.

Όραμα και Δράση μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»

                                       Nelson Mandela

Ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα και οφείλουμε να το αναδείξουμε και να το αξιοποιήσουμε για αναπτυξιακούς σκοπούς, χωρίς όμως να διαταράξουμε την ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος.

Αυτό αφορά όλους μας, και είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής και να προστατεύσουμε το τοπικό οικοσύστημα, καθώς επίσης να διατηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον οικιστικό χαρακτήρα του Δήμου μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τον Ιανουάριο του 2018 πρωτοστάτησα για την αποτροπή του σχεδίου δημιουργίας Εργοστάσιου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο δάσος του Υμηττού (Α’ Ζώνη Απολύτου Προστασίας) κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου Αρχεδήμου. Παράλληλα υποστήριξα τη λύση της Διαλογής στην Πηγή για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στις αρχές του 2018 δημιουργήσαμε, οι κάτοικοι της περιοχής, την «Ομάδα Διατήρησης και Αναβάθμισης του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β», από όπου προέκυψε τον Ιούνιο του 2018 ο Σύλλογος Διατήρησης και Αναβάθμισης του Φυσικού Περιβάλλοντος και του Οικιστικού Χαρακτήρα των 3Β «ΑΡΧΕΔΗΜΟΣ» του οποίου και διατελώ Γενική Γραμματέας.  

Είναι προφανές ότι ο Υμηττός (Α΄ Ζώνη Απολύτου Προστασίας Υμηττού) δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε χώρο διαχείρισης απορριμμάτων οποιασδήποτε μορφής, κατ’ αρχάς διότι θα έχει αρνητική επίδραση στην υγεία των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθούν, οι αντιδράσεις Γιατρών και Φαρμακοποιών της περιοχής, στο άκουσμα και μόνο αυτής της ιδέας.

Θετικό είναι, ότι πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί να χρηματοδοτήσει ξανά μονάδες διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων. Στο νέο ΕΣΠΑ, τα εργοστάσια του είδους θα πρέπει να τροφοδοτούνται από χωριστά ρεύματα αποβλήτων ώστε να παράγουν περισσότερα και ποιοτικότερα υλικά.

Μία άλλη δράση που έχω προωθήσει μέσω του «ΑΡΧΕΔΗΜΟΥ» αφορά την ασφάλεια των κατοίκων με την πρόταση για δημιουργία Δημοτικών Ομάδων Πρόληψης & Κοινωνικής Στήριξης (συνεργασία Αστυνομίας-Δήμου-Πολιτών), σε αντιστοιχία με τον τρόπο λειτουργίας των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας.

Σήμερα, επειδή αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, νιώθω την ανάγκη ενεργής συμμετοχής στα κοινά, προκειμένου να συνεχίσω τις προσπάθειες ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο για επεξεργασία απορριμμάτων στην περιοχή του Υμηττού. Παράλληλα θα ήθελα να προωθήσω νέες πρωτοβουλίες για την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού, την ασφάλεια των κατοίκων και γενικότερα την τοπική ανάπτυξη και την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Mε αυτή τη σκέψη είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην Ενότητα Βάρης και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Κύμα Ενωμένων Πολιτών” του Δημήτρη Δαβάκη.

 

Αρετή Ντουρλιού-Τσιούμα

Η Αρετή Ντουρλιού-Τσιούμα είναι Λογίστρια - Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης και εργάζεται ως στέλεχος επιχειρήσεων στον Ιδιωτικό Τομέα για περισσότερο από 25 έτη.

Κατάγεται από το Φανάρι Καρδίτσας και κατοικεί στο Κόρμπι Βάρης. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Μαθηματικών του 1ο Λυκείου Βούλας, Θανάση Τσιούμα, και έχουν ένα γιό, ο οποίος είναι Διδάκτωρ Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα τελευταία χρόνια έχει ενεργή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης τοπικών κοινωνιών και σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος