Τρέχοντα τα θέματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 26/1, αλλά πάντα υπάρχουν και τα απρόοπτα.
Ετσι πριν ξεκινήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στο στάδιο των ερωτήσεων, ακούστηκαν ενδιαφέροντα θέματα από τους ερωτώντες νομαρχιακούς συμβούλους, καθώς επίσης παραβρέθηκαν επιχειρηματίες που πλήττονται από την κατασκευή του δρόμου Παιανία-Σπάτα-Λούτσα...

Ενδιαφέροντα θέματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου

 

Τρέχοντα τα θέματα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 26/1, αλλά πάντα υπάρχουν και τα απρόοπτα.

Ετσι πριν ξεκινήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στο στάδιο των ερωτήσεων, ακούστηκαν ενδιαφέροντα θέματα από τους ερωτώντες νομαρχιακούς συμβούλους, καθώς επίσης παραβρέθηκαν επιχειρηματίες που πλήττονται από την κατασκευή του δρόμου Παιανία-Σπάτα-Λούτσα. Διαμαρτύρονται  επιχειρηματίες

για την οδό Παιανία - Σπάτα - Λούτσα Κατ’ αρχήν η διάνοιξη της οδού Παιανία - Σπάτα - Λούτσα απασχόλησε το συμβούλιο αφού βρίσκονταν εκεί και επαγγελματίες που θίγονται από το κλείσιμο του δρόμου λόγω των έργων.

Οι επαγγελματίες κατήγγειλαν ότι δεν ενημερώθηκαν από κανέναν ότι θα κλείσει ο δρόμος και βρέθηκαν έτσι προ τετελεσμένων με αποτέλεσμα να θίγονται ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις τους, αφού όσο καιρό θα είναι κλειστή η οδός, τα μαγαζιά θα νεκρώσουν από κίνηση.

Η κυκλοφορία θα γίνεται από παράκαμψη τη μελέτη της οποίας επιμελήθηκε ο Δήμος Σπάτων.


Ο υπεύθυνος για τα χρηματοδοτούμενα από το ΠΕΡΠ Αττικής έργα, Γ. Καραμεσίνης, ενημέρωσε το σώμα ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει, έχει ήδη καθυστερήσει πάρα πολύ και υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα θα ανοίξει ο δρόμος.

Ο Νομάρχης πρότεινε στους επαγγελματίες να ενημερωθούν καλύτερα από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας που παρακολουθούν το έργο.


Ενημέρωση ζήτησαν σύμβουλοι της μειοψηφίας για τη συζήτηση στη Βουλή με την Επιτροπή Περιβάλλοντος για τους ΧΥΤΑ, αλλά ο Νομάρχης τους απάντησε ότι θα τους μοιράσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά για πλήρη ενημέρωσή τους.


Νέες χωματερές


Για την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών - χωματερή - ρώτησε η Χρ. Φράγκου, στην περιοχή Μπρέξιζα στη Νέα Μάκρη κοντά στην αμερικάνικη βάση, που άρχισε να μπαζώνεται τον Ιούνιο. Αρχικά είχε εναποθέσει μπάζα ο Μεγαγιάννης του οποίου η Νομαρχία επέβαλε κάποιο μικρό πρόστιμο, αλλά τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Ξύλα, πλαστικά, λάστιχα, κλαριά όλα μαζί αποτελούν μία σοβαρή εστία ρύπανσης, η οποία μάλιστα έπιασε και φωτιά τις προάλλες.

Την καταγγελία της Χρ. Φράγκου ενίσχυσε με τα λόγια του ο Χρ. Καλαποθαράκος, ο οποίος υπερθεμάτισε στα λόγια της Φράγκου.

Για το θέμα τους ενημέρωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, (μετά από καταγγελία κατοίκων προφανώς) και όπως είπε ο Νομάρχης, ενήργησαν άμεσα αφού έστειλαν και έκαναν αυτοψία. Εχει δε κληθεί ο Δήμος Νέας Μάκρης σε απολογία.

Το παράπονό του εξέφρασε ο Νομάρχης, γιατί δεν ειδοποιήθηκε η Νομαρχία και πήγαν κατευθείαν στο Συνήγορο του Πολίτη.


Σ.Σ. Γιατί ο πολίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη του πλέον. Και το ότι πήγε στο Συνήγορο του Πολίτη, είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει ότι κάπου ελπίζει. Και αυτή την ελπίδα πρέπει να τη διαφυλάξει ο εκπρόσωπος του “Συνηγόρου του Πολίτη” ως κόρη οφθαλμού.

Πάντως ακούγεται ότι την άδεια του μπαζώματος έδωσε η Κτηματική Υπηρεσία της Ανατ. Αττικής!

Στις αιτιάσεις ότι δεν έχει γίνει τίποτα στο ρέμα της Μπρέξιζας, ο Νομάρχης διαφώνησε και τόνισε ότι πήγε συνεργείο με μηχάνημα και καθάρισε,  με την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.


Η οδός Παιανίας - Μαρκοπούλου όπως ενημέρωσαν βρίκσκεται στο στάδιο της αναρτησης.


Εν τω μεταξύ δελτίο τύπου ήρθε από τη Νομαρχία όπου ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή (αγωγός ομβρίων, κρασπεδόρειθρα, οδοστρωσία) της οδού Αγίου Θωμά στον Δήμο Σπάτων, στα πλαίσια του έργου για την αναβάθμιση του οδικού άξονα Παιανία-Σπάτα-Αρτέμιδα.

Για τον σκοπό αυτό κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μετά από συνεννόηση με το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Τροχαία και τον Δήμο Σπάτων, ως εξής:

• Διαδρομή από Σπάτα προς Παιανία δια των οδών Κατσούλη και Ελαιώνος.

• Διαδρομή από Παιανία προς Σπάτα δια των οδών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση οι παραπάνω οδοί έχουν μονοδρομηθεί και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν την σηματοδότηση προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα λόγω αυξημένης κυκλοφορίας.

Η Νομαρχία ζητά την κατανόηση των κατοίκων και των οδηγών για όσο χρόνο διαρκούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περιοχή.

 


Τί γίνεται με την Elbisco;


Το ερώτημα για την εταιρεία ELBISCO ABEE που έχει εγκατασταθεί στο Πικέρμι με πολεοδομικές επεκτάσεις κατά παράβαση διατάξεων, έθεσε για άλλη μια φορά η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ).

Οπως σημειώνουν στην ερώτησή τους: «Συμπληρώνεται ένα 10μηνο από τότε που η ΝΑΣ ζήτησε να συζητηθεί στο Ν.Σ. το θέμα των παρανομιών της εταιρείας ΕΛΒΙΣΚΟ. Αντί αυτού, εσείς διατάξατε ΕΔΕ (Ενορκη Διοικητική Εξέταση) για την οποία μέχρι σήμερα δεν μας έχετε ενημερώσει».

Ο Νομάρχης Λεων. Κουρής απάντησε ότι. “Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ, έχει σταλεί στις δύο εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Νομαρχίας η ανάκληση των αποφάσεων. Εχει ζητηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ και η υπηρεσία προσωπικού ετοιμάζει την κλήση σε απολογία πέντε υπαλλήλων».

Νταμάρια τέλος για τη Νομαρχία


Ετσι περίπου ήταν η απάντηση του Νομάρχη στον ν.σ. Ιπ. Κοκκινόπουλο που κατήγγειλε εκρήξεις πολλών ρίχτερ στα νταμάρια του Διονύσου, ρωτώντας αν έχουν άδεια για κάτι τέτοιο.

“Για πολλοστή φορά θα ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδια η Νομαρχία αλλά το Υπ. Ανάπτυξης και η Επιθεώρηση Μεταλείων Νοτίου Ελλάδος”! δήλωσε ο Νομάρχης.


Προτάσεις για διακρίσεις


Επ’ ευκαιρία των τιμητικών διακρίσεων, που έκανε η Νομαρχία στην κοπή της πίτας, ο Παντελής Ασπραδάκης πρότεινε να τιμηθεί ο πρώτος αιρετός Νομάρχης ο Δημ. Φράγκου σε επόμενη εκδήλωση της Νομαρχίας και ο Θαν. Μπαλής πρότεινε να βραβεύεται ο πρώτος μαθητής κάθε πόλης της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής.


Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Πάρνηθας Σπαθής έκανε μια πλατιά ενημέρωση στο Συμβούλιο για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι μελλει γενέσθαι με την αναδάσωση της ελάτης, γιατί η χαλέπια πεύκη αναγεννάται από μόνη της μετά από μία πυρκαγιά - και μάλιστα - ακμαιότερη!

Η ελάτη λοιπόν φυτεύεται μετά από 3 με 4 χρόνια από το φυτώριο. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν δενδρύλια τόσα που χρειάζονται για να καλύψουν την καμένη περιοχή. Εχουν σπείρει ελάτη και περιμένουν 3 χρόνια για να την μεταφυτέψουν στην Πάρνηθα.


Αναπάντητο το ερώτημα

για το Σχοινιά


Ο φορέας διαχείρισης του Σχοινιά βρίσκεται σε .... κατάσταση. Ο Χρ. Καλαποθαράκος τον ανέφερε ως κακό παράδειγμα γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει τίποτα.

Ετσι ο Νομάρχης ενημέρωσε ότι η Νομαρχία δεν εκπροσωπείται, γιατί ο Φορέας Διαχείρισης Σχονιά (Φ.Δ.Σ.) αρνείται να κάνει δεκτό τον θεσμικό εκπρόσωπο της Νομαρχίας(!), μετά την παραίτηση του Καντερέ (μετά την βουλευτική εκλογή του).

Το γιατί αρνείται ο Φ.Δ.Σ. και πώς μπορεί ένα ιδιωτικό όργανο να “γράφει” τη Νομαρχία, δεν απαντήθηκε, αλλά ούτε ρωτήθηκε από κανέναν!! Αλλά ούτε ποιον εκπρόσωπο έχει επιλέξει η Νομαρχία μάθαμε.


Κατά τα άλλα αρκεί που οι αποφάσεις του φορέα πάσχουν από νομιμότητα. Καλά κρασιά...

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 232 guests και κανένα μέλος