Την περασμένη Τετάρτη (5/12), συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις συνοικίες  Εξοχή και Ευρυάλη...
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις(!) στη Βούλα
Εξοχή και Ευρυάλη (Κάτω Βούλα)

Την περασμένη Τετάρτη (5/12), όπως γράψαμε στο περασμένο μας φύλλο, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις συνοικίες  Εξοχή και Ευρυάλη.

Είχε γίνει μία συνάντηση με τους συλλόγους που δεν απέδωσε καρπούς, όπως φάνηκε από τις εισηγήσεις του μελετητή.

Ηφιλοσοφία του μελετητή όπως απεδείχθη - είναι οι μονοδρομήσεις, οι απαγορεύσεις των αριστερών στροφών και η δημιουργία συλλεκτήριων οδών(!) Τελικά δεν κατάλαβα ότι αποφάσισαν για την εύρυθμη κυκλοφορία, την ασφάλεια και την ησυχία των κατοίκων των συνοικιών της Βούλας.  Μάλλον για την ταχύτητα της κίνησης των επισκεπτών οδηγών αποφάσιζαν.

Εν τω μεταξύ όπως σημειώνεται μέσα στην εισήγηση της κυκλοφοριακής μελέτης "με τις μονοδρομήσεις εξαλείφονται η όχληση και η καθυστέρηση από την αναμονή για διέλευση αντίθετα κινουμένων οχημάτων σε δρόμους ανεπαρκούς πλάτους. Επί πλέον περιορίζεται το φαινόμενο στάθμευσης επί των πεζοδρομίων, λόγω της επάρκειας του οδοστρώματος για τη διέλευση κυκλοφορίας σε μία κατεύθυνση, ενώ μειώνεται ο αριθμός των κινήσεων στις διασταυρώσεις με αποτέλεσμα τον περιορισμό των μικροατυχημάτων σε αυτές". Αυτά μας λέει η μελέτη.

Δεν μας λέει όμως ότι οι μονοδρομήσεις αυξάνουν τις ταχύτητες και το θόρυβο από τη μηχανή του οχήματος, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους κατοίκους των συνοικιών και ενοχλητικό.

Δεν μας λέει ακόμη ότι αυξάνονται τα χιλιόμετρα (περιπορείες) για να βρεις την έξοδο από μια μονοδρόμηση, που σημαίνει επιβάρυνση, ρύπανση και εκνευρισμό.

Στην ΕυρυΑλη (Κάτω Βούλα)

"Κύρια είσοδος - έξοδος από τη Λ. Καραμανλή (Λ. Αλκυονιδών) για την Ευρυάλη", αντιγράφουμε από τη μελέτη.

Δηλαδή όλη η Κάτω Βούλα παραμένει με μία μοναδική είσοδο στο Ασκληπιείο, που πρέπει για να πας στο πίσω μέρος του Ασκληπιείου να διανύσεις τη Β. Παύλου και μέρος της Ιπποκράτους για να στρίψεις αριστερά και να αρχίσεις να κατεβαίνεις (από πού) προς τα κάτω. Γιατί απαγορεύεται η επί τόπου στροφή στο Ασκληπιείο.

Το βόρειο τμήμα της Ευρυάλης συνδέεται με τη Λ. Καραμανλή μέσω των οδών Ασκληπιού (είσοδος) και Μεταξά (είσοδος-έξοδος), αλλά μόνον όσων έρχονται από Βουλιαγμένη - Βάρη, παρραλιακώς.

"Δεν υπάρχουν διαμορφωμένοι κόμβοι και δεν πραγματοποιούνται αριστερές στροφές λόγω του διαχωρισμού των ρευμάτων κυκλοφορίας της Λεωφ. Καραμανλή", από Γλυφάδα, αντιγράφουμε και πάλι. Διαπιστώνουν το πρόβλημα αλλά λύση δεν δίνουν...

"Προτείνεται η διαμόρφωση της οδού Πρ. Πέτρου (συλλεκτήρια οδός) μεταξύ Πλ. Κρήτης και Σολωμού με διαχωριστική νησίδα και κατάλληλη διάταξη των πλευρικών κρασπέδων, ώστε να καθοδηγείται η κυκλοφορία αλλά και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες στάθμευσης που αναμένεται να ενταθούν λόγω της λειτουργίας του Τραμ.

«Στο υπόλοιπο τμήμα της Πρ. Πέτρου από Σολωμού μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης προτείνεται η κατάργηση του ανοίγματος της νησίδας στο ύψος των οδών Παπαρρηγοπούλου και Τζαβέλλα(!!!), ώστε να αποτραπούν οι εγκάρσιες κινήσεις και να μεταφερθούν στις παρακείμενες διασταυρώσεις»(δηλαδή στην Ματρώζου-Παπάγου).

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιο μυαλό σκέφθηκε αυτή την καταστροφική για τη συνοικία παρέμβαση. Δημιουργούν μία "αττική οδό"μέσα στη συνοικία! Δηλαδή καταργούν όλες τις εξόδους της συνοικίας προς Γλυφάδα, αφού η Τζαβέλλα και η Παπαρρηγοπούλου βγαίνουν και η Ρήγα Φεραίου και Σολωμού μπαίνουν. Από πού θα βγει ο κάτοικος προς Γλυφάδα; Θα πρέπει να ταξιδέψει όλη την Πρ. Πέτρου μέχρι τη Ματρώζου για να ξανακατέβει την Πρ. Πέτρου. Ετσι επιβαρύνουν κατάφορα την Ματρώζου χωρίς να βάζουν και φανάρι, που είναι αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου και κατοίκων εδώ και μία εικοσαετία!! (έλεος). 

Στο Φανάρι, στην οδό Σωκράτους & Πειραιώς με ανάλογη τροποποίηση θα επιτρέπονται και αριστερές στροφές (και τώρα γίνονται αλλά παράνομα και άκρως επικίνδυνα).

Πρωτεύουσα συλλεκτήρια οδός η Ματρώζου - Παπάγου για τις συνοικίες Πολιτεία, Δικηγορικά και Πανόραμα! Από πού και ως πού κύριοι μελετητές; Ή μήπως είναι υπόδειξη του κ. Δημάρχου; (για ποιους περίεργους λόγους); Δηλαδή πρέπει σώνει καλά να τετρατομήσετε τη συνοικία; Την κόβει το Νοσοκομείο, την κόβει η Ιπποκράτους-Σωκράτους, να την κόψουμε και κάθετα με την Ματρώζου-Παπάγου;

Ακόμη μονοδρομούν τη Λακωνίας προς την παραλιακή και διατηρούν τη Δωδεκανήσου ως διπλής κατεύθυνσης.

Μετά τις διαμαρτυρίες της Αννας Μπουζιάνη, που παρευρέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο και την επιφύλαξη της Ηλ. Τσιριγώτη και Δ. Κιούκη για το κλείσιμο της Πρ. Πέτρου, δεν ψηφίστηκε η παρέμβαση που αφορά το κλείσιμο των νησίδων στην Πρ. Πέτρου.

Τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν στις μονοδρομήσεις, και να κρατήσουν σε εκκρεμότητα το θέμα της Πρ. Πέτρου.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 191 guests και κανένα μέλος