Συνάντηση με τους καταστηματάρχες του Δήμου 3Β, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, την περασμένη εβδομάδα (4/3/15) σε δύο φάσεις.

Την πρώτη ώρα είχε καλέσει γενικά καταστηματάρχες διαφόρων δραστηριοτήτων, ενώ την επόμενη ώρα είχε καλέσει τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην πρώτη συνάντηση δεν υπήρξε ανταπόκριση, θα λέγαμα, αφού η παρουσία ήταν ιδιαίτερα ισχνή, εν αντιθέσει με τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος που γέμισαν την αίθουσα.

Βέβαια είναι η κατηγορία που έχει και τα περισσότερα προβλήματα όσον αφορά τη σχέση τους με το Δήμο, γιατί αδειοδοτούνται από αυτόν και ελέγχονται σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στα πλαίσια της στήριξης της τοπικής αγοράς. Ανέπτυξε τα σχέδια ανάπλασης των περισσοτέρων κεντρικών πλατειών του Δήμου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Βούλας, με υπογειοποίηση των καλωδίων και αλλαγή του φωτισμού με νέες κολώνες και σύγχρονες λάμπες φωτισμού.

Σε ότι αφορά τη συμβολή των ιδιοκτητών των τοπικών επιχειρήσεων, ο Δήμαρχος τόνισε πως η σημερινή εικόνα της πόλης, με τις παράνομες πέργκολες, τις υπερβάσεις στους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, τις παράνομες διαφημίσεις και σειρά άλλων παραβάσεων, δεν είναι αυτή που αισθητικά αρμόζει σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη. Κάλεσε του επαγγελματίες να συμβάλουν στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, και να εφαρμόσουν από μόνοι τους τα νόμιμα χωρίς να χρειάζεται αστυνόμευση από τις υπηρεσίες του Δήμου. Εξήγησε πως η τήρηση των κανονισμών είναι προς όφελος όλων, αφού η αισθητική αναβάθμιση της πόλης θα φέρει περισσότερο κοινό.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί αντικοινωνική συμπεριφορά από καμμία επιχείρηση, ειδικά σε θέματα ηχορύπανσης. Οσοι δεν το κατανοήσουν δεν θα έχουν επαγγελματικό μέλλον στο Δήμο. Επεσήμανε σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται - η παρούσα Δημοτική Αρχή - να ανεχτεί συμπεριφορά επιχείρησης, που δεν θα σέβεται και θα αλλοιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου.

katasthamatarxes-dhmarxosΔόθηκε η ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις, τα παράπονα και τα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία απαντήθηκαν άμεσα από τον Δήμαρχο, ή τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Βαμβασάκη.

Τέλος, ο Δήμαρχος θύμισε πως αυτή η διαδικασία θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ κάλεσε τους επαγγελματίες της πόλης να δημιουργήσουν ενιαίο σύλλογο επαγγελματιών προκειμένου να μπορεί να γίνει μόνιμος θεσμικός συνομιλητής της διοίκησης του Δήμου.

Ηδη, όπως είδαμε, οι καταστηματάρχες της πλατείας στη Βούλα, άρχισαν να “συμμορφώνονται” και ξήλωσαν υαλοπετάσματα. Εκείνο που μας ξένισε είναι το βάψιμο με άσπρο χρώμα των ξύλινων κατασκευών, που δεν προσδίδει στο χώρο.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος