Σε μεγάλη αίθουσα παραλιακού ξενοδοχείου της Βούλας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 5 Απριλίου, η προγραμματισμένη συνάντηση του συνδυασμού «ΔΑΔΑ με ΟΡΑΜΑ» με τους Συλλογικούς φορείς της πόλης, που είχε σκοπό να τεθούν από πλευράς συλλόγων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή ή στο αντικείμενο δράσης τους...

Ο Αποστολάτος στρώθηκε στη δουλειά

 

Η Δ.Α.Δ.Α. με ΟΡΑΜΑ για μια σύγχρονη Βούλα

με επιτελείο, οργάνωση και επιτροπές


Σε μεγάλη αίθουσα παραλιακού ξενοδοχείου της Βούλας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 5 Απριλίου, η προγραμματισμένη συνάντηση του συνδυασμού «ΔΑΔΑ με ΟΡΑΜΑ» με τους Συλλογικούς φορείς της πόλης, που είχε σκοπό να τεθούν από πλευράς συλλόγων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή ή στο αντικείμενο δράσης τους.

Η συνάντηση και σε επίπεδο συμμετοχής και ανταπόκρισης, όσο και σε επίπεδο προβληματισμού υπήρξε εντυπωσιακή.

Οι ελάχιστες απουσίες σηματοδοτούν ή αδράνεια των συλλόγων που απουσίασαν ή, το χειρότερο, εξάρτηση και προσκόλληση στην παρούσα δημοτική αρχή ή φόβο των συνεπειών συμμετοχής τους.


Εμείς πιστεύουμε ότι είναι επιβεβλημένη η παρουσία όλων των Συλλόγων σε κάθε παρόμοια δραστηριότητα όλων των υποψηφίων.

«Με τη συνάντηση αυτή ξεκίνησε η διαδικασία της συνεχούς διαβούλευσης η οποία θα οδηγήσει στην κατά το δυνατόν καλύτερη στόχευση και επεξεργασία των προβλημάτων της πόλης» δήλωσε ο Άγγελος Αποστολάτος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος Αποστολάτος δεσμεύτηκε οτι η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και κατά την Δημαρχιακή του θητεία, σε μόνιμη βάση μηναίων συναντήσεων του Δημάρχου με τους Φορείς.

Αποτέλεσμα της διαδικασίας διαβουλευσης ήταν να ξεκινήσει η συγκρότηση των επιτροπών επεξεργασίας των προβλημάτων που θα οδηγήσει και στη σύνταξη του προγράμματος του συνδυασμού.


Στην εισήγησή του ο Άγγελος Αποστολάτος είπε μεταξύ άλλων: «…Σήμερα ακούμε τους φορείς της Βούλας, που τους υπηρετούν συνδημότες μας με συνέπεια και επιμονή, αφιλοκερδώς, με πολυετή προσφορά στην πόλη και τα παιδιά μας. Τιμάμε το έργο σας και σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας.


Ξεχωριστή σημασία αποδίδουμε στον Τοπικό Τύπο, που τον έχουμε μαζί μας σήμερα, γιατί έχει τεράστιο ρόλο, και στον εντοπισμό των προβλημάτων και στην ανάδειξη, αλλά και στην επίτευξη λύσεων.

Σήμερα είναι η ημέρα που μιλάτε εσείς και μόνο εσείς.

Εγώ, πριν δώσω τον λόγο σε εσάς, θα πω ακριβώς τρία πράγματα που αφορούν σε θέματα διαδικασίας και αρχών με τα οποία ο Συνδυασμός Δ.Α.Δ.Α. με ΟΡΑΜΑ πορεύεται, έχοντας την πείρα 10 ετών στην Δημαρχία».


Ποια είναι λοιπόν τα σημαντικά ζητήματα άσκησης της Δημοτικής Εξουσίας;


Πρώτο Ζήτημα

Ένας Δήμαρχος, μια Δημοτική Παράταξη, δεν εντέλεται, δεν εξουσιοδοτείται από τον λαό να φτιάξει και να λειτουργήσει την ΠΟΛΗ, όπως αυτός ο Δήμαρχος νομίζει σωστό ή αρέσκεται. Όχι φυσικά. Έτσι πήγαν τα πράγματα μέχρι σήμερα και έφτασαν στα όρια τους.

Σήμερα, αυτό που επιδιώκεται, ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, είναι να διαμορφώνουν οι φορείς και οι Δημότες, με τις ιδέες και τις παρεμβάσεις τους, με τις δημόσιες διαβουλεύσεις:

– Την ατζέντα

– Τις προτεραιότητες

– Τους στόχους

– Τις απαιτήσεις

Για τα προβλήματα, τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τις παρεμβάσεις που χρειάζονται.

Είναι, λοιπόν, ζήτημα “ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ” από τον λαό η επιλογή εκείνου του Δημάρχου και εκείνης της Παράταξης, που θα κάνει αυτά που ζητά ο Κόσμος, που τα διαβουλεύεται με τον Κόσμο, που τα προαναγγέλλει και τα υπόσχεται μέσα από το Πρόγραμμα, αλλά και που μπορεί και θέλει και έχει την επιμονή και το σύστημα να τα επιβάλλει και να τα εφαρμόσει.


Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει ο Δήμαρχος ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ και, κυρίως, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Δεύτερο Ζήτημα

Φτάνει, όμως, μόνο ένας καλός ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Έστω, ότι έχουμε τις προτάσεις των φορέων και του κόσμου, έχουμε την καταγραφή των προβλημάτων της πόλης και έχουμε και κάποιες πολλαπλές ιδέες-λύσεις ή αδιέξοδα (μη ορατές λύσεις).

Λοιπόν, τα ενστερνιστήκαμε, τα αποδεχθήκαμε, τα υιοθετήσαμε, τα κάναμε πρόγραμμα.

Και λοιπόν;

Αυτό σημαίνει ότι θα τα λύσουμε;

Πώς θα τα λύσουμε;


Να και πάλι εμφανίζεται το πρόβλημα «ΔΗΜΑΡΧΟΣ».

«Να αναλάβει ο Δήμαρχος να τα λύσει» λένε όλοι με μια φωνή.

ΟΧΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΜΕΛΕΤΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.


ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» που επαγγέλλεται η Παράταξη μας με τους ειδικούς Επιστήμονες, με τους φορείς, με τους έμπειρους Δημότες. Η Παράταξη που αναλύει, εξετάζει, μελετάει, σταθμίζει, καταστρώνει στρατηγικές για χρηματοδοτήσεις, για χρονοδιαγράμματα, για λύσεις.


ΑΡΑ, η σημερινή «Συνάντηση-Συζήτηση» μας έχει πολύ μεγάλη σημασία, θα τροφοδοτήσει την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ», που πρέπει να μαζέψει με προσοχή τις προτάσεις, πριν ξεκινήσει την ομαδική δουλειά με τους συνεργάτες μας στην Παράταξη.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ + ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ + ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 


Θα διερωτηθείτε  ίσως γιατί γίνονται όλα αυτά, συνέχισε ο Αποστολάτος: «Ακριβώς, εδώ φτάνουμε στην ουσία του προβλήματος (και της λύσης του).

Όλα αυτά γίνονται ώστε «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που θα παρουσιάσουμε για έγκριση στον ΛΑΟ, αφού διαβουλευτούμε μαζί του, θα περιλαμβάνει εκείνα τα πράγματα που θα μπορούν σίγουρα και σωστά να υλοποιηθούν, και θα ζητηθεί η έγκριση του Λαού της Βούλας για αυτό το Πρόγραμμα».


Αυτό θα γίνει έγκαιρα, για να συζητηθεί ευρύτατα». […] «Κλείνοντας, και πριν δώσω τον λόγο σε εσάς, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο που αναφέρεται σε εμένα.

Λένε, ο Αποστολάτος είναι «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ», είναι Δυναμικός, είναι μαχητής, θα τα λύσει τα προβλήματα, θα βρει τον τρόπο του αυτός.


Ναι, είμαι αυτό που λένε, αλλά για προσθέστε σε αυτό ένα   σπουδαίο ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ και ένα Μελετημένο-Προετοιμασμένο-Με έτοιμους φακέλους ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Με αυτό το σχήμα μπορούμε να κάνουμε το άλμα στην πόλη και αυτό κάνει η Δ.Α.Δ.Α. με ΟΡΑΜΑ!!!!


• Η πολύχρονη εμπειρία μου στο αξίωμα του Δημάρχου, ΑΛΛΑ και οι προσωπικές ικανότητες, καθενός ξεχωριστά, των στελεχών του Συνδυασμού μου Δ.Α.Δ.Α. με ΟΡΑΜΑ, μαζί με εσάς, με τις δικές σας προτάσεις, μπορούν να αξιοποιηθούν για το κοινό όφελος της πόλης μας, για το όφελος όλων των Δημοτών μας.

• Δεν υπάρχει αμφιβολία, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

• Φιλοδοξούμε να χαράξουμε μια νέα Δημιουργική πορεία, μια πορεία ευθύνης και προσφοράς.

• Για όλους εμάς που αγωνιούμε για το μέλλον της Βούλας, που δεν εφησυχάζουμε, δεν μένουμε απαθείς, που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την ποιότητα ζωής μας και των παιδιών μας.

• Δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απαθείς.

• Σε αυτήν την πρωτοβουλία μας, που μας ενώνει, μας δίνει δύναμη και ελπίδα, καλούμε και εσάς, τους φορείς, με τις προτάσεις σας.

• Για ένα Δήμο Ενωμένο – Δυνατό – Δημιουργικό

• Για μια κοινωνία αλληλεγγύης – Ανθρωπιάς και Συνέπειας.

• Για μια Βούλα πιο λειτουργική, πιο όμορφη, που με πάθος και ανιδιοτέλεια, χωρίς πισωγυρίσματα, θα υπηρετήσουμε.


Δεν αντιμαχόμαστε κανένα, δεν ξεχωρίζουμε εχθρούς και φίλους, αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της πόλης και μόνο με αυτά ασχολούμαστε.


Ακολούθησαν πραγματικά εποικοδομητικές προτάσεις και παρατηρήσεις των εκπροσώπων των φορέων που καταγράψαμε και θα προβάλουμε κι εμείς σταδιακά, όπως πάντα στο πλευρό των υπεύθυνων πολιτών.


Συνοπτικά τα προβλήματα που εκτέθηκαν θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνοψίζονται σε θέματα περιβάλλοντος, πρασίνου, καθαριότητας, ασφάλειας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, λειτουργικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας.


Χαρακτηριστικά, κλείνοντας ο Αποστολάτος και εκτός κειμένου είπε: «Το γραφείο μου θα είναι καθημερινά ανοιχτό, όχι για τους «ημέτερους», αλλά για ΟΛΟΥΣ».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 235 guests και κανένα μέλος