Σε ιατρικό εργαλείο λοιπόν, θα μπορεί να μετατραπεί η smartphone συσκευή σας, εγκαθιστώντας μια απλή εφαρμογή (application) χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Μελέτη που παρουσίασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνια, στην ετήσια συνάντηση του Optical Society, που πραγματοποιήθηκε στις 16-20 Οκτωβρίου στο San Hose στην Αμερική, δείχνει την μετατροπή του κινητού σας σε μικροσκόπιο και φασματοσκόπιο...

Ένα τέτοιο τηλέφωνο, θα γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η τελική διάγνωση είναι εφικτή ακόμα και χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να αποστέλουν τα δεδομένα σε συναδέλφους τους για ανάλυση και διάγνωση. Θα καλύπτει τις ανάγκες για εξετάσεις σε ανθρώπους που κατοικούν σε μη προσβάσιμες περιοχές ή σε περιοχές μακρυά από νοσοκομεία και κλινικές.

Δείγμα αίματος θα τοποθετείται πάνω στην ειδική επιφάνεια του iPhone και η εικόνα του θα αποθηκεύεται και θα στέλνεται στους ειδικούς για ανάλυση. Η μεγέθυνση 5x του φακού επιτρέπει τον προσδιορισμό διαφορετικών τύπων κυττάρων του αίματος. Η μέθοδος αυτή μπορεί να παρέχει σημαντικές πληροφορίες.

Η ιδέα για να ερευνηθεί και να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα, προέκυψε όταν μια σταγόνα νερού έπεσε πάνω στο φακό της φωτογραφικής μηχανής του iPhone και ο φακός λειτούργησε ως μεγεθυντικός παρόλο που το νερό εξατμίζεται γρήγορα.

Μελλοντικά πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει ένα ευρύτερο φάσμα ασθενειών κι έτσι οι γιατροί να κάνουν διάγνωση από μακριά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος