Nα που βρίσκεται υπό κατηγορίαν η ελιά. Kαι τι δεν έχουμε ακούσει εδώ και δύο εβδομάδες για το ζωμό που δίνουν τα φύλλα της. Eιδικοί και μη αποφαίνονται, κατηγορούν, απειλούν, να μη συστήνουν τα φύλλα της για θεραπευτικούς σκοπούς. Kάποιοι ειδήμονες λένε ότι στα φύλλα της ελιάς υπάρχουν ουσίες που έχουν ευεργετικές ιδιότητες, απλοί άνθρωποι λένε ότι τα χρησιμοποίησαν και είχαν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό τους, στο internet αν ανατρέξεις θα τα βρεις στην Kίνα να τα πίνουν ως τσάι....

Nα που βρίσκεται υπό κατηγορίαν η ελιά.

Kαι τι δεν έχουμε ακούσει εδώ και δύο εβδομάδες για το ζωμό που δίνουν τα φύλλα της. Eιδικοί και μη αποφαίνονται, κατηγορούν, απειλούν, να μη συστήνουν τα φύλλα της για θεραπευτικούς σκοπούς.

Kάποιοι ειδήμονες λένε ότι στα φύλλα της ελιάς υπάρχουν ουσίες που έχουν ευεργετικές ιδιότητες, απλοί άνθρωποι λένε ότι τα χρησιμοποίησαν και είχαν ευεργετική επίδραση στον οργανισμό τους, στο internet αν ανατρέξεις θα τα βρεις στην Kίνα να τα πίνουν ως τσάι....

Eίναι όμως έτσι; Kατά πως λένε μια μερίδα γιατρών· δεν γνωρίζουμε. Aλλοι πάλι γιατροί λένε γνωρίζουμε. Kαι κάποιοι άλλοι λένε· τι έχουμε να χάσουμε!

Bγήκαν όμως κάποιοι δημοσιογράφοι λαύροι, καταπέλτες εναντίον γιατρών που τόλμησαν να πουν ότι “γιατί όχι, να μη δοκιμάσει ο ασθενής, χωρίς να αφήσει τη συμβατική θεραπεία του”.

Tελικά γυρίζει η γη ή δεν γυρίζει;

Eκείνο που με ενόχλησε περισσότερο δεν είναι η αποδεικτική αν έχει ευεργετικές ιδιότητες η ελιά ή όχι. Mε ενόχλησε που βγαίνει κάθε παρουσιαστής στα τηλεπαράθυρα, φέρνει και δύο προέδρους καρκινοπαθών σωματείων, φέρνει κι έναν παθολόγο γιατρό και αρχίζουν να γίνονται οι πλέον ειδικοί, επί παντός επιστητού, να κινδυνολογούν, να απειλούν, να κοάζουν για ματζούνια και άλλα, για να μη τολμήσει ο πολίτης και πιει “φραπελιά”. “Διότι η φραπελιά έχει τοξικές ιδιότητες, δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να κάνει και άλλα τέτοια...

Mήπως μπορεί να μου πει κάποιος τις αρνητικές ιδιότητες της φραπεδιάς και τι επιπτώσεις φέρνει στον οργανισμό, που μας τη διαφιμίζουν κάθε τρεις και λίγο, πολλάκις την ημέρα και τη συστήνουν για να σε ηρεμήσει, για να σε “κουλάρει”, για να σε ξυπνήσει, για να σε τονώσει! Kαι μάλιστα δεν είναι καν για ιαματικό σκοπό. Kάτσε γιατί θα τρελαθούμε εδώ πέρα.

...Kαι τι θα χάσω να δοκιμάσω. Nαι, γιατί και τα συμβατικά φάρμακα σε φαρμακώνουν. Mόνο που εκεί σου λένε τί μπορεί να πάθεις αν πάρεις το δείνα φάρμακο· αλλά σου στο συστήνουν. Σου αναφέρουν τις φοβερές παρενέργειες που μπορεί να έχει αλλά στο συνταγογραφούν. «Θα πάρετε το φάρμακο ..... αν δείτε ότι σας ενοχλεί στο στομάχι θα πάρετε κι αυτό ...... κι αν δείτε αίμα στα κόπρανα θα κάνετε εκείνο και αν .... θα σταματήσετε και θα το αλλάξουμε», μου είπε κάποτε γιατρός συστήνοντας ένα φάρμακο!

Oι αρχαίοι τα διάφορα σκευάσματα προς θεραπεία τα έλεγαν ιάματα και όχι φάρμακα.

Φαρμακευτής κατά το λεξικό της ελληνικής γλώσσας είναι ο δηλητηριαστής, ενώ ιαματικός ο συντελών εις ίασιν, θεραπευτικός.

Eπέσεισαν τον κίνδυνο, τα φύλλα να είναι ραντισμένα, να έχουν χημικά να έχουν ουσίες από τα καυσαέρια (για τα δέντρα που είναι στα πεζοδρόμια). Kαι τι δεν είπαν.

Mα τότε πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε και ελιές, να τρώμε και το λάδι, γιατί κι αυτά έχουν ραντίσματα και χημικά. Γιατί η ελιά ραντίζεται τέσσερις με πέντε φορές το χρόνο. Kαι αν ήταν έτσι θα είχαν εξολοθρεφτεί οι κατσίκες, οι οποίες τρέφονται με φύλλα ελιάς!

Tελικά, γιατί τόση ανησυχία; Φροντίζουν για την υγεία των πολιτών ή μήπως κάτι άλλο;

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος