Επιστημονική Συνάντηση από τον Δήμο Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρου του Αγίου Τρύφωνα, με θέμα τη χοληστερίνη και τα νέα δεδομένα...  
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας - Δήμος
Χοληστερίνη, νέα δεδομένα στην αντιμετώπισή της

Επιστημονική Συνάντηση από τον Δήμο Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρου του Αγίου Τρύφωνα, με θέμα τη χοληστερίνη και τα νέα δεδομένα στην αντιμετώπισή της.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και τον Δήμο Παλλήνης 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Παλλήνης  Σπύρος Κωνσταντάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο και τους στόχους του Δήμου στον τομέα  της κοινωνικής πολιτικής, δηλώνοντας τη σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής για διοργάνωση παρόμοιων επιστημονικών εκδηλώσεων, που παρέχουν έγκυρη ενημέρωση στους δημότες σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Ο διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας των ΟΤΑ ιατρός Παπασπυρόπουλος,  τόνισε τη σπουδαιότητα του ρόλου του διαδημοτικού δικτύου υγείας, στο οποίο συμμετέχουν και τα Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης.

Ο καρδιολόγος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  Μανώλης Μάκαρης, ανέλυσε διεξοδικά τις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο της χοληστερόλης στην ανάπτυξη της αθηροσκλήρυνσης.

Στη συνέχεια η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος και συνεργάτης των Δημοτικών Ιατρείων Παλλήνης Ιωάννα Βλαχογιάννη, αναφέρθηκε στη διαιτητική αντιμετώπιση των δυσλιπιδαιμιών, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για μια υγιεινή διατροφή.

Τέλος ο καρδιολόγος και Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών Δημήτριος Ρίχτερ αναφέρθηκε στη φαρμακευτική αντιμετώπιση της υπερχοληστερολαιμίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη δωρεάν εξέταση χοληστερόλης και των υπολοίπων λιπιδίων στους παρευρισκόμενους δημότες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος