Τρία χρόνια μετά κατάφερε να κυκλοφορήσει ξανά δημόσια ο Ντάλας Γουάινς, ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε ολική μεταμόσχευση προσώπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο 25χρονος Τεξανός, στις 30 Μαρτίου υποβλήθηκε σε μία δεκαπεντάωρη χειρουργική επέμβαση με στόχο την αποκατάσταση των τραυμάτων που προκλήθηκαν από ηλεκτροπληξία το 2008 και όπου το πρόσωπό του είχε καεί ολοσχερώς.
without-faceΟ γιατρός που ανέλαβε την περίπτωση του Ντάλας, ανακοίνωσε πως ο ασθενής δεν έχει ανακτήσει πλήρως τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, αλλά πως όλοι ευελπιστούν ότι η κατάστασή του θα βελτιωθεί.
Ο Ντάλας Γουάινς, έχει υποβληθεί σε δεκάδες εγχειρίσεις από το 2008, προκειμένου να ξαναποκτήσει πρόσωπο, ενώ η επέμβαση της μεταμόσχευσης χρηματοδοτήθηκε από το στρατό των ΗΠΑ, με την αιτιολογία ότι ελπίζει το αποτέλεσμα της εγχείρισης να συμβάλει στη θεραπεία πολλών στρατιωτών που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.
Οι αισθήσεις του δεν έχουν ανακτηθεί πλήρως και δυστυχώς απ’ ότι δήλωσαν οι γιατροί, δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν την όρασή του. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντάλας Γουάινς, με την ψυχική δύναμη που τον διακρίνει, τόνισε ότι η ανάκτηση της όσφρησής του, η δυνατότητα να μυρίσει και να αναπνεύσει ξανά από τη μύτη του, ήταν το καλύτερο κομμάτι της ανάρρωσής του.
Περιέγραψε χαρακτηριστικά πως «συνειδητοποίησα ότι ανέκτησα την όσφρηση μου όταν μία νοσοκόμα έφερε ένα λουλούδι στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Η μυρωδιά της ζωής, η μυρωδιά ενός φυτού και το να ξέρω ότι θα μπορώ να μυρίσω ξανά ένα λουλούδι ή κάτι παρόμοιο, ήταν κάτι το υπέροχο για μένα», είπε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 guests και κανένα μέλος