Μας έπεσε κεραμίδα. Θεωρούμε ότι βιάστηκε το Υπουργείο”

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, μετά το πέρας της συνεδρίασης της ημερησιας διάταξης (11/5) ενημέρωσε το σώμα για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος στα οικονομικά του.

Διαβάστε σχετικές ανακοινώσεις των παρατάξεων "ΚΟΡΩΠΙ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ" και "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ".


Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης, μετά το πέρας της συνεδρίασης της ημερησιας διάταξης (11/5) ενημέρωσε το σώμα - είχε ζητηθεί προ ημερησίας από τον Αρ. Γκίκα - για την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος στα οικονομικά του, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου ότι βρίσκεται στο “πορτοκαλί”.

Η ανακοίνωση μάς ξάφνιασε, ωστόσο δείχνει μια πραγματική εικόνα των Δήμων. Η εικόνα που προέκυψε και μας έφερε στην 57η θέση, δεν ειναι η τελική, γιατί θα αξιολογηθούν από ορκωτούς λογιστές και ΕΤΑ, η οποία έμεινε έκπληκτη που το Υπουργείο έβγαλε αυτή την ανακοίνωση. Μας έπεσε κεραμίδα.

Ο Δήμος εμφανιστηκε με 101%. Αλλοι Δήμοι που έχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα χρέη, ίσως δεν έχουν γίνει σωστά τα δεδομένα καταχώρησης. Με λίγα λόγια πασχίζουμε να βρεθούμε εκτός της κατάστασης του ορίου.

Εμεις δημιουργήσαμε μια εικόνα με άλλα στοιχεία που φθάνουν το 87%. Η πραγματική εικόνα θα προκύψει από τους ορκωτούς λογιστές.

Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε το μνημόνιο προσπαθώντας να κατέβουμε στο 87% περίπου.

 

Γνώμη μας είναι ότι δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι στο Δήμο μας, βάσει των στοιχείων που έχουμε. Είμαστε κάτω από όποιο δείκτη επιτήρησης.

Θεωρούμε ότι βιάστηκε το Υπουργείο.

Αναφερόμενος στις υποχρεώσεις του Δήμου έδωσε κάποια νούμερα, όπως: 

3.900.000 € δάνεια

7.600.000 € τιμολόγια

3.000.000 € λογαριασμοί σε τιμολόγια που θα κοπούν

15.800 εκατ. € Δικαστικές διεκδικήσεις τρίτων προς Δήμο 

200.000 € από το Πνευματικό Κέντρο.

 

Ο  Ευ. Ρεμπάπης, επεσημανε ότι αυτή η συζήτηση έπρεπε να είχει γίνει στην αρχη της συνεδρίασης. Ο Κορωπιώτης δεν χρωσταει σίγουρα σε κανεναν. Επομένως δεν πρέπει να κληθεί να πληρώσει, που θα κληθει. Το λέγαμε: ο “Καλλικράτης” θα φέρει καινούργια δεινά. Θα φέρει απολύσεις, αυξήσεις φορων...

 

Επιχορηγήσεις Σωματείων

Με 200.000 περίπου ευρώ επιχορηγεί ο Δήμος Κρωπίας τα αθλητικά Σωματεία όπως παρακάτω:

Γυμναστικός Σύλλογος 60.000

Αθλητικός Ομιλος (ΑΟΚ) 60.000

Σκακιστικός Σύλλογος 15.000

Αθλητική Ενωση “Δόξα” 15.000

Ναυταθλητικός “Κέκρωψ” 15.000

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 248 guests και κανένα μέλος