venetsanosΈρχονται χειρότερες μέρες και φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις


Πολύς θόρυβος, πολλή φασαρία, βερμπαλισμός και “λυρικές” κορώνες δημοκρατικών ευαισθησιών, ανθρωπισμού, αντιρατσισμού και όλα τα σχετικά, τις τελευταίες ημέρες, που έφτασε δήθεν να κλονίσει την αρραγή ενότητα και συνεργασία της τρικοματικής Κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο θόρυβος αυτός με παρέπεμψε στην εκκωφαντική “μουσική” σε χώρους βασανιστηρίων, για να υπερκαλύπτονται οι οιμωγές των βασανιζομένων.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, αυτοκτονεί, πεινάει, καταθλίβεται, συνθλίβεται – και αναφερόμαστε στο 30% τουλάχιστον των Ελλήνων, ενώ άλλο ένα 30% ζει σε αγωνιώδη ανασφάλεια για το τι τέξεται η επομένη, κι εμείς, ασχολούμαστε με τον “ρατσισμό”, την ξενοφοβία και τα σχετικά, λες και οι Έλληνες έγιναν ξαφνικά ή ήταν ρατσιστές, επειδή ένα κόμμα, - η Χρυσή Αυγή – σημειώνει σταθερή άνοδο, που υπερβαίνει δημοσκοπικά το 10%!

Να ψάξουν γι’ αυτό, αλλού τις αιτίες. Τί κατευθύνει ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους στη Χ.Α.;

Είναι οι Έλληνες ρατσιστές;

Αλλά πρώτα απ’ όλα, τι είναι ρατσισμός;

Είναι ρατσισμός να πούμε ότι ο τάδε λαός είναι “βρωμιάρης”, ή “βοϊδάκια”, ή εργασιομανείς, ή αντίστοιχα «τεμπέληδες», ή απείθαρχοι ή εξαιρετικά «πειθαρχημένοι»· ρομποτάκια;

Άσχετα αν αποδίδονται δίκαια ή άδικα αυτοί οι χαρακτηρισμοί, δεν είναι κατ’ αρχήν καθολικού χαρακτήρα, ούτε αφορούν σώνει και καλά την πλειονότητα ενός λαού. Συνηθέστατα πρόκειται για ένα έντονο χαρακτηριστικό που αφορά ένα ικανό τμήμα του λαού αυτού, ο οποίος κι αν έχει αυτό το ελάττωμα ή «προτέρημα», έχει αντίστοιχα άλλα προτερήματα ή ελαττώματα.

Ρατισμός ή Φυλετισμός είναι το δόγμα που πιστεύει στη βιολογική φυλετική διαβάθμιση σε ανώτερες και κατώτερες φυλές (ράτσες)1 και ως εκ τούτου, πως οι κατώτερες πρέπει να υπηρετούν και να υποκύπτουν στις ανώτερες. Πράγμα που πρώτα διακήρυξε ο «περιούσιος λαός» που υπέστη το «ολοκαύτωμα», αλλά δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία κανενός άλλου λαού. Η επιστήμη δεν δέχεται καμμία βιολογική διαφοροποίηση μεταξύ των φυλών και επομένως οι όποιες διαφορές οφείλονται σε κλιματολογικές, υλικές – οικονομικο – γεωπολιτικές διαφορές και κοινωνιολογικές συνθήκες που διαβιούν οι διάφορες ανθρώπινες ομάδες. Ακόμη και σε πολλούς άλλους λόγους, όπως ιστορικούς, θρησκευτικούς, γεωγραφικούς κλπ.

 

Ορθώς λοιπόν ο Μοντεσκιέ είχε καταλάβει ότι «η θεωρία της κατωτερότητας των μαύρων χρησίμευε για να δικαιολογηθεί η εκμετάλλευσή τους από τους λευκούς2». Υπ’ αυτήν την έννοια, οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαν «ρατσιστές».

Λοιπόν, πώς δικαιολογείται η δύναμη της Χ.Α.; Το θέμα μου δεν είναι η Χ.Α., ούτε με φοβίζει η άνοδός της αυτή την στιγμή. Άλλα με απασχολούν και είναι εκείνα από τα οποία θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή μας, αυτή τη στιγμή:

Η ανεργία, οι αυτοκτονίες, η οικονομική κρίση, η κρίση αξιών και θεσμών, η πολιτική κρίση, οι εθνικοί κίνδυνοι...

Φόροι, χαράτσια, νέα μέτρα...

Αυτά «με καίνει» κι όχι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, τουλάχιστον στο βαθμό που τα παρουσιάζουν. Βεβαίως και δεν δέχομαι, μερικοί μπρατσωμένοι νταήδες να παριστάνουν τους αστυνομικούς, τους αγορανόμους ή δεν ξέρω τι.

Αλλά την αυτοπροστασία των πολιτών ή την προστασία σε εθελοντική βάση, εντός ορίων και κανόνων, όταν η κρατική προστασία απουσιάζει ή αδυνατεί, την θεωρώ αυτονόητη και ως κοινωνική αλληλεγγύη και ως αυτοάμυνα. Αυτό όταν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος από κακοποιά στοιχεία, ασχέτως προελεύσεως, χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Το φαιδρό της υποθέσεως είναι ότι η τρικομματική Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν φέρνει στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργού της Αντ. Ρουπακιώτη, χωρίς αυτός να παραιτείται ή ο πρωθυπουργός να τον αντικαθιστά, και φέρνουν το Ν/Σ οι δύο εκ των τριών εταίρων – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με την ελπίδα να υπερψηφιστεί με τις ψήφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – το ΣΥΡΙΖΑ – ή να τον «στριμώξουν» και να τον εκθέσουν ως... συνοδοιπόρο της Χρ. Αυγής! Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την κίνηση και θα καταθέσει δικό του Ν/Σχέδιο, όπως έκανε την τελευταία στιγμή και η Ν.Δ. - η Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μην ψηφιστεί (ευτυχώς) κανένα.

Και λέω «ευτυχώς» γιατί οι εν λόγω κατασταλτικοί δρακόντιοι Νόμοι, ενώ δεν επιτυγχάνουν τον προβαλλόμενο στόχο τους, περιορίζουν Συνταγματικά κατωχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών (ελευθερία στοχασμού, έκφρασης γνώμης κλπ). Ενδεικτική η τοποθέτηση στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον ΣΚΑΙ επί του Ν/Σ και η αναφορά του στα γιαουρτώματα και στους αγανακτημένους της πλ. Συντάγματος. Να, που αποβλέπουν: Στην αυτοπροστασία τους από τις αποδοκιμασίες των αγανακτισμένων πολιτών, για τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα που λαμβάνουν, ψηφίζουν και εφαρμόζουν, για την ικανοποίηση της Τρόικα, των δανειστών, των Τραπεζών και του μεγάλου Κεφαλαίου.

«...Η πρόταση νόμου περιλαμβάνει μια σειρά καινοτόμων διατάξεων, οι οποίες, όπως δείχνει και η πρόσφατη συγκυρία, με την έξαρση των ρατσιστικών εγκλημάτων βίας, είναι απολύτως απαραίτητες, όχι μόνο για την προστασία των αλλοδαπών και μη θυμάτων τέτοιων εγκλημάτων αλλά και για την αντιμετώπιση της διάχυτης βίας και σοβαρής εγκληματικότητας κάθε είδους, αλλά και για την διαφύλαξη του κύρους των δημοσίων θεσμών»!!! λέει χαρακτηριστικά για το σχετικό Ν/Σ η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ3.

Άλλο είναι το θέμα της ξενοφοβίας, του «ρατσισμού», της εταιροδοξίας και άλλο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και των συνεπειών της.

Με το δεύτερο θ’ ασχοληθούμε σε προσεχές σημείωμά μας, αν δεν μας το απαγορεύσει, εν τω μεταξύ, η «προοδευτική» εταιροφυλετική λατρεία και η ανερμάτιστη εθνοφοβία, που κατευθύνονται έντεχνα και συστηματικά από ξένα κέντρα, με σκοπό την απώλεια της εθνικής ταυτότητας, την ομογενοποίηση και την μετατροπή των κοινωνιών των πολιτών, σε κοπάδια φτηνών και εξαρτημένων παραγωγών και κατευθυνόμενων καταναλωτών. Ιδού:

Το μετα-νεωτεριστικό κράτος τοποθετεί πάνω απ’ όλα το άτομο. Εναντίον διαφόρων μορφών συλλογικότητας, του έθνους, της φυλής, του κράτους ή της τάξης. Αποβλέπει σε μια κοινωνία λιγότερο (ή καθόλου) εθνοκεντρική, στην οποία αφθονούν οι πολλαπλές ταυτότητες και στην οποία τα άτομα έχουν ως κεντρικό στόχο της ζωής τους το άτομό τους και την προσωπική τους κατανάλωση4.

Οι κομματικές αντιπαραθέσεις και οι ζημώσεις λοιπόν που παρατηρούνται γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που λέει και το ΚΚΕ, «δεν αφορούν την αντιμετώπιση του ρατσισμού και του ναζισμού, που γεννά και θρέφει το σύστημα που οι ίδιοι υπερασπίζονται. Έχουν πραγματικό στόχο, αφ’ ενός την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψεύτικα διλήμματα και αφετέρου την ενσωμάτωση αντιδραστικών αποφάσεων της Ε.Ε., τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα πραγματικά προβλήματα, λέω εγώ, και την περιχαράκωση και αυτοπροστασία τους, από λαϊκές εξεγέρσεις και κινήματα που τους οδηγούν με τα αδιέξοδα που δημιουργούν.

Έρχονται χειρότερες μέρες και φοβούνται τις λαϊκές αντιδράσεις.

Εμείς φοβόμαστε τις πρώτες, εκείνοι τις δεύτερες!

 

―――――――
1. UNESCO: Λεξικό Κοινων. Επιστημών τομ. 3οw, σελ. 832
2. Αυτόθι σελ.833
3. www.pasok.gr
4. R. Cooper* «Η Διάσπαση των Εθνών» σελ. 85
* Ο R. Cooper είναι διαπρεπής Ευρωπαίος διπλωμάτης, πρ. Ειδικός Σύμβουλος του Τόνι Μπλερ και γενικός Δ/ντής του Συμβουλίου της Ε.Ε. σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικο – Στρατιωτικών υποθέσεων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 guests και κανένα μέλος