Η γνωστή συνομωσία σιωπής, που συγκαλύπτει επιμελώς όλα τα κρίσιμα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα, τα απειλούντα την επιβίωση της Ελλάδας, επέβαλλε «σιγήν ασυρμάτου» στα Μ.Μ.Ε. όταν η χώρα μας εδονείτο σύγκορμη για το Ασφαλιστικό. Κι έτσι συζητήθηκαν σχεδόν όλες οι παράμετροι του προβλήματος, εκτός από την «ασύμμετρη» απειλή της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης...

Μεταναστευτική πολιτική;

Απλώς ανύπαρκτη


Η γνωστή συνομωσία σιωπής, που συγκαλύπτει επιμελώς όλα τα κρίσιμα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα, τα απειλούντα την επιβίωση της Ελλάδας, επέβαλλε «σιγήν ασυρμάτου» στα Μ.Μ.Ε. όταν η χώρα μας εδονείτο σύγκορμη για το Ασφαλιστικό. Κι έτσι συζητήθηκαν σχεδόν όλες οι παράμετροι του προβλήματος, εκτός από την «ασύμμετρη» απειλή της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.


Είναι γνωστό ότι οι λαθρομετανάστες, από τη στιγμή που εισέρχονται στην Ελλάδα, εργάζονται για μεγάλο διάστημα ανασφάλιστοι και με μεροκάματα πείνας. Όταν, όμως, κάποια στιγμή αποκτήσουν την πολυπόθητη κάρτα εργασίας, τότε το σκηνικό αλλάζει. Οι περισσότεροι περιφέρονται από εργοδότη σε εργοδότη, αρκούμενοι στα ελάχιστα προβλεπόμενα από τον νόμο ένσημα, ώστε να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη από το Ι.Κ.Α., εισπράττοντας παράλληλα και το επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. καθ’ ον χρόνο συνεχίζουν να εργάζονται ανασφάλιστοι. Μιά επίσκεψη σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ. θα σας πείσει. Έτσι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί έναντι όσων παλαιότερων λαθρομεταναστών, αλλά και των Ελλήνων που ζητούν πλήρη επικόλληση ενσήμων. Δεν χρειάζεται, επομένως, να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί την τεράστια απώλεια εσόδων που αυτή η πρακτική επιφέρει στο Ι.Κ.Α. και το πόσο έωλο καταδεικνύεται το επιχείρημα κάποιων πολιτικών μας ότι οι λαθρομετανάστες ενισχύουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ιδιαίτερα το Ι.Κ.Α. Διότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και επιπρόσθετα φτάσαμε στο σημείο-ειδικά στα επαγγέλματα του οικοδομικού κλάδου και σε άλλα χειρωνακτικά-να εκβιάζονται οι Έλληνες να εργασθούν μερικά ανασφάλιστοι και-δυστυχώς-προκειμένου να πεινάσουν οι οικογένειές τους, να υποκύπτουν στον εκβιασμό, επιβαρύνοντας και αυτοί με τη σειρά τους τον Ο.Α.Ε.Δ. με τα επιδόματα ανεργίας. Κατέπεσε πλέον και το επιχείρημα ότι οι λαθρομετανάστες καλυπτουν εργασιακές ανάγκες επαγγελμάτων τα οποία περιφρονούν οι Έλληνες. Επιχείρημα που αλήθευε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλ’ όχι πλέον. Όχι με την πραγματική ανεργία να έχει αφήσει προ πολλού πίσω της εκείνο το ιστορικό 12% και την ανεργία στους νέους μέχρι 35 ετών, απλά να μην ομολογείται.

Οι οικοδομές, τα «ταχυφαγεία», οι εποχιακές αγροτικές εργασίες και πλείστα άλλα χειρωνακτικά επαγγέλματα πολιορκούνται από στρατιές νέων Ελλήνων ανέργων, πτυχιούχων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Κάποιοι άλλοι απλώς επιβαρύνουν τους γονείς τους με τα στοιχειώδη έξοδά τους, ενώ ήδη έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε θελκτική λύση στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων Ελλήνων...η μετανάστευση. Κι όσο για σκέψεις δημιουργίας οικογένειας...το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;


Δυστυχώς η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, η εν πολλοίς οφειλόμενη και στην αθρόα λαθρομετανάστευση, δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους με υπαλληλική σχέση, αλλά και τους εμπόρους. Είναι συχνά και διαρκή τα παράπονα των εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας, αλλά κυρίως των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, ότι η πολιτεία τους αφήνει απροστάτευτους από τους αλλοδαπούς-παράνομους μικροπωλητές-που στήνουν τους πάγκους τους έξω από εμπορικά καταστήματα, πουλώντας ομοειδή εμπορεύματα. Οι αγρίως χαρατσωμένοι από κράτος και δήμους έμποροι, καταγγέλουν συνεχώς σε ώτα μη ακουόντων αρμοδίων τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, οι οποίοι χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο, μισθούς, Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Εφορία και δήμο, διαθέτουν τα εμπορεύματά τους στο ένα τέταρτο της τιμής του εμπορικού καταστήματος. Κάποιοι έμποροι δεν άντεξαν αυτόν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Αποτέλεσμα; Το μαγαζί ξανάνοιξε μετά από λίγο καιρό με μισθωτή τον αλλοδαπό που έστηνε απ’ έξω τον πάγκο του και συνεταίρους καμπόσους ομοεθνείς του. Στην ευρύτερη περιοχή Ομόνοιας - Συντάγματος δεκάδες τα σχετικά παραδείγματα. Κι αν ίσως κάποιοι από εμάς δεν αφιέρωσαν ούτε ένα δευτερόλεπτο σκέψεως στην τύχη του Έλληνα εμπόρου που έμεινε στον δρόμο στα πενήντα ή στα εξήντα του, σίγουρα δεν μπορούν να νοιώσουν το ίδιο και γιά την τύχη των δύο-τριών Ελλήνων υπαλλήλων που απασχολούσε. Και να δεις που το ίδιο το κράτος που με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς περνούσε μιά φορά κάθε δυό βδομάδες από το μαγαζί του Έλληνα, τώρα απαντά στις καταγγελίες γιά μη έκδοση αποδείξεων από πολλούς αλλοδαπούς καταστηματάρχες, ότι δεν επαρκεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών κι ότι είναι σε γνώση του ότι-κυρίως οι Κινέζοι-δουλεύουν χωρίς τιμολόγια αγοράς, αλλά κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Δεν τα λέω εγώ, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας τα λέει. Και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας καταγγέλουν ότι δεν επαρκεί το προσωπικό των Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας) για τα νυχτερινά καρτέρια στα αμέτρητα λιμανάκια της Αττικής (Κερατέα και αλλού) όπου ξεφορτώνονται τα λαθραία εμπορεύματα από Κίνα, Πακιστάν, Τουρκία κ.λ.π. για να οδεύσουν προς τις αποθήκες των «επενδυτών» λαθρομεταναστών.


(Στο επόμενο: Η-κατ’ Αλογοσκούφη-συμβολή των λαθρομεταναστών στην αύξηση του Α.Ε.Π.!!! και οι εισαγόμενοι συγγενείς των εκ βορρά λαθρομεταναστών μας, για τζάμπα νοσηλεία στα νοσοκομεία μας. Κι ακόμα, ούτε ένας ανάπηρος για δείγμα δεν έχει μείνει στην Αλβανία. Ζητιανεύουν όλοι στα φανάρια των ελληνικών μεγαλουπόλεων, συμβάλλοντας και αυτοί στην αλματώδη αύξηση του Α.Ε.Π.).

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 304 guests και κανένα μέλος