Η λύση για το AIDS, η πνευματική αποχαύνωση και η (υποκριτική) συμπάθεια! Ετσι μπορούν να παραφραστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του ποντίφικα Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ’, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.
Κατά την επίσκεψή του στην Αφρική – Ηπειρο του 73% των οροθετικών του HΙV – Ο Πάπας δήλωσε ότι το  AIDS δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τη διανομή προφυλακτικών...

Ο Πάπας κατά της …παπότας!


Η λύση για το AIDS, η πνευματική αποχαύνωση και η (υποκριτική) συμπάθεια! Ετσι μπορούν να παραφραστούν οι πρόσφατες δηλώσεις του ποντίφικα Πάπα Βενέδικτου του ΙΣΤ’, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Κατά την επίσκεψή του στην Αφρική – Ηπειρο του 73% των οροθετικών του HΙV – Ο Πάπας δήλωσε ότι το  AIDS δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τη διανομή προφυλακτικών. «Αντίθετα, η χρήση τους επιδεινώνει το πρόβλημα»! Και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί «μέσω μιας πνευματικής και ανθρωπιστικής αφύπνισης και της συμπάθειας προς τους πάσχοντες!»

Σωθήκαμε! Ισως και κάποια… λιτανεία να βοήθαγε πιο πολύ! Τι επικίνδυνος σκοταδισμός, θεέ μου! Και με πόση ανευθυνότητα για την προσκόλληση στις παραδόσεις του Μεσαίωνα.

Μήπως από την πολύ συμπόνια, ο καλός θεός παρέλαβε μόνο το σωτήριο έτος 2000, 3.000.000 ψυχές πασχόντων από AIDS εκ των οποίων τα 2.424.000 από την Αφρική, δηλαδή το 80,8%!

Η απαγόρευση της χρήσης  του προφυλακτικού, ως αντιβαίνουσα στις επιταγές και τις βουλήσεις του κυρίου περί τεκνοποιίας, είναι γνωστή και υφίσταται την κριτική του επιστημονικού και πολιτικού κόσμου. Το ότι επέλεξε ο Πάπας να χτυπήσει στην καρδιά του προβλήματος, στην Αφρική, για τις θεολογικές απόψεις της εκκλησίας, επί των ερωτικών σχέσεων και της αναπαραγωγής των ανθρώπων, προκάλεσε σάλο διεθνών αντιδράσεων, επισήμων οργάνων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Μ.Κ.Ο. (Υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας, η Υπουργός Υγείας του Βελγίου, το Παγκόσμιο Ταμείο για την καταπολέμηση του AIDS, οι Γιατροί του Κόσμου…).

«Αν θέλουμε να εμποδίσουμε την εμφάνιση νέων κρουσμάτων στους νέους, οφείλουμε ν’ αυξήσουμε τη χρήση του προφυλακτικού κι όχι να την περιορίσουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο Oxfam.

Θα θέλαμε να ενώσουμε τη φωνή μας μ’ όλους αυτούς που αντέδρασαν στην αναχρονική παρέμβαση του Πάπα.

Αν θέλουν οι εκκλησίες και τα δόγματα να συνεχίσουν να παίζουν ρόλο στις μεταφυσικές αναζητήσεις των πιστών και στην ηθική τους καθοδήγηση, οφείλουν να το κάνουν με πνεύμα εκσυγχρονισμού και προσαρμογής προς τα επιστημονικά δεδομένα.

Η ανθρωπότητα δεν σώζεται με προσευχές, αλλά με ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων και με Αγάπη. Σ’ αυτήν συμφωνούμε. Αλλά αγάπη πραγματική, με προϋποθέσεις διατήρησής της και συμφέρουσας σε όλους. Όχι υποκριτικής και επιφανειακής. «…δυσκόλως οι τα χρήματα έχοντες εισελεύσονται εις την βασιλείαν του Θεού»1.


––––––––––

1. Λουκά ικ’ 24.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος