Οπου να ‘ναι εκπνέει ο χρόνος που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην χώρα μας για να κλείσει τις ανεξέλεγκτες χωματερές ανά την επικράτεια. Από την μεριά της η Κρατική Μηχανή, με μία πείσμονα, νοσηρή αντίληψη έχει “μουλαρώσει” και θέλει να πάει τις χωματερές σε Γραμματικό και Κερατέα, και μάλιστα όχι τριτοβάθμιες, αλλά τριτοκοσμικές, ανοιχτές· να τις τρώνε τα όρνια...

Τα παιχνίδια του ΕΣΔΚΝΑ για τους ΧΥΤΑ


Οπου να ‘ναι εκπνέει ο χρόνος που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην χώρα μας για να κλείσει τις ανεξέλεγκτες χωματερές ανά την επικράτεια. Από την μεριά της η Κρατική Μηχανή, με μία πείσμονα, νοσηρή αντίληψη έχει “μουλαρώσει” και θέλει να πάει τις χωματερές σε Γραμματικό και Κερατέα, και μάλιστα όχι τριτοβάθμιες, αλλά τριτοκοσμικές, ανοιχτές· να τις τρώνε τα όρνια.

Και οι δύο χωροθετήσεις ατυχείς, κατά γενική ομολογία επιστημόνων, αρχαιολόγων και περιβαλλοντολόγων.

Τι κάνει λοιπόν τώρα για να πιέσει την κατάσταση και να δεχτούν οι κάτοικοι του Γραμματικού και της Κερατέας τις χωματερές.

Τεχνηέντως - ο ΕΣΔΚΝΑ - κλείνει τον ΧΥΤΑ Φυλής και δεν μπορούν να μεταφερθούν απορρίμματα. Αρχίζουν να συσσωρεύονται στους δρόμους, αρχίζει ο κόσμος να μυρίζεται και να αγανακτεί και - χωρίς να το πολυσκεφτεί - τα βάζει με αυτούς που δεν θέλουν τη χωματερή.

Είναι η υψηλή προπαγάνδα, που τη διδάχτηκαν κάποιοι πολιτικοί νέου τύπου, εις τας Αγγλίας και τας Αμερικάς!

Ετσι λοιπόν και προχθές, για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Ν. Χιωτάκης έκλεισε τον ΧΥΤΑ Φυλής και άρχισε για άλλη μια φορά τις απειλές.

Δήμαρχος Κερατέας και Πρόεδρος Γραμματικού, δεν έχουν κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Εχουν συστήσει συντονιστικές ομάδες, έχουν συσπειρώσει κοντά τους τον λαό και απαντούν: “μολών λαβέ».


Ο Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού

"Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α παραπλανά την κοινή γνώμη που πρέπει να γνωρίζει σχετικά με την παράνομη χωροθέτηση ΧΥΤΑ Κερατέας ότι:

iatrou1.jpg1. Πέραν της εγκεκριμένης άδειας περιβαλλοντικών όρων του έργου που εγκρίθηκε από το Σ.τ.Ε. εκκρεμούν (4) τέσσερις ακόμα προσφυγές του Δήμου μας στο Σ.τ.Ε. για το συγκεκριμένο έργο που δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί.

2. Δεν έχει περαιωθεί, και είναι παράνομη η έναρξη διαδικασίας απαλλοτριώσεων στο χώρο αυτό γι’ αυτό και έχει προσβληθεί στο Σ.τ.Ε. Συνεπώς σύμφωνα με την νομολογία για τα ιδιωτικά ή δημόσια έργα δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει καμία ενέργεια που αφορά αυτό το έργο, (όπως π.χ. η διενέργεια αυτοψίας της αρχαιολογίας, οι τοπογραφήσεις, η εγκατάσταση εργολάβου).

3.Την 25/1/2008 υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα κ. Π. Αθανασίου για την χωροθέτηση ΟΕΔΑ-ΧΥΤΑ στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρο Κερατέας. Την 16/7/08 ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ότι σχηματίστηκε ιδιαίτερη δικογραφία με θέμα "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ" και διετάχθη προκαταρκτική έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη.

Ακόμη γνωστοποιούμε στον κ. Χιωτάκη, ότι η πόλη μας βρίσκεται σε ομηρία δώδεκα και πλέον χρόνια γι’ αυτό το θέμα και ο Δήμος, οι φορείς, οι κάτοικοι αντιδρούν με κάθε τρόπο (διαδηλώσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις κα.) για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποτραπεί η χωροθέτηση ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου.


Ήρθε λοιπόν ο καιρός ο κ. Χιωτάκης να κάνει πράξη την απειλή του να διαδηλώσει κι αυτός για το αντίθετο.

Μόνο μην ξεχάσει στην διαδήλωση που θα διοργανώσει να καλέσει και τους εργολάβους και τις κατασκευαστικές εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν το έργο να βοηθήσουν γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι μόνος του".


Ο Πρόεδρος Γραμματικού Νίκος Κούκης

Πολλά ερωτηματικά ανακύπτουν, και πολλές απορίες, μετά την απόφαση του Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ κ. Χιωτάκη καθώς και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ να κλείσουν τη χωματερή για 24 ώρες, προκειμένου δήθεν να προχωρήσουν τα έργα δημιουργίας ΧΥΤΑ ή ΟΕΔΑ στις άλλες περιοχές.

gram.koukis-.jpgΑντί να απολογείται και αυτός και οι υπόλοιποι «Φωστήρες» του ΕΣΔΚΝΑ – Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής – γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν έχει προχωρήσει η ανακύκλωση στην πηγή, οι σταθμοί μεταφόρτωσης, η μηχανική ανακύκλωση με τη δημιουργία εργοστασίων και η κατά συνέπεια μείωση των απορριμμάτων κατά 40% όπως προέβλεπε ο περιφερειακός σχεδιασμός, αντί να απολογείται γιατί δεν προχωρούσε σε δυναμικές ενέργειες τόσα χρόνια έρχεται τώρα να εκβιάσει, ως Πρόεδρος πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, για το προχώρημα των έργων, υποδυόμενος τον «λαγό» των εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία.

Σ’ ότι αφορά το Γραμματικό, τον καταγγέλλουμε ότι ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιριών, με τα συμφέροντα του οικονομικού κατεστημένου, γιατί μόνο αυτά πιέζουν επειδή ακριβώς ωφελούνται από τη δημιουργία χωματερής στο Γραμματικό. Ο ιδιαίτερος λόγος που αφορά και το «πάπλωμα» είναι τα έργα πρόσβασης, για την περιοχή της χωροθέτησης, που το κόστος τους υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου για τα έργα.

Επί τέλους πρέπει να καταλάβει ο Πρόεδρος του συνδέσμου και οι υπόλοιποι ότι εκτίθενται. Αν δεν μπορούν να το καταλάβουν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Γραμματικό ούτε ΧΥΤΑ, ούτε ΟΕΔΑ, ούτε ΧΥΤΥ πρόκειται να γίνουν, προς απογοήτευση του οικονομικού κατεστημένου.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τους περιμένουμε στα στενά των Δερβενακίων με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 254 guests και κανένα μέλος