Με βάση όσα αναλυτικά διατυπώθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους, το ΣΝΟ ομόφωνα κατέληξε σε σειρά πρόσθετων προτάσεων, συμπληρωματικών ό εν όψει της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε...

Πρόσθετα μέτρα μετά τις φωτιές στον Υμηττό

αποφάσισετο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο


Συνεδρίασε εκτάκτως υπό την Προεδρία του Νομάρχη Λ. Κουρή το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (Σ.Ν.Ο.) της Νομαρχίας  προκειμένου να αξιολογηθούν οι ενέργειες κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών της 20 Ιουνίου στον Κάλαμο και της 25 & 26 Ιουνίου στα Γλυκά Νερά.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε αναφορά στις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον Κάλαμο στις 20 Ιουνίου και στα Γλυκά Νερά στις 25 και 26 Ιουνίου.

Με βάση όσα αναλυτικά διατυπώθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους, το ΣΝΟ ομόφωνα κατέληξε σε σειρά πρόσθετων προτάσεων, συμπληρωματικών ό εν όψει της προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.


Συγκεκριμένα:

  • Διαπιστώθηκε σε όλες τις πυρκαγιές ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας των επίγειων δυνάμεων. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην πυκνότητα των ρίψεων στην ανατολική πλευρά του Υμηττού σε σχέση με αυτές που έγιναν προς την δυτική πλευρά κατά την πυρκαγιά των Γλυκών Νερών. Για την αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων προτείνεται η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας εκπροσώπου του ΣΝΟ με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής που κατευθύνει τα εναέρια μέσα στις κατασβέσεις πυρκαγιών.
  • Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των μικτών περιπολιών (αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων) σε συγκεκριμένες διαδρομές που καθορίζονται από τους επικεφαλείς των πυροσβεστικών υπηρεσιών. Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη επακριβούς τήρησης των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε κρίσιμες περιοχές όταν ο βαθμός επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων είναι 4.

 

  • Επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να ενισχύσουν τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια των Δήμων και Κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής. Επίσης είναι σκόπιμο να τεθεί εκ νέου το αίτημα διεύρυνσης του χρόνου απασχόλησης του εκτάκτου προσωπικού πυροπροστασίας που απασχολούν οι Δήμοι και οι Κοινότητες μέχρι 5 μήνες αντί των 2 μηνών που ισχύει σήμερα.
  • Κρίθηκε αναγκαία η υπενθύμιση σε όλους τους εμπλεκόμενους στην κατάσβεση πυρκαγιών της άμεσης ειδοποίησης των υπηρεσιών διανομής της ΔΕΗ για να κάνουν τις αναγκαίες επεμβάσεις στο δίκτυο. Παράλληλα οι υπηρεσίες της ΔΕΗ πρέπει να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού των μονωτήρων, όπου απαιτείται

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος