Απεκαλύφθη όλη η διαπλοκή μετά από ερώτηση
της βουλευτού Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Την προσπάθεια κατασκευής ιδιωτικού Ιατρικού Κέντρου σε έκταση της Παλλήνης, μέσα σε χαρακτηρισμένο με Προεδρικό Διάταγμα του 2003 Β3 Αττικό Πάρκο και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και οριστικές μελέτες

Ναυάγησαν σχέδια σκοτεινών δυνάμεων

για Ιατρικό Κέντρο αντί Αττικού Πάρκου

 


Απεκαλύφθη όλη η διαπλοκή μετά από ερώτηση

της βουλευτού Εύης Χριστοφιλοπούλου


Την προσπάθεια κατασκευής ιδιωτικού Ιατρικού Κέντρου σε έκταση της Παλλήνης, μέσα σε χαρακτηρισμένο με Προεδρικό Διάταγμα του 2003 Β3 Αττικό Πάρκο και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και οριστικές μελέτες εγκεκριμένες και θεωρημένες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, επισήμανε η βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας.


Συγκεκριμένα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατήγγειλε στην ερώτησή της ότι η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο προχώρησε σε αποψίλωση 100 στρεμμάτων ενώ σε ανάκληση της άδειας ανέγερσης έχει προχωρήσει ήδη η Πολεοδομία. Ζητούσε δε να δοθούν διευκρινίσεις από την Πολιτεία  για το πώς δόθηκε αρχικά  (τον Ιούνιο του 2004) οικοδομική άδεια, παρά τις βασικές ελλείψεις  του φακέλου, πώς μπορεί να είναι βιώσιμη η κατασκευή ενός ιδιωτικού ιατρικού κέντρου 60.000 τ.μ. σε μια περιοχή χωρίς αποχετευτικό δίκτυο και περιορισμένο οδικό δίκτυο και ποια προβλέπεται ότι θα είναι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Επιπρόσθετα για την οικοδομική άδεια του αρμόδιου Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκόπουλου που υπήρχε, έχει εκδοθεί από τις 15-2-2008 απόφαση ανάκλησης από το Τ.Π. και Π.Ε. Μαρκοπούλου. Επίσης, ο Οργανισμός Αθήνας δεν έχει εγκρίνει χωροθέτηση ιατρικού κέντρου στην περιοχή με στοιχείο Β3 (Αττικό Πάρκο) των Μεσογείων ούτε έχει υποβληθεί σχετικός φάκελος γι’ αυτό.

Η απάντηση που δόθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν διαφωτιστική και επιβεβαίωσε τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για το παράνομο της κατασκευής. Σύμφωνα λοιπόν με τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη, η αρμόδια Διεύθυνση  για την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων έργων και δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Αττικής είχε απορρίψει ήδη από τον Ιούλιο του 2005 την προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου.

 

Σ.Σ.:Αραγε θα τιμωρηθεί κάποιος επιτέλους σ’ αυτό τον τόπο, που παρά την απόρριψη των αρμοδίων προχώρησαν σε ανέγερση; Με ποιανού τα “γένεια;”

Και πώς θα αποκατασταθεί η αποψίλωση 100 στρεμμάτων!!

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος