kouris.-l.jpgΚαταγγελία του Νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου

«…είμαστε η μοναδική Νομαρχία που δεν είχαμε στρατιωτικό άγημα» στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, γιατί η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας ΔΕΝ γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, όπως κατήγγειλε ο Νομάρχης Λεωνίδας Κουρής...

ΡΕΖΙΛΙ 

και Ο στρατός ΔΕΝ (ανα)γνωρίζει τη Νομαρχία Αν. Αττικής

 

Καταγγελία του Νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου

 

«…είμαστε η μοναδική Νομαρχία που δεν είχαμε στρατιωτικό άγημα» στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, γιατί η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας ΔΕΝ γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, όπως κατήγγειλε ο Νομάρχης Λεωνίδας Κουρής μετά τη δοξολογία της εθνικής επετείου στην Παλλήνη, πράγμα που έδωσε την ευκαιρία στο Νομαρχιακό Σύμβουλο Παντελή Ασπραδάκη, να το φέρει προς συζήτηση στο συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 26/3.


Υπάρχει ή ΔΕΝ υπάρχει Νομαρχία Ανατολικής Αττικής


Σε μείζονος σημασίας θέμα αναδεικνύεται η αυθαίρετη «κατάργηση» ενός νομού και η διοικητική διάρθρωση της χώρας, από … «κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου», όπως είπε ο Νομάρχης, που προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τις «εγκύκλιες διαταγές»!

Του «έλεγαν λοιπόν ότι (αγήματα) δίνουν μόνο σε πρωτεύουσες νομών»!...

Ο Νομάρχης, ατυχώς και ηπίως, τους είπε ότι «…εάν γίνεται αυτό, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να το δεχθεί, αλλά δεν θα ήθελε να δει άγημα στη γιορτή της 25ης Μαρτίου, ούτε στον Πειραιά, ούτε στην Ελευσίνα» (όπως δήλωσε κατά τη συζήτηση στο Ν.Σ.).

Και λέμε, “ατυχώς και ηπίως”, γιατί ο Νομάρχης όφειλε να τους πει να ξεστραβωθούν, να μάθουν ποια είναι η διοικητική διάρθρωση της χώρας από το 1994, την οποία οφείλουν άπαντες να σέβονται και πρωτίστως οι ίδιες οι υπηρεσίες του κράτους. Είναι απαράδεκτο να μη γνωρίζουν και από πάνω να προσπαθούν να καλύψουν την άγνοιά τους, με ηλίθια επιχειρήματα.

Οσοι νομίζουν ότι υπάρχει σήμερα «Νομός Αττικής», να μας πουν ποιος είναι ο Νομάρχης αυτού του «νομού»!

 Το είχαμε κύριο θέμα στο φύλλο της 8ης Μαρτίου/08. Το στείλαμε και στον αρμόδιο Υπουργό και περιμένουμε απάντηση.

Κι επειδή ο Νομάρχης έκανε το ολίσθημα να αιτιολογήσει τη σχετική στιχομυθία, στη συζήτηση του Νομαρχικού Συμβουλίου «…διότι υπάρχει ακόμη ένα παλιό νομικό καθεστώς, που λέει ότι ο Νομός είναι Αττικής και πρωτεύουσα η Αθήνα», τον συμβουλεύω δημοσίως «σεμνά και ταπεινά» και ως υποψήφιος επιλαχών σύμβουλος του συνδυασμού του, να φέρει το μέγα αυτό ζήτημα, για την υπόσταση της Νομαρχίας του, ως τακτικό θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, με υπεύθυνη εισήγηση και παρουσία των Νομικών του Συμβούλων.

Ή υπάρχει η Νομαρχία, ή δεν υπάρχει. Μεσοβέζικα πράγματα στη δημόσια διοίκηση, δεν υπάρχουν, αν θέλουμε να είμαστε σοβαρό κράτος.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Η Αττική με τη γεωγραφική έννοια, είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε. Υπό την έννοια της διοικητικής διαίρεσης του κράτους ΔΕΝ  ήταν νομός από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους. Ηταν ΕΠΑΡΧΙΑ του Νομού Αττικής και Βοιωτίας μέχρι τη δεκαετία του 1950. Νομός υπήρξε μέχρι το 1994. Εκτοτε έχει χωριστεί σε τέσσερις Νομαρχίες (Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις). Ας το ξεκαθαρίσουμε επιτέλους.


Η συζήτηση στο Ν.Σ.


Χωρίς επίγνωση του πραγματικού αντικειμένου διεξήχθη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η συζήτηση, με πρωτοβουλία ως προείπαμε, του Νομαρχιακού Συμβούλου Παντελή Ασπραδάκη, ο οποίος aspradakis.jpgζήτησε και έγινε αποδεκτό, να συζητηθεί ως έκτακτο. Είπε:  «Με έκπληξη άκουσα, και όλοι οι παρευρισκόμενοι, τον κ. Νομάρχη να καταγγέλλει τη στρατιωτική ηγεσία για τη μη παρουσία αγήματος. Αν κατάλαβα καλά εκδικούμενοι τη Νομαρχία, την πόλη, τους πολίτες για τη μη ανέγερση κατοικιών στο στρατόπεδο Λάμπρου, θέμα που όλοι γνωρίζουμε και η Νομαρχία έχει πάρει αντίθετη απόφαση για την κατασκευή αυτών των κατοικιών. Νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρο, ημέρα επετείου για όλους τους Ελληνες, η απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας – πολιτική για μένα – να στερεί από τους πολίτες αυτή την ημέρα (την παρουσία στρατιωτικού αγήματος). Αν έχει δικαίωμα.

Ζητώ από το σώμα όχι μόνο να διαμαρτυρηθούμε, όχι μόνο να καταδικάσουμε αλλά να ζητήσουμε εξηγήσεις και από τη στρατιωτική και από την πολιτική ηγεσία».

Και ο Νομάρχης απάντησε: «Εγώ κατ’ αρχήν κατήγγειλα και την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της Υπουργείου Εθνικής άμυνας. Και θέλω να πω ότι δεν είναι μοναδικό φαινόμενο αυτό που παρουσιάζει το Υπ. Εθν. Αμυνας. Δυστυχώς έχουμε πρόβλημα και με τη στελέχωση του γραφείου του ΠΣΕΑ, όπου κατά παράβαση του νόμου επιδιώχθηκε, όπως είχε γίνει και το 2003, να στελεχωθεί το γραφείο με πρόσωπο που δεν θα επέλεγε ο Νομάρχης.

 Όπως τότε είχα επιστρέψει τα χαρτιά κάποιου αξιωματικού  που είχαν στείλει εδώ πέρα, στον τότε Υπουργό κ. Παπαντωνίου, έτσι έκανα και στον κ. Μεϊμαράκη προ μηνών, και του πρότεινα συγκεκριμένο αξιωματικό. Εκτοτε τα χαρτιά του έχουν χαθεί και αναζητούνται στα διάφορα γραφεία του Υπ. Εθν.Αμυνας».


«Και γι’ αυτό το κατήγγειλα», κατέληξε ο Νομάρχης.  Η δήλωσή του δημοσιεύεται παραπλεύρως.


Απρέπεια και αγένεια το χαρακτήρισαν σύμβουλοι από όλες τις πτέρυγες (Πάντζας, Μπαρούτας, Κωνσταντινίδης).

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα, όπου να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.

 


kouris.-l.jpg“Αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω την πρακτική της πολιτικής και φυσικής  ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πιστεύει ότι με την μη αποστολή στρατιωτικού αγήματος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου “τιμωρεί”  την Νομαρχία μας για την άρνησή της να συναινέσει στη παράνομη ανοικοδόμηση του στρατοπέδου Λάμπρου, που επεχείρησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να καμφθούμε και οι μεθοδεύσεις αυτές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν τόσο αυτούς που τις επινοούν όσο κι αυτούς που τις εφαρμόζουν”.


Λεωνίδας Κουρής

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος