Να γίνει η Ανατολική Αττική γη βιοκαλλιεργητών
Εμείς το προτείνουμε σαν μόνη λύση...

 

Από το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Να γίνει η Ανατολική Αττική γη βιοκαλλιεργητών

Εμείς το προτείνουμε σαν μόνη λύση


Την εισήγηση στο θέμα των βιοκαλλιεργητών έκανε η νομαρχιακή σύμβουλος Χρ. Φράγκου, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχτούν και να υποστηριχτούν από τη Νομαρχία. Να μη τους εντάξουν στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών της Αθήνας και του Πειραιά, όπως επιχειρείται.

Σοβαρότατες καταγγελίες ακούστηκαν όμως στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τον τρόπο που δίνονται και οι άδειες στους αγρότες και εμπόρους των λαϊκών αγορών.

Από 500 έως και 3000 χιλιάδες ευρώ δίνουν οι αγρότες σε μεσάζοντες για να αποκτήσουν μία άδεια για να στήνουν πάγκο σε λαϊκή αγορά. Ο οργανισμός Λαϊκών Αγορών (ΟΛΑ) είναι εκείνος που δίνει τις άδειες και τη διαπίστευση. Όμως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΑ και ο πρόεδρός του διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση!


Το Υπουργείο Ανάπτυξης προτείνει ένα Προεδρικό Διάταγμα κάτω από το οποίο θα ενταχθούν οι κοινές λαϊκές και οι βιοκαλλιεργητές.


Ολοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι το μέλλον είναι η βιοκαλλιέργεια. Όπως:

Η ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων οδήγησαν τον κάμπο να είναι άγονος. Χωρίς φάρμακα, δεν γίνεται τίποτα. Η εντατική καλλιέργεια σκοτώνει τη γη.

Δ. Μπαρούτας

Τα μεταλλαγμένα έρχονται ήδη από την Ευρώπη. Κι έρχονται με τη δήθεν λογική να ταϊσουμε τους πεινασμένους του πλανήτη, γιατί θα είναι πιο φθηνά.

Θαν. Μπαλής


Γιγαντώνονται τα καρτέλ με βιολογικά προϊόντα, έτσι που οι μικροί καλλιεργητές κινδυνεύουν να γίνουν φασονατζήδες. Να δουλεύουν στην καλλιέργεια και να τα διοχετεύουν στις εταιρίες με πολύ χαμηλές τιμές.

Ι. Στεργίου


Μίλησαν και ο πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Θ. Αρβανίτης καθώς και η Αντιπρόεδρος Αλ. Βαλοπετροπούλου που άγγιξε τις καρδιές των νομαρχιακών συμβούλων όπως το δήλωσε ο Γ. Ξηντάρας Η κυρία μου μίλησε στην ψυχή και στην καρδιά.


Και οι δύο τόνισαν ότι δεν πρέπει να μπουν στον ΟΛΑ, ζήτησαν να πάρει θέση οι ΟΤΑ.

Η Αντιπρόεδρος ζήτησε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να «βάλει πλάτη» για να μην πέσουν οι βιοκαλλιεργητές στον ΟΛΑ. «Εχουμε υποστεί έναν τρομερό ύποπτο πόλεμο και ένα υδροκεφαλικό γραφειοκρατικό κράτος. Ας το πάρουν πάνω τους οι ΟΤΑ. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πάμε στον ΟΛΑ.


Αλλιώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα πουλήσω τη γη μου στο Μαρκόπουλο, εκτιμήθηκε 4.000.000 ευρώ και με έχουν περικυκλώσει πιεστικά. Κι ας γίνει μεζονέτες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πάμε στον ΟΛΑ. Δεν θα δεχθούμε τέτοια ταπείνωση.


Ο Νομάρχης κράτησε αποστάσεις σε ότι αφορά τον ΟΛΑ. Ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις και πρότεινε συνεργασία με τους βιοκαλλιεργητές. Ακουσε θετικά την Αλ. Βαλοπετροπούλου να μιλάει για επισκέψιμα βιολογικά αγροκτήματα με αγροτουριστικούς προορισμούς και έφερε παραδείγματα από Ιταλία και Αγγλία.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 guests και κανένα μέλος