Ανακλήθηκε η άδεια ανέγερσης ιδιωτικού Ιατρικού Κέντρου 60.000 τ.μ. από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου, στην Παιανία-Κάντζα.
Πρόκειται για σημαντική επιτυχία της τοπικής κοινωνίας - των συλλόγων  ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ» και ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, οι οποίοι αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή...

 

Σταμάτησε η ανέγερση του Ιατρικού Κέντρου

στα όρια Παιανίας - Κάντζας

με παρέμβαση του Δήμου Παλλήνης και της τοπικής κοινωνίας

 

Ανακλήθηκε η άδεια ανέγερσης ιδιωτικού Ιατρικού Κέντρου 60.000 τ.μ. από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου, στην Παιανία-Κάντζα.


Πρόκειται για σημαντική επιτυχία της τοπικής κοινωνίας - των συλλόγων  ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ» και ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, οι οποίοι αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες ανοικοδόμησης, καθώς οι επιπτώσεις από την κατασκευή και τη λειτουργία μιας τέτοιας επένδυσης θα προκαλούσε προβλήματα στον οικισμό της Κάντζας και ευρύτερα της Παλλήνης.


Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας ο Δήμαρχος Παλλήνης   Σπ. Κωνσταντάς, κινητοποίησε άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να ερευνήσουν όλες τις παραμέτρους και τις διαδικασίες με τις οποίες είχε εκδοθεί η άδεια.


Ταυτόχρονα ενημέρωσε με έγγραφό του στις 12/02/2008 τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για την έναρξη των εργασιών, την αγωνία και τις αντιδράσεις των κατοίκων, ζητώντας και τη δική της συνδρομή προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες.

Τελικά λίγες μόλις μέρες μετά το έγγραφο του Δημάρχου, που κοινοποιήθηκε στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου, τους συλλόγους της Κάντζας και το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας, καθώς ο εν λόγω χώρος βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Παιανίας, η Πολεοδομία Μαρκοπούλου ανακάλεσε την άδεια του 2004 σταματώντας έτσι τις εργασίες. Να επισημανθεί ότι η Πολεοδομία προχώρησε σε ανάκληση της άδειας και όχι απλώς σε διακοπή των εργασιών.


Μετά την ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου, ο Δήμαρχος Παλλήνης δήλωσε: «Η ανάκληση της άδειας από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου και η προστασία ενός σημαντικού για την Παλλήνη και την Ανατολική Αττική, ελεύθερου χώρου, αποτελεί καλή είδηση για την πόλη μας. Η αγαστή συνεργασία των συλλόγων, του Δήμου Παλλήνης και της Νομαρχίας έφερε άμεσα αποτελέσματα.


Εμείς θα επαγρυπνούμε για το συγκεκριμένο θέμα και θα ενεργούμε αποφασιστικά κάθε φορά που θα απειλείται η ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος