Η AIG πουλά την Alico και την AIA

 

Σε εταιρείες ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicles/SPVs) μεταφέρθηκαν η Alico και η AIA με στόχο είτε την πώληση των μετοχών τους μέσω χρηματιστηρίων, είτε την απευθείας πώλησή τους σε τρίτους. Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος AIG.

Η κίνηση αυτή δίνει τη δυνατότητα στο AIG να μειώσει το χρέος του προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FRBNY) κατά 25 δις δολάρια.

Το δημόσιο τώρα ως αντάλλαγμα της κίνησης αυτής, θα λάβει προνομιούχες μετοχές ύψους 25 δις δολαρίων στις δύο ασφαλιστικές εταιρείες ζωής.

www.nextdeal.gr

 

 

Υπόλοιπο άδειας υπαλλήλων

Ο εργοδότης θα πρέπει να χορηγεί στους εργαζόμενους έως και την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το υπόλοιπο της αδείας που αναλογεί στον κάθε εργαζόμενο έστω κι αν ακόμη δεν έχει ζητηθεί από αυτούς. Σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας από τον εργοδότη λόγω υπαιτιότητάς του (άρνηση, πταίσμα, αμέλεια) υποχρεούται να καταβάλλει σε αυτούς αντίστοιχες αποδοχές αδείας με προσαύξηση 100% (Εγκύκλιος 1/3/2005 του Υπ. Απασχόλησης επί του άρθρου 1 του Ν.3302/2004).

ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ

(www.kepea.gr)

 

Η μείωση της χρήσης αλατιού θα έσωζε εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο

 

Η αλόγιστη χρήση του αλατιού αυξάνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο διάσημο British Medical Journal στις 24 Νοεμβρίου 2009. Η αποτελεσματική μείωση αλατιού θα έσωζε εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αλάτι, κατά μέσο όρο, περίπου 10 γραμμάρια την ημέρα, όταν η σύσταση της ΠΟΥ είναι 5 γραμμάρια. Σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στις ασιατικές χώρες, το αλάτι χρησιμοποιείται ακόμη περισσότερο.

Βάσει της μελέτης του British Medical Journal η μείωση της χρήσης του αλατιού κατά 5 γραμμάρια την ημέρα θα μείωνε τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 17 τοις εκατό. Ο κίνδυνος εγκεφαλικού θα μειωνόταν κατά 23 τοις εκατό.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι με τη μείωση της χρήσης του αλατιού στο συνιστώμενο επίπεδο, πάνω από ένα εκατομμύριο θάνατοι προκαλούμενοι από εγκεφαλικά και περίπου τρία εκατομμύρια θάνατοι προκαλούμενοι από καρδιαγγειακές παθήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάθε χρόνο.

Η υπέρταση αποτελεί την μεγαλύτερη αιτία πρόωρου θανάτου.

Η ΠΟΥ εκτιμά ότι 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακές ασθένειες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Η υπέρταση είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη αιτία πρόωρου θανάτου στον κόσμο.

Σε επίπεδο καταναλωτή, το πιο αποτελεσματικό μέσο για την κατάτμησ της υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι η μείωση της πρόσληψης αλατιού.

 

 

Καύσιμα από νερό

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

Με περισσότερο από 100% αποτελεσματικότητα, ένα τέτοιο σύστημα παράγει αέριο υδρογόνο και οξυγόνο από συνηθισμένο νερό, σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και πίεση.

keri-apo-neroΈνα παράδειγμα είναι η ευρεσιτεχνεία U.S. 4,394,230, "Μέθοδος και Συσκευή Διαχωρισμού Μορίων Νερού", που εκδόθηκε για τον Dr. Andrija Puharich το 1983. Η μέθοδός του έκανε περίπλοκες ηλεκτρικές κυματομορφές να συνηχούν με μόρια νερού και να τα διασπούν, απελευθερώνοντας υδρογόνο και οξυγόνο. Χρησιμοποιώντας την αντίληψη του Tesla για τον ηλεκτρικό συντονισμό, ο Puharich μπόρεσε να διασπάσει το μόριο του νερού πολύ πιο αποτελεσματικά από την πρωτόγονη δύναμη της ηλεκτρόλυσης, που γνωρίζουν όλοι οι φοιτητές Φυσικής. (Ο συντονισμός είναι αυτός που διασπά ένα κρυστάλλινο ποτήρι, όταν ένας τραγουδιστής όπερας πετύχει ακριβώς τη νότα που δονεί όμοια με τη μοριακή δομή του κρυστάλλου).

Να αναφερθεί ότι ο Puharich, οδηγούσε το αμάξι του σπίτι, χρησιμοποιώντας νερό σαν καύσιμο, για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε ταξίδια στη Βόρεια Αμερική. Σ' ένα ψηλό ορεινό πέρασμα του Μεξικού, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χιόνι για καύσιμο. Η διάσπαση των μορίων του νερού όπως χρειάζεται να είναι σε ένα όχημα, είναι πιο επαναστατική απ' τα συστήματα που κινούνται με υδρογόνο, με τα οποία έχει ασχοληθεί κάθε μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Με το συζητούμενο σύστημα, δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα ντεπόζιτο γεμάτο με καύσιμο υδρογόνο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια υποψήφια βόμβα.

 

Ένας πρωτοπόρος στη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο, δίχως θέρμανση ή κοινό ηλεκτρισμό, ο John Worrell Keely, πραγματοποίησε άθλους, τους οποίους η επιστήμη του 20ου αιώνα είναι ανήμπορη να επαναλάβει. Δούλεψε με τον ήχο και άλλες δονήσεις για να θέσει σε κίνηση μηχανές. Για να απελευθερώσει ενέργεια από μόρια νερού, ο Kelly έχυσε ένα τέταρτο νερού σ' έναν κύλινδρο, στον οποίο δονούνταν διαπασών στην ακριβή συχνότητα ώστε να απελευθερωθεί η ενέργεια.

 

Αυτό σημαίνει ότι διέσπασε τα μόρια του νερού και απελευθέρωσε υδρογόνο, ή μήπως απελευθέρωσε μια πιο πρωτογενή μορφή ενέργειας; Τα αρχεία που θα απαντούσαν τέτοιες ερωτήσεις έχουν χαθεί. Εντούτοις, ένα αιώνα αργότερα, ο Kelly δικαιώνεται.

 

Ένας επιστήμονας ανακάλυψε πρόσφατα ότι, ο Kelly ήταν σωστός στην πρόβλεψη της ακριβούς συχνότητας η οποία θα διασπούσε ένα μόριο νερού. Ο Kelly αντιλαμβάνονταν τα άτομα, σαν περίπλοκα δονητικά φαινόμενα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 guests και κανένα μέλος