• Ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!
  • Αόρατο μάτι και αυτί, σας ακολουθεί...
  • Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας· ξεκίνησαν οι αιτήσεις...

Ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!


Όχι δεν είναι είδηση από παλιά εφημερίδα, ούτε θα αρχίσω να γράφω τις ειδήσεις στα αρχαία Ελληνικά.

Είναι γνωστό ότι μέσα από το internet μπορείς να βρεις  ειδήσεις σε όποια γλώσσα θες, αλλά ότι θα μπορούσα να βρω τις σύγχρονες παγκόσμιες ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά... δεν το είχα φανταστεί.

Ο Καταλανός φιλόλογος Joan Coderch - i - Sancho δημιούργησε μια ιστοσσελίδα “Akropolis world news” με σκοπό να ενημερώνει τον κόσμο με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Έτσι εάν επισκεφθούμε την σελίδα του μπορούμε να διαβάσουμε τις τελευταίες αποφάσεις του κοινοβουλευτικού Συμβουλίου της Γαλλίας π.χ., σε άπταιστα αρχαία, το θέμα είναι βέβαια, αν θα τις καταλάβουμε...

Οι τίτλοι των ειδήσεων δίνονται στα αγγλικά και συνδέονται με το Αρχαιοελληνικό τους περιεχόμενο.

Από σχόλια που αναρτεί, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο - οι περισσότεροι ξένοι - συγχαίρουν για την προσπάθειά του, σημειώνοντας ότι είναι ένας διασκεδασστικός τρόπος να κρατάνε τα ελληνικά τους σε καλή φόρμα.

Το site είναι: http://www.akwn.net/

Αξίζει να το επισκεφθείτε!


Σημειωτέων ότι στην Ολλανδία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είναι αρκετοί αυτοί που διδάσκονται αρχαία ελληνικά, άσχετα από το αντικείμενο της δουλειάς τους, ή του πανεπιστημίου τους, έτσι απλά επειδή τους αρέσει...

Μήπως κοιμόμαστε;

 

Αόρατο μάτι και αυτί, σας ακολουθεί...

 


To GPS TRACKER είναι μια συσκευή η οποία σου στέλνει με μήνυμα στο κινητό σου τις συντεταγμένες του σημείου που βρίσκεται.

Για παράδειγμα εάν την έχετε τοποθετήσει μέσα στο αυτοκίνητό και θέλετε το στίγμα του ανά πάσα στιγμή, κάνετε μια κλήση στον αριθμό της κάρτας sim που υπάρχει μέσα στη συσκευή, κι αυτή σας απαντά με γραπτό μήνυμα στις εξής ερωτήσεις: πού βρίσκεται (ανά 30 δευτερόλεπτα), με τι ταχύτητα πηγαίνει και σε τι υψόμετρο βρίσκεται. Κι αν η ανάγκη σας, ή η περιέργειά σας δεν έχει ικανοποιηθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις φωνητικές συνδιαλέξεις στο χώρο που βρίσκεται η συσκευή χάρη στο πολύ ευαίσθητο ενσωματωμένο μικρόφωνο που διαθέτει.

Επίσης μπορείτε να ελέγχετε την ταχύτητα που θα πηγαίνει το όχημα, καθώς εάν υπερβεί αυτήν που έχετε ορίσει θα λάβετε γραπτό μήνυμα που θα αναφέρει τα χιλιόμετρα.

Τέλος διαθέτει και πλήκτρο SOS σε περίπτωση κινδύνου που στέλνει κάθε 3 λεπτά σήμα κινδύνου σε δηλωμένους από το χρήση αριθμούς τηλεφώνου μαζί με τις συντεταγμένες.

Πάντα υπήρχε ένα δίλημμα για την τεχνολογία και τον τρόπο εφαρμογής της. Μια εφεύρεση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη αλλά και πολύ επικίνδυνη, εξαρτώμενη πάντα από ποιά «χέρια» θα χρησιμοποιηθεί.

Έτσι λοιπόν και η παραπάνω ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τα σκάφη π.χ. ή για την αστυνομία.

Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα νόμιζα ότι μόνο η αστυνομία μπορούσε να έχει τέτοιες πληροφορίες για το πού βρίσκομαι και τι λέω.

Αλλά ο ιδιώτης γιατί να την έχει; Τι χρήση θα κάνει; Μήπως απλά θα ικανοποιήσει την υπέρμετρη περιέργειά του ή θα ασκήσει τον έλεγχό του πάνω σε ελευθερίες τρίτων ανθρώπων;

Η εταιρεία που το πουλάει βέβαια επικεντρώνεται στα θετικά στοιχεία, ότι δηλαδή μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεση κλεμμένου οχήματος, στον έλεγχο εταιρικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων και στην προστασία ηλικιωμένων ή παιδιών.


Εγώ είμαι σίγουρη ότι μόλις το διαβάσατε ήταν τα τελευταία που σκεφτήκατε όπως και εγώ, γιατί δυστυχώς η κακόβουλη διάθεση για εκμετάλλευση της προσωπικής ζωής είναι πιο συχνή στις μέρες μας.

Την έχασαν τη δουλειά τους οι ντεντέκτιβς.

 

 

Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας·

ξεκίνησαν οι αιτήσεις

 


Εγκρίθηκε η έναρξη προγραμμάτων νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη στα ανωτέρω προγράμματα, η οποία ξεκινά στις 15 Ιουνίου.

Τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ δημόσια δαπάνη, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποσκοπούν στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες  (Επιχειρηματικότητα Γυναικών) καθώς και νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα Νέων), σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, δίνοντας έμφαση στη επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.

Ως επιχειρηματικότητα ευκαιρίας ορίζεται  η ίδρυση και προσπάθεια ανάπτυξης νέας επιχείρησης με στόχο την αξιοποίηση πραγματικής επιχειρηματικής ευκαιρίας (καινοτομία, κενά της αγοράς, προοπτικές αύξησης ζήτησης κ.τ.λ.) από επιχειρηματία με προσόντα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού και της ανακύκλωσης – περιορισμού της ρύπανσης, όπως αυτές αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα έχουν:

➢ Γυναίκες, που γεννήθηκαν από το 1954 έως το 1991 και

Νέοι οι οποίοι γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991.

➢ Είναι άνεργες - άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθερες επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος (4.3.2009).

Κατά τη διαμόρφωση του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού από την επιχείρηση, είναι υποχρεωτική η σύνδεση των προβλεπόμενων δαπανών με τις παρακάτω κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών:

1. Εξοπλισμός και Ειδικές Εγκαταστάσεις

2. Κτιριακά & Διαμόρφωση Χώρων

3. Προβολή-Προώθηση, Άλλες Δαπάνες, Υπηρεσίες Συμβούλων.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) μετά από τις 15/06/2009 και μέχρι 14/09/2009, μέσω του δικτυακού τόπου www.eommex.gr. Για την ηλεκτρονική υποβολή, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί το δικτυακό τόπο του προγράμματος και να λάβει αναλυτική ενημέρωση και οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της Πρότασης.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται :

-  Στην EOMMEX AE, (Ξενίας 16 και Έβρου 26 Αθήνα 115 28, τηλ. 210 7491100, 210 7481157,  www.eommex.gr).

- Στο γραφείο πληροφόρησης του ΕΠΑΝ ΙΙ (τηλ. 801 11 36 300 -  www.antagonistikotita.gr).

-Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης (www.ypan.gr ή www.ggb.gr).

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 390 guests και κανένα μέλος