Κι αυτό είχε διαφανεί από τη στιγμή που έφερε το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου στην ουσία βρέθηκε να είναι μειοψηφία, από τις αντιδράσεις των συμβούλων μειοψηφίας και πλειοψηφίας.

Εξ’ αυτού του λόγου βρέθηκε στη δύσκολη θέση να μη μπορεί να προκύψει απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να παρθεί απόφαση, τον τελευταίο μήνα του Δεκεμβρίου, γιατί η συνεδρίαση αφορούσε τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για προμήθεια φωτιστικών νέας τεχνολογίας LED που θα αντικαθιστούσε τον κοινόχρηστο φωτισμό σε όλο το Δήμο. Μετά από δύο άγονες προσκλήσεις, στην τρίτη πρόσκληση του Δ.Σ. (27.12.18) προέκυψε απαρτία και η συνεδρίαση έγινε, όπου συζητήθηκε και το θέμα, το οποίο όμως καταψηφίστηκε από το σώμα του Δ.Σ.

 

Οι λόγοι που είχαν ακουστεί αφορούσαν,

― την πολύ μικρή η έκπτωση από την εταιρεία σε σχέση με άλλους Δήμους,

― υπερβολικά τα ποσά που θα παίρνει η εταιρεία

 

Από τα έδρανα της μειοψηφίας ζητούσαν:

• Να ανακληθούν οι μέχρι σήμερα αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί.

• Να επανασχεδιαστεί ο προγραμματισμός του συγκεκριμένου έργου με νέους όρους ανοιχτού διαγωνισμού,

• Να επαναδημοπρατηθεί το έργο και να ληφθούν υπόψη προϋποθέσεις για την συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών, όπως έκαναν και οι άλλοι Δήμοι.

 

Ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής και σημερινός δήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου είχε αντιδράσει και είχε δηλώσει ότι: «Σαφώς και όλοι επιθυμούμε το έργο που πραγματικά θα αναβαθμίσει την περιοχή μας, αλλά με διαφανείς και ξεκάθαρους όρους προς το πραγματικό συμφέρον του Δήμου».

Στη συνέχεια ο Π. Φιλίππου είχε στείλει εξώδικο στον απερχόμενο -τότε- δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη, το οποίο παράλληλα κοινοποίησε στην ανάδοχο εταιρεία και τον Τύπο, «προκειμένου να σταματήσει κάθε πράξη εκτέλεσης της σύμβασης, ώστε να μη δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα είναι δύσκολο να ανατραπούν», όπως τόνιζε στο σχετικό δελτίο τύπου και επεσήμαινε: «Η νέα δημοτική αρχή θα επαναδιαπραγματευτεί  την τιμή με τον ανάδοχο, με στόχο να προσεγγίσει η τιμή τις πραγματικές τιμές της αγοράς. Κριτήρια μας πάντα η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος, η εξοικονόμηση πόρων και η στήριξη του έργου, με τρόπο που να υπηρετεί τα δύο παραπάνω κριτήρια».

Ενώ ο Γ. Σωφρόνης τόνιζε ότι: «Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού που έγινε ποτέ στην πόλη μας»

Ο σημερινός και επί σειρά τετραετιών, με ένα μικρό κενό, δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, επαναδιαπραγματεύθηκε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και πέτυχε έκπτωση - όπως μας ενημερώνει - 3 εκατομμυρίων ευρώ.

 Γράφει συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου: «Απολύτως συνεπής με τη μείζονα προεκλογική δέσμευση, η νέα δημοτική σρχή μετά από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με την ανάδοχο εταιρεία, πέτυχε 3 εκατομμύρια ευρώ έκπτωση για το έργο ηλεκτροφωτισμού με LED του Δήμου Σαρωνικού. 

Ήταν ακριβώς εκείνη η περίοδος που ο κ. Σωφρόνης, με αλαζονεία λοιδορούσε τη δέσμευση αυτή, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα.

Σήμερα η δέσμευση αυτή, μετά από πολύμηνο έλεγχο και δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον ανάδοχο, έγινε πράξη. Έγινε πράξη προς όφελος του Δήμου και των δημοτών και είναι εξόχως περίεργο που ακόμη και τώρα μετά  από αυτήν την απολύτως επιτυχή για το δημόσιο συμφέρον έκβαση, ο κ. Σωφρόνης δε βρήκε τη δύναμη να κάνει την αυτοκριτική του και τη γενναιότητα να συγχαρεί τη δημοτική αρχή για την εξέλιξη αυτή.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου μετά την ανακοίνωση της επαναδιαπραγμάτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Aυτή ακριβώς είναι η δική μας οπτική για την ανάπτυξη και τα έργα στο Δήμο μας. Έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και ταυτόχρονα σέβονται το δημόσιο χρήμα. Ανάπτυξη με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή ήταν πάντα η οπτική μας. Πολύ δε περισσότερο σήμερα που η κοινωνία μας βγαίνει τραυματισμένη μετά από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος πρέπει να είναι η πρώτη και απαρέγκλιτη υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος