στη θητεία τού Θ. Ρούπα, ξεκίνησε η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του Νοσοκομείου

Μετά από μία επιτυχημένη, καταφανώς, υπερτριετή θητεία στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», ο Διοικητής του Θεόδωρος Ρούπας, παραδίδει τη σκυτάλη στη νέα διοίκηση, αφού καθώς συνηθίζεται, με τις κυβερνητικές αλλαγές επέρχονται εκτός των άλλων και αλλαγές στη Διοίκηση των Οργανισμών και Ιδρυμάτων.

Πριν παραδώσει τη σκυτάλη στο νέο διοικητή, Ανδρέα Πλεμμένο, ο απερχόμενος Θ. Ρούπας, μας ενημέρωσε για τα πεπραγμένα της διοίκησης κατά τη θητεία του και με ένα καλαίσθητο και λίαν κατατοπιστικό έντυπο 116 σελίδων, το οποίο εκδόθηκε για τη συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας του Ασκληπιείου (1920-2020). Θα επανέλθουμε σ’ αυτό.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι καθ’ όλα καταρτισμένος επιστημονικά και καταξιωμένος στο αντικείμενό του ο αποχωρών Διοικητής, στον πρόλογο της εν λόγω έκδοσης – στην οποία θ’ ανατρέξουμε και θ’ ανατρέχουμε προσεχώς – καταδεικνύει, πλην της αναμφισβήτητης ικανότητάς του, μια προσωπικότητα δημιουργική, αλλά και συνάμα σεμνή, «ηγετική και ευγνώμονα.

Δεν παραλείπει ν’ αναγνωρίσει και να επισημάνει την αρωγή στο έργο του, των δωρητών και ιδιαίτερα τους: Αθανάσιο και Κων/νο Μαρτίνο, στο Ιδρυμα Στ. Νιάρχος, στο The costas M. Lemos Foundation, και στον Γ. Στασινόπουλο, καθώς και στην βοήθεια των άμεσων συνεργατών του, με ενδεικτική αναφορά στο Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Αθ. Μανώλη, για να καταλήξει με την επισήμανση:

«Παρά το ότι η ραχοκοκκαλιά κάθε νοσοκομείου είναι οι υποδομές και ο τεχνολογικός εξοπλισμός, δεν ξεχνάμε ότι η καρδιά του ιδρύματος βρίσκεται στους ανθρώπους, που νυχθημερόν προσφέρουν με αφοσίωση τις υπηρεσίες του...»

Με την έναρξη της θητείας τού διοικητή Θ. Ρούπα, ξεκίνησε η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του Νοσοκομείου, η στατική ενίσχυση φέροντος οργανισμού του κεντρικού κτιρίου, η ανακατασκεύ της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η ανακατασκευή των 2ου, 3ου, 4ου, ορόφων και η ανακατασκευή της αποστείωσης μετά του εξοπλισμού τους.

Το 2019 βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα:

― η δημιουργία του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος και του Ουρολογικού Τμήματος

― η πλήρης ανακαίνιση του Αθανασάκειου και η μετατροπή του ως Αυτόνομο Κέντρο Αποκατάσταση και η εκ νέου αναβάθμιση του ψηφιακού συγκροτήματος.

Σήμερα λειτουργούν

Παθολογικός τομέας

Ρευματολογικό τμήμα

Καρδιολογικό τμήμα

Νεφρολογικό τμήμα

Μονάδα τεχνητού νεφρού

Παιδιατρικό τμήμα

Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

Νευρολογικό Ιατρείο

Ενδοκρινολογικό ιατρείο

Χειρουργικός τομέας

Ορθοπεδικά τμήματα

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Αναισθησιολογικό τμήμα

Οδοντιατρικό Τμήμα

Νευροχειρουργικό τμήμα

Οφθαλμολογικό τμήμα

Τμήμα Ω.Ρ.Λ.

Ψυχιατρικός τομέας

Το Νοσοκομείο είναι η καρδιά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και πρέπει να το προστατεύουμε και να το εκσυγχρονίζουμε, γιατί σώζει καθημερινά ζωές.

Και, οπωσδήποτε, πρέπει να παραμείνει ως δημόσιο νοσοκομείο. Και σ’ αυτό επάνω έχει εργαστεί και ο προηγούμενος διοικητής Ηρακλής Καραγιώργος, που απέρριψε το τελεσίγραφο που του έστειλαν, αλλά και ο απερχόμενος διοικητής Θ. Ρούπας, και ελπίζουμε και ευχόμαστε να το πράξει και ο νέος διοικητής Ανδρέας Πλεμμένος.

Κ.Β.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 567 guests και κανένα μέλος