Το περιβόητο σχέδιο Νόμου για την κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ψηφίστηκε επί της αρχής...
ΕΚΡΥΨΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ για το ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ
για να υφαρπάξει την ψήφο του Λαού
ΕΚΘΕΤΟΣ ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΨΕΥΔΟΣ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ για την υφαρπαγή της ψήφους της Βουλής

Το περιβόητο σχέδιο Νόμου για την κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ψηφίστηκε επί της αρχής και κατ' άρθρο, την περασμένη Τρίτη.

Το επίμαχο άρθρο 4 που έδινε το δικαίωμα στον Μαρτίνη - τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού - να δώσει το Ασκληπιείο αντιπαροχή, απεσύρθη με... μεγαλοπρεπή κίνηση του κυρίου Μαρτίνη. Προσωρινά...

Όμως η όλη ιστορία αποκαλύπτει ορισμένες πτυχές και αναδεικνύει πλευρές διόλου ευκαταφρόνητες και καθόλου καθησυχαστικές. Ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτηρίζεται για ανακολουθία αφού άλλα υποσχέθηκε στο Δήμαρχο και στο Νομάρχη και μέσω αυτών στο Λαό, πέρυσι τέτοιο καιρό - ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι χωρίς τη θέληση της τοπικής κοινωνίας - και άλλα είχε κρυμμένα στο μυαλό του.  Γι' αυτό χαρακτηρίζεται και για κρυψιβουλία.

Και τούτο απεδείχθη περίτρανα με τη σύμβαση που υπέγραψε «φαρδιά - πλατιά» στις 8 Μαϊου 2007 με τον πρόεδρο του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη. Και την οποία έφερε προς κύρωση στη Βουλή το Νοέμβρη, μετά τις εκλογές.

Μας κορόιδευε δηλαδή όλους. Και το Νομάρχη και το Δήμαρχο και το Μητροπολίτη Γλυφάδας και το Λαό. Την κρατούσε για να περάσουν οι εκλογές!

Κι όταν ήρθε προς συζήτηση, βρέθηκε στην Κίνα...

Όλα αυτά, θέλησε να τα διασκεδάσει ο Υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σεβάστηκε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Εκεί που είδε ότι υπάρχει προβληματισμός, απέσυρε τη σχετική διάταξη» (αναφέρεται στο άρθρο 4, που είχε την "καλοσύνη", "τη μεγαθυμία" ο Α. Μαρτίνης να δεχτεί ν' αποσυρθεί).

Σημειώνουμε ότι η σθεναρή αντίδραση της αντιπολίτευσης σύσσωμης, αλλά και η αποφυγή στήριξης από κυβερνητικούς βουλευτές, ανάγκασαν τον ΕΕΣ και το Υπουργείο ν' αποφύγουν τη σύγκρουση, που θα κατέληγε σε πόλεμο με την τοπική κοινωνία και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Εάν θέλει έπαινο η πολιτική ηγεσία θα τον έχει. Φρονίμως ποιούσα απέφυγε την ακαμψία, γιατί γνωρίζει ότι «στο ρεύμα του ποταμού, τα κούτσουρα  που αντιστέκονται σπάνε. Τα κλαράκια που λυγίζουν, σώζονται».

Στενοχωρήθηκε όμως, γιατί αναγκάστηκε να αποσύρει το σχετικό άρθρο που «...έδινε τη δυνατότητα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να μπουν στο χώρο της «Βούλας» και να πάρουν το μισό του χώρου, συν να φτιάξουν ένα νοσοκομείο το οποίο θα ανήκε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά θα ενοικίαζε το ελληνικό δημόσιο για να το χρησιμοποιεί το ΕΣΥ...», όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή.

Ψεύδη

Ο Υφυπουργός όμως, προκειμένου να στηρίξει τις απόψεις του παράφρασε και παρερμήνευσε τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας επιλέγοντας αποσπασματικές θέσεις τακτικής, αντιστρέφοντας έτσι την αλήθεια. Στη δευτερολογία του λοιπόν είπε: «με πίκρα διαπίστωσα ότι οι φορείς της περιοχής δεν ήθελαν και δεν θέλουν νοσοκομείο στην περιοχή τους. Προσπαθούσαν με χίλιους - δυο συλλογισμούς και υπολογισμούς περί τετραγωνικών και κάλυψης και ιδιοκτησίας να μας πουν ότι δεν υπάρχει χώρος, όχι μόνο για πιθανό ιδιωτικό, αλλά ούτε για δημόσιο»!

Ουδέν ψευδέστερον

Η τοπική κοινωνία στηρίζει το ΕΣΥ θέλει το Γενικό Νοσοκομείο της Βούλας. Θέλει τον εκσυγχρονισμό του και κτιριακά - με αρχιτεκτονική φιλική και με σεβασμό στο περιβάλλον - και το θέλει Δημόσιο, χωρίς παράλληλη λειτουργία ιδιωτικού Νοσοκομείου. Γιατί δεν θέλει ένα δημόσιο Νοσοκομείο απαξιωμένο προθάλαμο του ιδιωτικού!

Θέλει ο εναπομείνας πνεύμονας των 100 στρεμμάτων μείον τα κτίσματα και τις βοηθητικές λειτουργίες, εσωτερικοί δρόμοι κλπ., να παραμείνει δημόσιος χάριν της υγιεινής και της υγείας του λαού. Δεν θέλει το φιλέτο αυτό που τύποις και χαριστικά ανήκει ιδιοκτησιακά στον ΕΕΣ, να περάσει στην οποιαδήποτε Marfin. Αυτά θέλει καθαρά και ξάστερα.

Για να θεμελιώσουμε και τον «εκβιασμό» της επικεφαλίδας μας, συχνή τακτική όταν υφίσταται ένδεια επιχειρημάτων,  αναφέρουμε το σχετικό απόσπασμα του Υφυπουργού στη Βουλή: «...είμαστε στο ξεκίνημα μιας δικαστικής διένεξης. Από την πλευρά του Ερυθρού Σταυρού υπάρχει η πρόταση να σταματήσουν. Και είναι λογικό να μην υπάρχει αυτή η διένεξη. Αν θέλετε και δεν διαφωνείτε, σ' αυτή τη βάση, ψηφίστε τη σύμβαση. Εμείς, σαν πολιτεία, θεωρούμε ότι θα πρέπει αυτό το χρέος να το κάνουμε».

Τελικά το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία ενώ καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 207 guests και κανένα μέλος