για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Ματαιώνεται το Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο

 

Με σκοπό να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, ο Δήμος Σαρωνικού ξεκινά από σήμερα τη συγκέντρωση ξηράς τροφής και νερού.

Το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 8:00 ως τις 18:00, για όσους πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό και ξηρά τροφή όπως μπισκότα, φρυγανιές κτλ.

Επίσης, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της τραγωδίας, ακυρώνεται το Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στην Ανάβυσσο, την Πέμπτη 26 Ιουλίου. Ο Δήμος Σαρωνικού καλεί παράλληλα τους τοπικούς Συλλόγους που είχαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα, να μην τις πραγματοποιήσουν.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι ημέρα πένθους για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Αττική, που θρηνεί για μια ακόμη φορά δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να μην αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των θυμάτων, εντός της ημέρας.

 

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων χάθηκαν και τη συμπαράστασή μου στους πολίτες που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, μέσα σε μια νύχτα.

 

Οφείλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας στους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος και τους εθελοντές που, με γενναιότητα και αυτοθυσία, κατάφεραν να σώσουν εκατοντάδες ζωές.

 

Τώρα, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Είναι η ώρα να δείξουμε αλληλεγγύη και ενότητα, στηρίζοντας έμπρακτα όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

 

Ο Δήμος Σαρωνικού θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια της πυρόσβεσης, αλλά και στην ανακούφιση των πολιτών που δοκιμάζονται.

 

Καλώ όλους τους συνδημότες μου, να δείξουν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας τρόφιμα και υλικό για τους πληγέντες.»

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 226 guests και κανένα μέλος