Οι Δήμοι της Ανατ. Αττικής ζητούν Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ανατ. Αττική

 

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για την υγεία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο του Δήμου Κρωπίας, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής και Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κορωπίου με θέμα: «Η Υγεία στην Ελλάδα του σήμερα και ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην πρόληψη».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, o oποίος πρώτα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κορωπίου και μίλησε με τους εργαζόμενους.

«Κινούμαστε, πλέον, στην κατεύθυνση της επούλωσης πληγών και χαίρομαι που αναγνωρίζεται από τους εργαζόμενους ότι έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το προσωπικό. Οι υπουργοί και οι διοικητές των ΥΠΕ έρχονται και παρέρχονται, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλο το προσωπικό είναι αυτοί που στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας», ανέφερε στο Κέντρο Υγείας, ο Α. Ξανθός.

Στη συνέχεια στο δημαρχείο στην κεντρική του ομιλία ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας σημειώνοντας ότι ο χώρος της Υγείας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κρωπίας Δημ. Κιούσης, αφού χαιρέτισε την επίσκεψη του Υπουργού στο Δήμο, τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες του Δήμου μετά το 2011 για την άμεση κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών και την υποβοήθηση του Ε.Σ.Υ που άρχισε να κλυδωνίζεται από τα πρώτα μνημονιακά μέτρα με τη δημιουργία κοινωνικών δημοτικών δομών που έως τότε δεν υπήρχαν.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Κρωπίας έθεσε το μόνιμο αυτοδιοικητικό αίτημα της περιοχής για δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.

Μάλιστα παρέδωσε στον υπουργό, φάκελο με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Μαραθώνα και Λαυρεωτικής για την εξέταση αξιοποίησης κατάλληλου ακινήτου σε περιοχή του Δήμου Κρωπίας και πρότεινε να γίνει μια συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και των δημάρχων των παραπάνω Δήμων, προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε ότι είναι βελτιωμένη η εικόνα που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και εξέφρασε την επιθυμία της Περιφέρειας και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου να υπάρξει ανάλογη στήριξη – σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική – των Κέντρων Υγείας με μηχανολογικό – ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να εξασφαλιστεί η ομαλότερη δυνατή λειτουργία τους.

Η πρόταση του δημάρχου για Νοσοκομείο στην περιοχή, μάλλον έπεσε στο κενό, αφού δεν πήρε καμμία θετική απάντηση.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αντιδρά

Το θέμα σχολίασε ο δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κάθετη άρνηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ξανθού, στο αίτημα για δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν κατάλληλες και διαθέσιμες προς αξιοποίηση κτιριακές υποδομές, ενώ έχουν κατατεθεί και συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου.


Λυπούμαστε που ο κ. Υπουργός φάνηκε να αντιμετωπίζει ως περιττή πολυτέλεια το δικαίωμα των πολιτών της περιοχής μας, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 guests και κανένα μέλος