Σύμφωνα με την εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το οποίο παρουσιάζουμε εν πολλοίς παρακάτω, οι νέοι μισθοί των στελεχών του κρατικού μηχανισμού δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα. Είναι εκατοντάδες ευρώ μεγαλύτερες και προκλητικές σε μία εποχή που η ανεργία κοντεύει να φτάσει τα δύο εκατομμύρια και η πείνα έχει αρχίσει να κλείνει σπίτια...

Εχουμε και λέμε:

– Ο νέος βασικός μισθός Γενικού Γραμματέα Υπουργείου ορίζεται στο ποσό των 3.231 €. Αθροιζόμενες με το προβλεπόμενο επίδομα θέσης ευθύνης 1.400 €, οι αποδοχές του ανέρχονται στα 4.631 € μηνιαίως.

-Των Αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων και οι Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων ορίζεται στα 2.800 €. Αθροιζόμενες με το επίδομα θέσης ευθύνης άλλα 1.150 € και φτάνουν τα 3.950 € μηνιαίως.

-Οι υπάλληλοι της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων 1ου και 2ου βαθμού λαμβάνουν βασικό μισθό 1.960 € και 1.820 € αντίστοιχα.

-Οι μετακλητοί υπάλληλοι των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των υφυπουργών (Διευθυντές πολιτικών γραφείων, μελών της Κυβέρνησης, Υφυπουργών) λαμβάνουν 2.154 €.

-Οι ειδικοί σύμβουλοι των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης, της Γ. Γραμματείας Συντονισμού, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, (υφυπουργών, Γενικών, Αναπληρωτών Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων), λαμβάνουν από 2.063 € (Π.Ε.) έως 1.697 € (οι Τ.Ε.).

-Οι ειδικοί συνεργάτες των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των υφυπουργών, των Γενικών, Αναπληρωτών Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κυμαίνονται από 1.578 € (Δ.Ε.) έως 1.918 € (Π.Ε.)

-Oι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γ. Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γ. Γραμματείας Συντονισμού, ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 € μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και επίδομα θέσης ευθύνης άλλα 600 €.

- Των ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και επιστημονικών συνεργατών των αιρετών των Περιφερειών της Χώρας λαμβάνουν -ανάλογα με την κατηγορία- 1.623 € έως 1.682 €.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 252 guests και κανένα μέλος