Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, έγινε ο ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στην ομιλία του τόνισε:
«Πριν από ενάμιση χρόνο, αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως νέα Δημοτική Αρχή, μετά την ισχυρή λαϊκή εντολή που μας έδωσε η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας
Με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στο Δήμο Λαυρεωτικής, το οποίο στηρίζεται σε αρχές, αξίες και διαφάνεια.
 
...
Μας ζητήσατε ισότιμη μεταχείριση ώστε να μην υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, να μην υπάρχουν υποβαθμισμένες περιοχές βυθισμένες στην εγκατάλειψη..
 
...
Καθημερινά πασχίζουμε να υλοποιήσουμε αυτό το συμβόλαιο που συνυπογράψαμε πριν ενάμιση χρόνο. Μέρος αυτού του συμβολαίου είναι και ο σημερινός απολογισμός.
Αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του νέου μοντέλου διοίκησης που εφαρμόζουμε. Μια διοίκηση όχι αποκομμένη και περιχαρακωμένη σε κλειστά γραφεία, αλλά σε επαφή, συνεργασία και διαρκή διάλογο με τους πολίτες.
Εμείς θέλουμε τον πολίτη της Λαυρεωτικής ενημερωμένο. Γιατί ο ενημερωμένος πολίτης, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Δημοτικής Αρχής.
Θέλουμε ο πολίτης να γνωρίζει, γιατί θέλουμε μέσα από την γνώση των ζητημάτων της πόλης να ασκεί τη γόνιμη κριτική του.
Αγαπητοί συνδημότες,
Το Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε κάναμε μια συνειδητή επιλογή να αντιμετωπίσουμε όσα βρήκαμε με τη μέθοδο: «Βρήκαμε κάποιο πρόβλημα, δίνουμε τη λύση».
 
...
Μόνος εχθρός μας τα προβλήματα του τόπου μας, μόνη μας έννοια η αντιμετώπισή τους, μόνη μας εμμονή η πρόοδος και ανάπτυξη τούτες τις δύσκολες στιγμές.
Υπογραμμίζω ότι οι δυσκολίες των τελευταίων πέντε χρόνων απαιτούν από όλους μας συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές.
Από το δήμαρχο, από εμένα προσωπικά απαιτούν πρακτικές και συμπεριφορές που τονώνουν την ενότητα και τη δική σας συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου.
Από τους δημοτικούς μας συμβούλους και την παράταξη απαιτούν σοβαρότητα, σεβασμό της λαϊκής ετυμηγορίας και ανιδιοτελή προσφορά με πρόταγμα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος έναντι κάθε προσωπικής ματαιοδοξίας.
Από την αντιπολίτευση απαιτούν δημιουργική κριτική, παραγωγική αντιπολίτευση, αλλά και συναίνεση για τα μεγάλα θέματα, με πρόταγμα την υπεράσπιση του γενικού καλού έναντι κάθε μικροπολιτικής πρακτικής.
 loukas kosmos
Τέλος μεγάλο φορτίο έχετε όλοι εσείς, οι πολίτες.
Οι καιροί είναι απαιτητικοί και από σας.
Σας θέλουν στην πρώτη γραμμή ώστε να υπερασπίζεστε κατακτήσεις και διεκδικήσεις
Στην πρώτη γραμμή ώστε να επιβάλλετε κάθε ώρα, κάθε στιγμή αυτής της πενταετίας την πολιτική σας βούληση και όποτε χρειάζεται να περιφρουρείτε την ενότητα, να προστατεύσετε τη δημοκρατία.
Στη διαδικασία αυτή σεις οι πολίτες είστε πάνω από όλους μας.
Το τονίζω και το υπογραμμίζω. Στην ιεραρχία της διοίκησης του δήμου σεις είστε στην κορυφή της πυραμίδας.
Και προσωπικά σας εγγυώμαι ότι αυτό δε θα πάψει ποτέ, το αντίθετο με το πέρασμα της πενταετίας θα εδραιώνεται όλο και περισσότερο»
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:
«Προσπάθησα όσο πιο συμπυκνωμένα και τεκμηριωμένα να αναφερθώ σε στοιχεία, πολιτικές, κατακτήσεις και έργα αυτού του πρώτου χρόνου άσκησης διοίκησης.
Γνωρίζω, όλοι ας γνωρίζουμε ότι μέσα στην κρίση, τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους. Σε κοινωνικό, προσωπικό, αλλά και αυτοδιοικητικό επίπεδο.
 
...
Θα παραμείνω σε ανοικτή γραμμή διαλόγου μαζί σας, σε γραμμή λογοδοσίας και συναπόφασης, ανεξαρτήτως δημοτικής ενότητας και βέβαια εκλογικής προτίμησης.
 
...
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή σας.
Με προγραμματισμό, οργάνωση, ενότητα δυνάμεων, συμμετοχή και συνδιαμόρφωση των στόχων μας θα τα καταφέρουμε!»
Τον απολογισμό τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος δημοτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Γρηγόρης Κωνσταντέλος, Βασίλης Πιστικίδης, ο πρώην Δήμαρχος Σάββας Γκέραλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αντώνης Γάκης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Μανώλης Μαραγκουδάκης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Κλήρου, Φορέων - Συλλόγων και σύσσωμη η Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής.
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 509 επισκέπτες και κανένα μέλος