Το χαμηλών τόνων κλίμα στα δημοτικά συμβούλια των Σπάτων υπέκρυπτε τσουνάμι. Ενα τσουνάμι που φάνηκε στον απολογισμό πεπραγμένων που πραγματοποίησε ο Δήμος...  
"Κινήθηκαν τα νερά" στα Σπάτα - Ένταση στον απολογισμό πεπραγμένων

Το χαμηλών τόνων κλίμα στα δημοτικά συμβούλια των Σπάτων υπέκρυπτε τσουνάμι. Ενα τσουνάμι που φάνηκε στον απολογισμό πεπραγμένων που πραγματοποίησε ο Δήμος στις 30/11.

Με το Νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων η παρουσία της μειοψηφίας στους απολογισμούς είναι επιβεβλημένη.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Δημάρχου Αθανάσιου Τούντα, πήρε το λόγο ο επικεφαλής της μειοψηφίας Αντώνης Τούντας, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο του 2006,  "έργο ρουτίνας". Και ότι η δημοτική αρχή πήρε δάνειο (την προηγούμενη θητεία) το οποίο χρησιμοποίησε για προεκλογικούς σκοπούς.

Ο Αντώνης Τούντας, έκανε το "δικό του απολογισμό" των ετών που θήτευσε ως δήμαρχος(!) (1999-2002), κάνοντας σύγκριση της δικής του περιόδου με τη σημερινή του δημάρχου, παρά το ότι είπε ότι «οι δύο δημοτικές αρχές δεν είναι συγκρίσιμες».

Ο Δήμαρχος απάντησε στην αντιπολίτευση ότι εκείνος δεν κάνει «πολιτική των καφενείων» και ό,τι έχει να πει το λέει στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν θα αναπαράξουμε τα παρακάτω. Πιστεύουμε ότι τέτοιες στιγμές πρέπει να επικρατεί αυτοσυγκράτηση. Κάτι που δεν έγινε από καμία πλευρά.

«Θέλει αρετή και τόλμη...» που λέει και ο ποιητής.

Αποτέλεσμα των διαξιφισμών με βαριές κουβέντες ήταν να αποχωρήσει η μειοψηφία.

Όσον αφορά τον απολογισμό, ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά σε όσα έγιναν το 2006, ενώ τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθούν στα Σπάτα όλες οι απαιτούμενες υποδομές που εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής τους κατοίκους της πόλης.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, στα έργα υποδομής, τη μεγάλη εργολαβία ανάπλασης των εισόδων της πόλης και του Ο.Τ. 30, στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης (αμιαντοσωλήνες) που έχει γίνει κατά 70% περίπου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας,

στην Οδοποιία, την πλούσια αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική δράση που ανέπτυξε ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα το 2006.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημοτική επιχείρηση, η οποία είναι μία από τις λίγες στην Ελλάδα που λειτουργούν κερδοφόρα.

Τόνισε επίσης ότι τα Σπάτα δεν είναι πλούσιος αλλά νοικοκυρεμένος Δήμος και αυτό θα συνεχιστεί, ενώ παράλληλα στόχος της δημοτικής αρχής του 2006 αλλά και του 2010 πρέπει να είναι η «ενδυνάμωση» της πόλης μέσω της αξιοποίησης της στρατηγικής της θέσης (μεταξύ Αεροδρομίου και Αττικής Οδού), εν' όψει του Καποδίστρια 2.   

     

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος