Ευχήμονες (άξιοι ευχών) αναγνώστες,

Ακολουθώντας την παράδοση, αλλά και την προσδοκία θετικής ψυχολογικής επίδρασης των ευχών στην ψυχοπνευματική μας υπόσταση – μια λειτουργία καθαρώς εγκεφαλική, υλική, αλλά και μεταφυσική για όσους βαθιά πιστεύουν,

 

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους, πρώτα απ’ όλα Υγεία, αυτοκυριαρχία, δύναμη, νηφαλιότητα, υπομονή και κοινωνική ειρήνη!

 

Αυτά που πάνω απ’ όλα έχουμε ανάγκη όλοι τούτο τον καιρό της κακοδαιμονίας, αλλά και των δικών μας αδυναμιών, λαθών και αβελτηρίας.

 

Η υγεία «χτίζεται» διαρκώς με υγιεινή ζωή και αναγκαίες προφυλάξεις.

Ιδιαίτερα τούτο τον καιρόν, προσεγγίστε την αντικειμενική και πολύπλευρη πληροφόρηση και αποφύγετε τις τηλεοπτικές απεχθείς ψωμιζόμενες σειρήνες, που μας τρομοκρατούν και μας χαλούν το κέφι. Βάλτε την κρίση σας να δουλέψει ψύχραιμα και απροκατάληπτα.

Κι ας έχουμε κατά νου, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ότι η καλύτερη προφύλαξη από τούτη την πανεπιδημία είναι η προσωπική προφύλαξη (μάσκα, καθαριότητα, αντισηπτικό) και η αποφυγή σγχνωτισμού, και μη αναγκαίων, ιδιαίτερα πολυπρόσωπων, συνευρέσεων. Και... καλή τύχη!

 

Ο 53χρονος πρωθυπουργός χτυπήθηκε βαριά από τον κορωνοϊό

Εκείνος που πραγματικά χτυπήθηκε σκληρά από τον covid-19 και τις μεταλλάξεις του, ως πολιτική οντότητα, είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών και των πολιτικών κομμάτων διότι ευρέθησαν απαρασκεύαστοι για την αντιμετώπιση τέτοιων φαραωνικών πληγών. Πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Λάθη, λάθη, λάθη εγκληματικά, καταστροφικά για την υγεία, τη ζωή, τη δημοκρατία, και την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Παλινωδίες, ταλαντεύσεις, κινήσεις πανικού, απρονοησίας και αγκυλώσεων, από έλλειψη επαρκών γνώσεων και κριτικής ικανότητας.

Από τη μια το σύνδρομο της εξάρτησης της «περιφέρειας» - του κράτους - από το κέντρο, δηλαδή την Ε.Ε. των Βρυξελλών και το μεγάλο Κεφάλαιο, κι απ’ την άλλη η άγονη κομματική αντιπαράθεση με την προσδοκία του εκλογικού οφέλους, χωρίς πραγματική αντι-παράθεση αντιπρότασης με μαχητικότητα και προβολή. Αιτία, η εξάρτηση από τα ίδια πολιτικο-οικονομικά κέντρα. Δυστυχώς!

 

Εύχομαι (“...κατά την παίδων ευχήν”)

στην πολιτική ηγεσία, πνευματική διαύγεια, εμβρίθεια, οξυδέρκεια και απελευθέρωση - απαγκίστρωση και περίσκεψη!

Απόσειση, αποτίναξη, τουλάχιστον περιστολή της αλαζονείας και της απληστίας.

Εύχομαι αλλά, παρά του Πλάτωνος φώτισιν, διότι «...εὐχαῖς ὅμοια λέγειν, οἰκοδομεῖν ἐπί τοῦ ἀέρος».1

 


* ευχή - εύχομαι = προσευχή, υπόσχεση, λεξ. L.&.S.

1. Πλάτωνος ΠΟΛΙΤΕΙΑ 499c, 540d

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος