«Έντονη αντίδραση του Δήμου Παλλήνης σχετικά με τα αναληθή δημοσιεύματα για την «δήθεν»

υστέρηση των Δήμων στην διαδικασία καταβολής των Προνοιακών Επιδομάτων»

 

Ο Δήμος Παλλήνης, εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Αττική (εκτός του Δήμου Αχαρνών), έχοντας περίπου 4.417 δικαιούχους στα προνοιακά επιδόματα, τα οποία έχουν καθυστερήσει, δημιουργώντας ασφυξία σε ολόκληρες οικογένειες, που περιμένουν να ζήσουν απ’ αυτα.

Το “οργανωμένο” κράτος ρίχνει το “μπαλάκι”στους Δήμους, αφού τους μεταβίβασε την ευθύνη και την αρμοδιότητα στο παρά πέντε και μέχρι την 1η Ιουνίου(!) δεν είχε δώσει τους κωδικούς πρόσβασης στο Σύστημα!!!

Ετσι ο Δήμος Παλλήνης που καλύπτει όλη την Ανατ. Αττική πλην του Δήμου Αχαρνών, αντέδρασε δικαιολογημένα και με επιστολή του εξηγεί ότι σε καμμία περίπτωση δεν φταίνε οι Δήμοι για την καθυστέρηση. Τουναντίον ο Δήμος Παλλήνης υπερέβη στην προσπάθεια, όπως πιστευουμε και αλλού.

 


Γράφει ο Δήμος Παλλήνης:

Το επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων, τον Μάρτιο του 2012, ήταν ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων που εισήχθησαν στο νέο μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τις κατά τόπους Δημοτικές Υπηρεσίες Πρόνοιας, με σκοπό την διασταύρωση των στοιχείων και την κατάρτιση του τελικού καταλόγου δικαιούχων για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.  

Στις 16 Μαΐου, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε ονόματα υπαλλήλων, προκειμένου να εκπαιδευτούν ως χρήστες της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Εθνικού Μητρώου, ενώ το δίμηνο από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου παρέμεινε ανεκμετάλλευτο.

Η εκπαίδευση για το Δήμο Παλλήνης ολοκληρώθηκε στις 30/5/2012.

Η επεξεργασία των στοιχείων ξεκίνησε στις 1/6/2012 καθώς μόλις τότε δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα. Το Υπουργείο Υγείας, μεταθέτοντας την ευθύνη της έγκαιρης επεξεργασίας του Μητρώου των Δικαιούχων καθώς και το νέο τρόπο πληρωμής, ανακοίνωσε την πληρωμή των επιδομάτων στις 15 Ιουνίου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το χρονοδιάγραμμα είναι μη ρεαλιστικό.

 

Έγκαιρα, ενημερώσαμε το Υπουργείο Υγείας για την αδυναμία τήρησης του χρονοδιαγράμματος με επιστολή μας στις 3/5/2012, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό οι δυσκολίες που θα προέκυπταν.

Επιπρόσθετα, καθημερινά αντιμετωπίζουμε τεχνικά προβλήματα και προβλήματα διαθεσιμότητας της μηχανογραφικής εφαρμογής του Εθνικού Μητρώου, η οποία τέθηκε σε λειτουργία χωρίς να έχει δοκιμαστεί επαρκώς και με ελλιπή τεχνική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Η διαχείριση και εξυπηρέτηση θεμάτων που αφορούν την αναπηρία και τη φτώχεια δεν είναι διεκπεραιωτική, αλλά είναι πρωτίστως μια διαδικασία συνεργασίας και επικοινωνίας με ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με ψυχικές νοητικές και σωματικές παθήσεις.

Με σοβαρότητα, ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία απέναντι στους συμπολίτες μας που διαβιούν στα όρια της φτώχειας, καταβάλλουμε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για την άμεση και ορθή καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων χωρίς να έχουμε υστερήσει σε κανένα στάδιο της διαδικασίας (έχουμε σε πέντε ημέρες ολοκληρώσει πάνω από το 50%).

 

Πιστεύουμε ότι αν είχε ληφθεί αντίστοιχη μέριμνα και από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, η διαδικασία θα είχε ήδη ολοκληρωθεί και δε θα ήταν απαραίτητες οι παραπλανητικές δημοσιεύσεις για την «δήθεν» υστέρηση των Δήμων, αλλά ούτε και αυτή η ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Με απόφαση Υπουργού δόθηκαν 25.622,230 € σε ορισμένους Δήμους

 

Στο μεταξύ, με απόφασή του ο υπηρεσιακός Υπουργός, αρ.πρωτ. 23427, 12 Ιουνίου υπέγραψε την επιχορήγηση Δήμων με το ποσό 25.622.230,64€, για την καταβολή αποκλειστικά προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Μάρτιο έως και Απρίλιο.

Μέσα σ’ αυτούς τους Δήμους δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Παλλήνης, που, όπως σημειώνουμε καλύπτει όλη την Ανατολική Αττική.

 

Οι Δήμοι που δικαιούνται είναι Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας, Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Πειραιώς, Σερρών και Ξάνθης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος