Οι “ανεμόμυλοι”

 

Τακτικότατος, κριτικός και πολλές φορές επικριτικός ο ενεργός αναγνώστης μας Γιώργος Γερίμογλου, μας έστειλε την παραμονή των εκλογών του Β’ γύρου την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε «κατόπιν εορτής», χωρίς βεβαίως δική μας πρόθεση αποσιώπησης, αφού ήδη είχαμε κυκλοφορήσει.

Την δημοσιεύουμε «μεθεόρτια», γιατί όπως διαπιστώσαμε εκφράζει πάρα πολλούς αναγνώστες μας, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο, τον οποίο δεν αναφέραμε προεκλογικά, γιατί δεν θέλαμε να εκθέσουμε υποψηφίους με «διαδόσεις», που δυστυχώς επαληθεύθηκαν.

 

Γιατί δεν την «έκαναν» απ’ το Καλοκαίρι;

 

Μέρος τουλάχιστον της ομάδας των αποτυχόντων – ή επιλαχόντων, αν θέλετε – υποψηφίων συμβούλων της «Νέας Πορείας» του Ανδρέα Κάσδαγλη (αλλά και της ΔΑΔΑ όπως απεδείχθη) και συγκεκριμένα εκ των Βουλιωτών, είχε ακουστεί και διαδοθεί έντονα ότι εκινείτο προς την πλευρά Κασιδόκωστα. Εύστοχες κινήσεις του Ανδρέα Κάσδαγλη και άλλων, είχαν το προσωρινό αποτέλεσμα να τους συγκρατήσει στους συνδυασμούς τους. Κάποιοι είχαν «φυλλορροήσει» ήδη.

Τα ερωτήματα που τίθενται εύλογα προς τους κυνηγούς της εκάστοτε εξουσίας είναι, γιατί δεν το έκαναν από την αρχή; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να διαχειρίζονται κατά το δοκούν με δηλώσεις τους, την ψήφο όσων παραπλανηθέντων τους εμπιστεύθηκαν; (Διότι είναι άλλο να πάει να ψηφίσει ό,τι θέλει και άλλο να βγαίνει με δηλώσεις υποστήριξης ως υποψήφιος που έχει πάρει Χ σταυρούς).

Κανένας, είναι η απάντηση και καμιά δικαιολογία περί δήθεν «κομματικών πιέσεων», ευσταθεί,  αν και αληθεύει, όχι ως επίσημη κομματική γραμμή, αλλά ως επιλογή κομματικών «παραγόντων» της συνομοταξίας αυτών που έχουν οδηγήσει τη χώρα «στο χείλος του γκρεμού» και δεν έχουν βάλει ακόμη μυαλό. Οι εξουσιοθήρες έχουν πλήρη ευθύνη και η δοσιλογία  τους δεν έχει σχέση με επιλογές ή τοπικιστικό πνεύμα. Εκείνοι που πήγαν στον Κασιδόκωστα ευθύς εξ’ αρχής, ήταν επιλογή τους για την οποία δεν οφείλουν ν’ απολογηθούν. Γι’ αυτήν, τους ψήφισε ο λαός.

 

Οι «κατήγοροι», οι σκληροί «αντίπαλοι» του Κασιδόκωστα μέχρι την πρώτη Κυριακή, που έσπευσαν τη Δευτέρα να προσκυνήσουν, αυτοί οφείλουν να λογοδοτήσουν στους ανθρώπους που είδαν και μίλησαν προεκλογικά.

 

Φίλε Γερίμογλου, να με συγχωρείς για τον μακρό εισαγωγικό χωρο-χρόνο, αλλά είναι ένα είδος προσυπογραφής.

Κ. Βενετσάνος

 

"Αγαπητή ΕΒΔΟΜΗ,

 

Στη σημερινή σου έκδοση (13.11), χωρίς έκπληξη φυσικά, διάβασα τις ανακοινώσεις, ομαδικές ή ατομικές, πλειάδας υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, των συνδυασμών «Νέα Πορεία» και «ΔΑΔΑ» ότι, αποχωρούν από τους συνδυασμούς που απέτυχαν να τους εκλέξουν και καλούν τους συνδημότες ψηφοφόρους τους την Κυριακή 14.11.10 στον συνδυασμό που πιστεύουν πως θα κερδίσει τη Δημαρχία, που οι ίδιοι και οι πρώην συνδυασμοί τους καθύβριζαν με το χειρότερο τρόπο στις ομιλίες και στα γραπτά τους.

Δηλώνουν ξεδιάντροπα ότι ο υβριζόμενος μέχρι χτες από τους ίδιους είναι, ο «καταλληλότερος», ο πλέον δημιουργικός, ο «σούπερ» δημοκράτης και ο πλέον έντιμος, από τους  συμμετέχοντες την 07.11.10 υποψηφίους Δημάρχους της Νέας Δημαρχίας Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Αγαπητή ΕΒΔΟΜΗ, αν η πράξη τους αυτή δεν είναι καιροσκοπισμός, δημόσιο «ξεβράκωμα», διαπλοκή και πολιτικός αμοραλισμός, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τελείως την σημασία τους.

Επειδή όλοι σχεδόν οι παραπάνω δηλωσίες χειρίστηκαν για πολλά χρόνια τα κοινά της Βούλας και απέτυχαν παταγωδώς, όπως απέδειξαν οι εκλογές της 07.11.10 κρατώ στο αρχείο μου τις δηλώσεις τους, ώστε σε κάθε πολιτική, δημοτική ή άλλη σχετικά με τα κοινά δήλωσή τους, να μπορώ τάχιστα να τους "επαναφέρω στην τάξη"».

Φιλικά  Γιώργος Γερίμογλου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 132 guests και κανένα μέλος