1o-gymnasioΤη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ήταν μια διαφορετική ημέρα για το 1ο Γυμνάσιο Βούλας! Πενήντα Γάλλοι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους από το Γυμνάσιο Notre Dame της Macon επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Βούλας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Έλληνες μαθητές με τους οποίους ως τότε επικοινωνούσαν ηλεκτρονικά, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Macon-Βούλα: σαν δυο σταγόνες νερό».

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, που είχε μετατραπεί σε ένα φιλόξενο χώρο, συναντήθηκαν Έλληνες και Γάλλοι μαθητές, συνομίλησαν για θέματα που τους ενδιαφέρουν, έπαιξαν και να αντάλλαξαν δώρα. Μαθητές και των δύο σχολείων παρουσίασαν εργασίες τους σχετικά με τη γειτονιά τους, την καθημερινότητά τους, τα ενδιαφέροντά τους, το σχολείο τους. Έλληνες μαθητές χόρεψαν συρτάκι και προσκάλεσαν του Γάλλους να χορέψουν μαζί τους, ενώ πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.

Στόχος της όλης δράσης, που διοργάνωσε η υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος καθηγήτρια γαλλικών Ελένη Μποκώρου, ήταν η βελτίωση του προφορικού και γραπτού γαλλικού λόγου των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Βούλας καθώς και η διεύρυνση των γνώσεών τους για τον γαλλικό πολιτισμό.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος