Η νεαρή Κατερίνα ξυπνά από το κώμα σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα· τη διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη.

Προσπαθεί, αρχικά με τη βοήθεια της νοσοκομειακής ομάδα φροντίδας του διαβήτη, να αντιληφθεί τους μηχανισμούς της νόσου και να εφαρμόσει τις εκπαιδευτικές οδηγίες: μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα, θεραπεία με ινσουλίνη, διατροφή και άσκηση.

Την εκπαίδευση και τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα της Κατερίνας, συμπληρώνουν ο τελειόφοιτος της ιατρικής φίλος της, ο γενικός της γιατρός και η ψυχολόγος.

Με την εξέλιξη της ιστορίας αναδεικνύονται ο σημαντικός ρόλος της οικογένειας, του σχολείου και του κοινωνικού της περιβάλλοντος.

Η χρήση διηγηματικής γραφής, του βιβλίου με τίτλο “Η ζωή είναι πιο γλυκιά απ’ ότι νομίζεις” του γιατρού ενδοκρινολόγου Κώστα Φαινέκου, συνδυάζει τις σημαντικές πλευρές της αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη με την πλοκή ενός διηγήματος, καθιστά την ανάγνωση ευχάριστη χωρίς να αποστερεί τις απαραίτητες ιατρικές και νοσηλευτικές πληροφορίες ή να μειώνει   την επιστημονική τους διάσταση.

Σχήμα 17Χ24,
τιμή 10€
 

Ο συγγραφέας, Κώστας Φαινέκος, είναι γιατρός ενδοκρινολόγος. Τελείωσε την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε την ειδικότητα της ενδοκρινολογίας και το διδακτορικό του δίπλωμα στη μεγάλη Βρετανία, ενώ μετεκπαιδεύθηκε και στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ίδρυσε το τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» το 1981, όπου διετέλεσε διευθυντής του μέχρι το 2008 όταν συνταξιοδοτήθηκε.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος