Χρέη του Ασκληπιείου Νοσοκομείου προς το Δήμο 3Β, ανακάλυψαν οι Οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και τις απαιτούν από το Νοσοκομείο με υπέρογκες προσαυξήσεις, αφού το ποσό οφείλεται για τα έτη 2000 - 2004 από δημοτικά τέλη.

Δημοτικά τέλη που την περίοδο εκείνη ο Δήμος τα αύξησε.

Το ποσό ήταν 244 χιλιάδες ευρώ περίπου, αλλά με τις προσαυξήσεις ξεπερνάει τις 350 χιλιάδες.

Το Νοσοκομείο προσέφυγε στο Πρωτοδικείο, προκειμένου να μειωθούν, αλλά η αίτησή του απερρίφθη! (έχουν εντολές από την τρόικα να εισπράττουν...).

Ετσι ο Δήμος πρέπει να τα εισπράξει, γιατί μετά την απόφαση είναι απαιτητά και ελέγχεται από την ...τρόικα.

Η πρόταση της Δημοτικής αρχής ήταν να καταργηθούν οι προσαυξήσεις να γίνει έκπτωση 60% στα βεβαιωμένα και να γίνουν 12 και 24 δόσεις αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του Ασκληπιείο Ηρακλής Καραγεώργος, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση (20/11/14), εξήγησε ότι οι ταμειακές ροές του νοσοκομείου είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Τα έσοδά του προέρχονται μόνο από τις επιχορηγήσεις του προϋπολογισμού της κεντρικής διοίκησης. Και ό,τι ποσό δώσει το Νοσοκομείο θα είναι επώδυνο γιατί θα προέλθει από τα δικά του έσοδα.

Η άποψη των συμβούλων Δαβάκη, Ματόπουλου, Δόγκα και του Ψαλλίδα (διευθυντή Β’ χειρουργικής) ήταν να γίνει ό,τι μπορεί καλύτερο για το Νοσοκομείο. Να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια.

Τελικά οι δόσεις έγιναν 72 του χρέους χωρίς τις βεβαιωμένες προσαυξήσεις.

Βέβαια θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι οι δόσεις έχουν επιτόκια!!!

Το AσκληπιείοΝοσοκομείο ανταποκρίνεται καθημερινά σε κάθε έκτακτο περιστατικό.

Προβληματισμένος φάνηκε ο πρόεδρος Ηρακλής Καραγεώργος, γιατί όπως είπε και όπως - και εμείς έχουμε διαπιστώσει - το Νοσοκομείο παρ’ ότι έχει γενική εφημερία κάθε 4 ημέρες (γα ορθοπεδικά καθημερινά), δέχεται και όλα τα έκτακτα περιστατικά και τους δίνει τις πρώτες βοήθειες.

Για να γίνει αυτό έχουν προσλάβει 3 επικουρικούς γιατρούς, που κοστίζουν στο Νοσοκομείο κάθε χρόνο 90.000 ευρώ, όσο δηλαδή και το χρέος!

Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να το δει με άλλο πνεύμα το Νοσοκομείο και να φροντίσει να μειώσει τα αυξημένα δημοτικά τέλη, γιατί για την περιοχή μας είναι ζήτημα ζωής το Ασκληπιείο.

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 512 guests και κανένα μέλος