Ο Αποστόλης Βασιλάκης απαντά στις ερωτήσεις του Γρηγόρη Ρώντα



O Aποστόλης Βασιλάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βάρης, με τον Σπύρο Πανά και έχει θητεύσει στα αστυνομικά τμήματα Βάρης και Βουλιαγμένης από διάφορες θέσεις ευθύνης. Σήμερα συνταξιούχος ων, ενεργοποιείται στα κοινά του Δήμου 3Β, με διάθεση για προσφορά και δίνει απαντήσεις στον συνεργάτη μας Γρηγόρη Ρώντα.


Γρ. Ρώντας: Κύριε Βασιλάκη, σας έχουμε γνωρίσει λόγω της μακρόχρονης και επιτυχημένης θητείας σας στα αστυνομικά τμήματα της Βάρης και της Βουλιαγμένης, όπου υπηρετήσατε και ως διοικητής, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους πολίτες. Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στα 3Β και γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στον συνδυασμό του Σπύρου Πανά;

vasilakis-apostΑπ. Βασιλάκης: Κύριε Ρώντα, το λειτούργημα του αστυνομικού, στο οποίο αφιέρωσα επί 28 χρόνια τις όποιες δυνάμεις μου, είναι εκ της φύσεώς του άρρηκτα συνδεδεμένο με τα κοινά. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα κάθε περιοχής οφείλει να συνεργάζεται στενά και σε καθημερινή βάση με τον Δήμο, διότι και οι δύο υπηρεσίες είναι ταγμένες στην εξυπηρέτηση και προστασία των πολιτών-δημοτών και γενικότερα των κατοίκων μιάς πόλης.

Θεωρώ τιμή μου, που συμμετέχω στον συνδυασμό του Σπύρου Πανά, επειδή τον γνωρίζω πολλά χρόνια και έχω εκτιμήσει την αγωνιστικότητα, τη μεθοδικότητα, τις γνώσεις και το ήθος του, καθώς και την αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή του στο όραμα γιά μιά ανθρώπινη πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της.


Εάν εκλεγείτε, τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στους δημότες με την συμμετοχή σας στο επόμενο Δ.Σ.;


Έχω βιώσει στην μακρόχρονη εμπειρία μου ότι κάθε υπηρεσία, κάθε σύνολο εργαζομένων, πρέπει να λειτουργεί στη βάση ενός οργανογράμματος ευέλικτου και αποδοτικού. Αυτήν την εμπειρία μου, σε ότι αφορά στην οργάνωση των υπηρεσιών και στην αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού με γνώμονα να αποδίδει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, θέλω να προσφέρω στους συνδημότες μου. Στα χρόνια που υπηρέτησα στα αστυνομικά τμήματα της Βάρης και της Βουλιαγμένης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα προβλήματα των περιοχών μας, αλλά και τους πολίτες, κι ανάμεσά τους και κάποιους εργαζόμενους στον Δήμο μας. Το γνωρίζετε βέβαια, καλύτερα από μένα, ότι η ποιότητα των εργαζομένων στον Δήμο μας είναι εξαιρετική και θα είναι τιμή μου να συνεργαστώ με φιλότιμους ανθρώπους που συχνά υπερβαίνουν εαυτόν υπό αντίξοες συνθήκες.



Ας έρθουμε τώρα στο ζητούμενο της ασφάλειας των πολιτών, ζητούμενο στο οποίο αφιερώσατε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας. Είμαι βέβαιος ότι η μακρόχρονη θητεία σας έχει καταγράψει προβλήματα κι έχετε αποκρυσταλλώσει θέσεις και προτάσεις. Πιστεύετε ότι μπορούν να γίνουν θετικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση; Και αν ναι, ποιά είναι αυτά;

Πιστεύω, κατ’ αρχήν, στην αξία της πρόληψης έναντι της καταστολής. Κι επιπλέον πιστεύω ότι το θέμα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας δεν είναι αποκλειστικό πεδίο δράσης της Αστυνομίας. Είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας. Ευτύχησα ως Διοικητής στο Α.Τ. Βουλιαγμένης να έχω άριστη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τους πολίτες. Χωρίς την βοήθειά τους θα ήταν πολύ δύσκολο να ανταποκριθώ με την ίδια αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά μου.

Έχω βιώσει αυτό που λέμε «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Και φρονώ ότι ο Σπύρος Πανάς έχει τα προσόντα και τη διάθεση να το καταστήσει αυτό σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ώστε η Βούλα, η Βάρη, η Βάρκιζα και η Βουλιαγμένη να συνεχίσουν να είναι ασφαλείς πόλεις γιά τους κατοίκους τους. Εξυπακούεται ότι γιά τον σκοπό αυτό θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, εάν οι συνδημότες μας με τιμήσουν με την εκλογή μου στο επόμενο Δ.Σ.

 

Και μιά τελευταία ερώτηση: Πως βλέπετε τους λεγόμενους ...«αντίπαλους» συνδυασμούς;


Δεν τους θεωρώ αντίπαλους, αλλά κατ’ ανάγκην συμμαχητές. Γιά τον ίδιο σκοπό, την εξυπηρέτηση του δημότη, αγωνιζόμαστε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του και τα πιστεύω του. Οι δημότες θα επιλέξουν τους κατά την κρίση τους καταλληλότερους. Πιστεύω ότι όλοι μας οφείλουμε να συνεισφέρουμε, ιδιαίτερα στους δύσκολους γιά την Πατρίδα μας καιρούς που ζούμε και αντιμετωπίζω τους πάντες με διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας. Οι εγωϊσμοί δεν έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν αποδειχθεί στείροι και καταστροφικοί.


Κύριε Βασιλάκη, ευχαριστούμε γιά την κουβέντα που είχαμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Κι εγώ σας ευχαριστώ κύριε Ρώντα, την «Εβδόμη» και εσάς, που μου δώσατε την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους συνδημότες μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 47 guests και κανένα μέλος