Ο Δήμος Κρωπίας πρωτοπόρους στις κοινωνικές υπηρεσίες



Την περασμένη Κυριακή 9 Μαρτίου, εγκαινιάστηκε το 1ο Δημοτικό Ιατρείο στην Αγία Μαρίνα, το οποίο πήρε το όνομα του δωρητή «Παράσχειο Κοινωνικό Κέντρο».

Το τσουχτερό κρύο δεν εμπόδισε τον κόσμο να παρακολουθήσει την τελετή των εγκαινίων.

 
Στις κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, ο Δήμος Κρωπίας, με πρωτοστατούντα το γιατρό, δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας Σπύρο Κόλλια, έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο, που ανακουφίζει τους πολίτες του Δήμου με την παροχή υγείας και τους εθελοντές γιατρούς που τις έχουν πλαισιώσει.

Ετσι, το 1ο Δημοτικό Ιατρείο στην Αγία Μαρίνα ως οργανωμένη δομή αδειοδοτήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και λειτούργησε από τον Φεβρουάριο του 2013, αλλά απέκτησε τον δικό του χώρο με τη δωρεά του Σάββα Παράσχη, αφιερωμένη στον γυιό του Διονύση, που τον έχασε το 2011.

Το οίκημα της οικογένειας του Σάββα Παράσχη στην οδό Αγίου Νικολάου 10 με το υπόγειό του, παραχωρήθηκε στον Δήμο Κρωπίας, το 2012 και έλαβε την επωνυμία «Παράσχειο». Ο Σάββας Παράσχης έχει ήδη βραβευτεί σε ειδική τελετή για δωρητές-ευργέτες που οργάνωσε ο Δήμος Κρωπίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση, τον Απρίλιο του 2012 για την προσφορά του αυτή.

Μετά την τελετή ο Δήμαρχος Δημήτριος Ν. Κιούσης, αφού ευχαρίστησε τους δωρητές, χορηγούς, εθελοντές και συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους εξήγησε το γιατί άμεσα, από το 2012, προχώρησε η δημοτική αρχή στην ίδρυση και λειτουργία των δημοτικών ιατρείων πρώτα από την περιφέρεια λέγοντας: Έπρεπε να φροντίσουμε την περιοχή αυτή μετά και την κατάρρευση ουσιαστικά του δημόσιου τομέα της υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Το δεύτερο δημοτικό ιατρείο στο κέντρο του Κορωπίου και το κοινωνικό ιατρείο που λειτουργεί συμπληρωματικά μαζί φυσικά με το πρωινό ιατρείο του ΚΑΠΗ στο Κίτσι συμπληρώνουν τις έκτακτες παρεμβάσεις μας για να σταθεί ο θεσμός που υπηρετούμε κοντά στους συμπολίτες μας, στον τομέα της υγείας. Ο Δ. Κιούσης ενημέρωσε επίσης ότι στο υπόγειο του Παράσχειου Δημοτικού Ιατρείου θα οργανωθεί η σίτιση απόρων της περιοχής. Ήδη υπάρχει συμμετοχή και οργανώνεται μαζί με τη δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Πρέπει κάθε ενέργεια που κάνουμε να πατάει σε σίγουρες βάσεις και γι’ αυτό δεν προχωράμε σε εξαγγελίες. Το κράτος μας έχει στερήσει μεγάλους πόρους, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κατέρρευσε και μόνο έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ - στις εντός σχεδίου περιοχές -μπορούμε να προγραμματίσουμε και να εκτελέσουμε.

Ευχαρίστησε, τον Ρόταρυ Κορωπίου για τον πρώτο καρδιογράφο που προσέφερε για τον εξοπλισμό του Ιατρείου, τον Σάββα Παράσχη, τους ιατρούς συνεργάτες τους μεταξύ των οποίων μνημόνευσε τον Ελευθέριο Ντούνη (δεν μπόρεσε να παραστεί) τους εθελοντές και κάθε φορέα ή πολίτη που βοήθησε στην λειτουργία του Παράσχειου Δημοτικού Ιατρείου.


Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υγείας Σπύρος Κόλλιας, μίλησε με θερμά λόγια για τον Σάββα Παράσχη και την Ρίτσα Ανεστοπούλου. Εντύπωση προκάλεσε η προτροπή του προς τους μεγαλύτερους να πείσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου και τα μεγάλα προβλήματα της χώρας ώστε να βρει η Ελλάδα τη νέα ηγεσία και να βγει από το σημερινό τέλμα. Με συγκίνηση αναφέρθηκε στους συναδέλφους του, ιατρούς για την προσφορά τους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην Μαρία Κόλλια την οποία χαρακτήρισε ως μια νέα ιατρό με καλύτερη εκπαίδευση, με εξαιρετικό ήθος και συμπερασματικά είπε, ότι οι νέοι ιατροί της Ελλάδος έχουν υψηλές προδιαγραφές και τιμούν την κοινωνική αποστολή τους. Τέλος, ευχαρίστησε ονομαστικά, τον Αντώνη Γεωργάκη, τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Ντούνη, την Σταυρούλα Μπότου, την Ελένη Κωστίδη, την Χριστίνα Παπαχρήστου και την Ρίτσα Ανεστοπούλου για τη βοήθεια που προσέφεραν για να λειτουργήσει η δομή αυτή την πρώτη περίοδο λειτουργίας καθώς και τις υπαλλήλους που στήριξαν τον προγραμματισμό των ραντεβού.

Ο Αντώνης Γεωργάκης

Ο καρδιολόγος Αντώνης Γεωργάκης μεταξύ άλλων είπε ότι αν δεν υπάρξουν άλλες τρικλοποδιές από τον Υπουργό Υγείας, το Παράσχειο Δημοτικό Ιατρείο θα λειτουργήσει κανονικά και θα ομαλοποιηθεί από την Πέμπτη 13 Μαρτίου το πρόγραμμά του. Διευκρίνισε ότι υπήρχαν και παλαιότερα προσπάθειες για δημοτικά ιατρεία αλλά όχι οργανωμένα με τον τρόπο αυτό και αδειοδοτημένα. Ο Αντ. Γεωργάκης είπε ότι η συμπαράσταση που είχε από τον Σπύρο Κόλλια ήταν μεγάλη και αποτέλεσε κρίσιμο συνδετικό κρίκο για την επιτυχή έκβαση της πρώτης αδειοδότησης.

Είμαι ξυπόλυτος και θέλω να μείνω...

Εχω ακούσει πικρά λόγια ίσως επειδή δεν είμαι από την περιοχή αλλά δεν το κρατάω μέσα μου… είμαι ξυπόλυτος και θέλω να μείνω… είπε ο δωρητής Σάββας Παράσχης μέσα σε χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες από τον Δήμαρχο και τους συγκεντρωθέντες, για το ήθος, τη σεμνότητα και το αξιακό σύστημα που προβάλλει.

Ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση χαρακτήρισε τον Σάββα Παράσχη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μανώλης Γρινιεζάκης. Εύχομαι να έχουμε και άλλες τέτοιες πράξεις και ενέργειες από τους κατοίκους για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και άλλες δομές αποκεντρωμένων υπηρεσιών.


Ο ιατρός Βασίλειος Κ. Κωνσταντάρας, πνευμονολόγος, εξήρε τη δημοτική πολιτική στον κοινωνικό τομέα μίλησε όμως για μια σειρά μέτρων και πολιτικών που έχουν στόχο, την αφαίρεση πόρων και την μείωση των δικαιωμάτων της αυτοδιοίκησης: Φαίνεται κάποιοι να επιδιώκουν να χτυπήσουν τους πυλώνες της κοινωνίας, επισήμανε και επέστησε την προσοχή να υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση αγάπης μεταξύ μας και να σφυρηλατηθεί η εθνική και τοπική λαϊκή ενότητα.

 
Η Ρίτσα Ανεστοπούλου αναφέρθηκε στην δωρεάν προσφορά φαρμακευτικού-υγειονομικού υλικού των Φαρμακείων του Παναγιώτη Μερτύρη, στον σύνδεσμο Αμπελώνα για τη δωρεά (εκκλησάκι), το σύλλογο του «Πανοράματος» και κάθε πολίτη που έχει προσφέρει. Ευχήθηκε και άλλες ειδικότητες να εκπροσωπούνται στο Παράσχειο Δημοτικό Ιατρείο και οι ιατροί να έχουν και σχέση εργασίας.

Ο Νίκος Σπίνος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιστών «Αμπελώνα ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και όσους συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η δομή ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Σάββα Παράσχη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος