Την παράταση των δημοτικών δανείων με ευνοϊκούς όρους, θέτει ο μνημονιακός νόμος 4093/12.11.12 (Εγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 3013-2016) είχαμε γράψει εκτενώς στο προηγούμενο φύλλο 789 της “7ης”, με ρεπορτάζ της Αννας Μπουζιάνη: «Ετσι όπως ακούγεται, φαίνεται ενδιαφέρον για το Δήμο» έγραφε. Εκανε όμως τη σωστή παρατήρηση ότι δεν υπήρχε αρκετή τεκμηρίωση κι έτσι λειτούργησε αρνητικά για το δημοτικό συμβούλιο, που καταψήφισε την πρόταση για παράταση.
entypo-panaΤώρα ο Δήμαρχος καταγγέλλει σε πολυτελές έντυπο του Δήμου, τους συμβούλους που καταψήφισαν - οι περισσότεροι της πλειοψηφούσας παράταξης, όπως: Δαβάκης, Τσιριγώτη, Αργυροπούλου, Νιτερόπουλος, Καραγεώργος, ο Παντελής Κασιδόκωστας, η Ν. Καραγιάν (ανεξάρτητοι πλέον), και βέβαια της αντιπολίτευσης όπως: Κωνσταντέλλος, Γεωγουλόπουλος, κλπ.
Οσο για το “πολυτελές έντυπο του Δήμου”, για το οποίο ο Δήμος “δεν επιβαρύνθηκε [...] ούτε ένα ευρώ, για την παραγωγή και διανομή όπως αναγράφεται με μικροσκοπικά αρνητικά γράμματα, καλόν είναι να γνωρίζουμε και τον χορηγό για να εικάσουμε και το κίνητρό του.
Για να επανέλθουμε όμως στην ελλειπή τεκμηρίωση, είναι αυτή που δικαιολογεί αρκούντως την αρνητική τοποθέτηση των συμβούλων, πέραν της όποιας πιθανής παραταξιακής μικροσκοπιμότητας.
Θα θέλαμε λοιπόν να γνωρίζαμε κι εμείς και οι Σύμβουλοι που ψηφίζουν,
― Πόσα είναι τα συνολικά δάνεια του Δήμου;
― Με ποιο βάθος χρόνου εξοφλήσεως;
― Με ποιο επιτόκιο;
― Ποιο είναι το τρέχον επιτόκιο για τους Ο.Τ.Α.;
― Εάν υπάρχει δυνατότητα κοινοτικής χρηματοδότησης γενικά και ειδικά για σχολεία.
Και βέβαια, να θυμίσουμε ότι η απαλλοτρίωση για σχολεία ήταν υποχρέωση του ΟΣΚ, του οποίου η παρελκυστική πολιτική και η ολιγωρία της τότε δημοτικής Αρχής, οδήγησαν στην απώλεια του 251 Ο.Τ., που είχε απαλλοτριωθεί για το Γ’ Γυμνάσιο - Λύκειο. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι τα χρήματα που χρειάζονται για την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου είναι άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ, άρα δεν επαρκούν για την απόκτησή του.
Η προσκυρωτέα έκταση σε οικόπεδο κόρης εφοπλιστού που επικαλείται ο Ι. Σκουμπούρης, θ’ αποφέρει ένα ποσό της τάξης 2,2 εκατομ. Τα υπόλοιπα 9 εκατομ., που θα βρεθούν; Ακόμη και από τις παρατάσεις των δανείων δεν επαρκούν. Τα οποία εξ’ άλλου θα πληρωθούν.
Με τα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουμε δεν συμφέρει η παράταση του δανείου.

Τελειώνω με τη μόνιμη πλέον επωδό. Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δανεικά. Τα δάνεια που αποπληρώνουν δάνεια ή και τα επιμηκύνουν απλώς τα διογκώνουν.

Παρεπιπτόντως η Δημοτική Αρχή σήμερα συνεδριάζει και πάλι εκτάκτως με το ίδιο θέμα με την υπογραφή έντεκα συμβούλων, Τετάρτη 7μ.μ. στο Δημαρχείο στη Βούλα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 guests και κανένα μέλος