sxoleia1Το θέμα των Σχολικών Επιτροπών απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα ορισμένων σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που παρουσιάζουν οικονομική τρύπα προηγουμένων ετών ύψους 50.000 € περίπου.

Δεν είχαν καταθέσει απολογισμούς· τους κατέθεσαν με μεγάλη καθυστέρηση και δεν έχουν ελεγχθεί.

Η συζήτηση έγινε γιατί το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε «Κατανομή ποσού 41.545,72€ (Β' κατανομή 2013) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης».



Ο Γρ. Κωνσταντέλλος ρώτησε αν έχει τακτοποιηθεί η οικονομική εκκρεμότητα, γιατί είχαν αποφασίσε ως Δ.Σ. να μη δώσουν χρήματα στα σχολεία που δεν έχουν παραστατικά για τα οικονομικά.

Η πρόεδρος της Β’θμιας Επιτροπής Μαρία Σίνα, εξήγησε δεν τους δίνουν χρήματα στο χέρι, αλλά τους παίρνουν ό,τι χρειάζονται και τους τα δίνουν. Οτι δεν έχει γίνει έλεγχος, γιατί καθυστέρησαν να φέρουν απολογισμούς του 2010 & 2012 για το χρηματικό ποσό. Οτι προέρχεται από ένα σχολείο της Βάρης, ένα της Βουλιαγμένης και της Βούλας.

Ρώτησε ο Γρ. Κωνσταντέλλος ακόμη αν από τους εκπαιδευτικούς που έχουν εκκρεμότητα, υπάρχουν άτομα που πλαισιώνουν τις Σχολικές Επιτροπές και η απάντηση ήταν ότι πράγματι βρίσκονται μέσα και στις παρούσες Σχολικές Επίτροπές. Ο ένας μάλιστα είναι και ταμίας.

Η κατανομή ψηφίστηκε.

 

Εκθεση Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δείχνει προς τα 3Β


Θα θέλαμε να σταθούμε λιγάκι στις Σχολικές Επιτροπές, διότι έχει κυκλοφορήσει Εκθεση από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) (αρ. έκθεσης 21/Α/213/2/2013), που αφορά τα σχολεία του Δήμου 3Β και σημειώνει ότι αναζητούνται πειθαρχικές ευθύνες, δεδομένου ότι διαχέονται, ανά περίπτωση, σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής ιεραρχίας και καλείται ο Υπουργός Παιδείας, «να μεριμνήσει για την πειθαρχική δίωξη των κάτωθι αναφερομένων, οι οποίοι παρέβησαν το υπαλληλικό τους καθήκον, κατά την έννοια του άρθρου 106 και ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 1στ (ατελής εκπληρωση του υπαλληλικού καθήκοντος)» και καταγράφει ένα ένα τα ονόματα, ανάμεσα στα οποία είναι και εκπαιδευτικοί των σχολείων των 3Β, τέως και νυν, που βρίσκονται και μέσα στις Σχολικές Επιτροπές.

Ακόμη καταγράφεται ότι έχουν δημιουργηθεί προκάτ αίθουσες χωρίς να χρειάζονται, ότι υπάρχουν μαθητές που φοιτούν σε δύο συγχρόνως σχολεία, έτσι που φαίνονται υπεράριθμα τα τμήματα και πολλά άλλα.

Εχει δίκηο ο Γ. Νιτερόπουλος, που ζητούσε λίστες μαθητών, αλλά από ότι βλέπω συμμετέχει και ο ίδιος στην Επιτροπή Παιδείας και μπορεί να πιέσει.

Τα γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο αυτά;

Αννα Μπουζιάνη

 


Κακοδιαχείριση στην Α’βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

Να έρθουν όλα στο φως

sxoleia

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων &Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης ζητάει με έγγραφό της να έρθουν όλα στο φως, σχετικά με την εξέλιξη που βρίσκεται η έρευνα για την οικονομική διαχείρηση της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης.

Οπως σημειώνουν σε δελτίο τύπου: Το θέμα απασχόλησε την Επιτροπή και στη σημερινή της συνεδρίαση, στην οποία παραβρέθηκε για να δώσει διευκρινήσεις και εκπρόσωπος των ορκωτών λογιστών που έχουν οριστεί για τον έλεγχο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε, προκύπτουν οικονομικές ατασθαλίες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όπως ρητά αναφέρθηκε από τον ορκωτό.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων   Ρέα Ρουμελιώτη, ήταν από τους πρώτους που είχαν επισημάνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη λειτουργία της Επιτροπής και είχε αρνηθεί να υπογράψει τα σχετικά πρακτικά.

Η Ένωση Γονέων ζητάει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην παρουσιαστούν ξανά τέτοια φαινόμενα.

Να εκδημοκρατιστεί ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής, έτσι ώστε όλα τα μέλη της να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών πεπραγμένων.

Για μια ακόμη φορά ζητάμε την αυξημένη συμμετοχή των εκπροσώπων των γονέων στις δύο Σχολικές Επιτροπές, επειδή θεωρούμε ότι ο ρόλος των γονέων έχει βαρύνουσα σημασία και η φωνή τους πρέπει να ακούγεται πιο δυνατή.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κων/νος Παπαγεωργίου          Δημήτρης Κοτρώνης

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος