6 σκύλοι και 16 γάτες βρέθηκαν σκοτωμένα από φόλα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή Σπάτα - Αρτέμιδα από φιλοζωικά Σωματεία και τους ιδιοκτήτες τους. Εσωσαν δεν στο “παρά πέντε” 7 σκύλους, που είχαν δηλητηριαστεί!

dilitiriasmena-zoaΤο ιδιαίτερα ειδεχθές είναι ότι οι φόλες έπεσαν και σε δεσποζόμενους σκύλους. Μέσα, δηλαδή, στους κήπους και βεράντες κατοικιών! Τα ζώα παρουσίασαν ίδια ή παρόμοια συμπτώματα, γεγονός που δηλώνει ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος δηλητηρίασης.

Ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος με ανακοίνωσή του καταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα.

• Υπενθυμίζει πως ο Νόμος αναγνωρίζει τη δηλητηρίαση ενός ζώου (δεσποζόμενου ή αδέσποτου) ως πράξη βίας και τιμωρεί τον παραβάτη με φυλάκιση έως 2 έτη και χρηματικό πρόστιμο 30.000€ για κάθε περίπτωση και για κάθε ζώο που δηλητηρίασε.

• Τονίζει πως σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς (νόμος του ελληνικού κράτους από το 1992) κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο συντροφιάς να πονά, να υποφέρει ή να αγωνιά.

 

• Καλεί όλους τους πολίτες να καταδικάσουν ηθικά τις δολοφονίες ζώων συντροφιάς και να καταγγείλουν όσες περιπτώσεις πέφτουν στην αντίληψή τους στη Δημοτική Αστυνομία ή στη Ελληνική Αστυνομία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος