Με αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Ευάγγελο Λιβιεράτο και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Αττικής με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ Γιώργος Πάντζας, επισημαίνει την άμεση ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμού ρεμάτων στις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής.

Αφορμή για την κατάθεση της αναφοράς έδωσε η επιστολή του Δήμου Λαυρεωτικής όπου, ύστερα και από πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή της Κερατέας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς από το τοπικό οδικό δίκτυο, εν όψει αναμενόμενων βροχοπτώσεων και ενδεχομένως ακραίων καιρικών φαινομένων τους προσεχείς φθινοπωρινούς μήνες.

Ο Βουλευτής αναδεικνύει την άμεση ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού προκειμένου να κατασκευαστούν ειδικά αντιπλημμυρικά έργα, έργα καθαρισμού ρεμάτων, προσωρινών φραγμάτων και άλλων απαραίτητων έργων προστασίας των κατοίκων της περιοχής.

Για όλα τα παραπάνω ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης των αναγκαίων αυτών έργων. 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 213 guests και κανένα μέλος