Η συνεδρίαση της Δευτέρας 17/10 στο Δήμο Σαρωνικού, όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν πραγματοποιήθηκε σε συμπαράσταση στους απεργούς εργαζόμενους του Δήμου.

Μάλιστα η Χριστίνα Χριστοφάκη (σύζυγος του Θ. Πάγκαλου) με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στο συμβούλιο ο συνδυασμός της λέγοντας, «Ο συνδυασμός “Ζούμε μαζί στο Δήμο Σαρωνικού” συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Δήμου και γι’ αυτό το λόγο οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δε θα συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με ένα και μοναδικό θέμα, το οποίο εκρίθη επείγον, μετά τις επαφές που είχε η Δημοτική Αρχή με τους παράγοντες, προκειμένου να προχωρήσει η σύνδεση της αποχέτευσης με την Ψυττάλεια.

Ιδιαίτερα με την επικείμενη σύσκεψη της Τετάρτης 19/10 με το ΕΠΕΚΑ, έπρεπε να υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την Ψυττάλεια.

Να θυμίσουμε εδώ ότι στις 3 Αυγούστου είχαν πάρει απόφαση να ενταχθούν στο πρόγραμμα της αποχέτευσης, και στις προτάσεις τους είχαν συμπεριλάβει τη Γερακίνα και την Ψυττάλεια. Πραγματοποίησαν μάλιστα και συγκέντρωση ενημέρωσης στην Παλαιά Φώκαια, για την περίπτωση δημιουργίας ΚΕΛ στη Γερακίνα. Ο κόσμος είχε αντιδράσει έντονα για την περίπτωση εγκατάστασης ΚΕΛ στη Γερακίνα και η Δημοτική Αρχή, εκείνη την ημέρα είχε δηλώσει ότι αν η κοινωνία δεν το θέλει δεν θα προχωρήσει.

Ετσι οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν με πρόταση και πίεση για την Ψυττάλεια· ένα έργο που μάλλον ωριμάζει - σαν σκέψη - από τα ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.


«Εχουμε πλέον τα στοιχεία από την ΕΥΔΑΠ, που επιτρέπει τη σύνδεσή μας με την Ψυττάλεια», εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Μ. Τσαλικίδης «και αξιολογώντας και λαμβάνοντας υπόψη και τις αντιδράσεις του κόσμου, και όλα τα νέα δεδομένα, προτείνουμε την άρση της απόφασης για Γερακίνα και κατάθεση πρότασης μόνο για Ψυττάλεια, κάτι που διαφαίνεται εφικτό».

Στη συνεδρίαση αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού αποφάσισε να άρει την αριθμ. 291/2011 απόφασή του, με την οποία είχε προκρίνει ως πρώτη του επιλογή τη χωροθέτηση του ΚΕΛ στη Γερακίνα Παλαιάς Φώκαιας, και να προκρίνει τη σύνδεσή του με το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ και την εξυπηρέτησή του από το ΚΕΛ της Ψυττάλειας.


Ο Πάγκαλος αλλιώς τα λέει

Στο μεταξύ στις 19/10 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής, για το συντονισμό των δράσεων σχετικά με τη διάθεση των στερεών και υγρών αποβλήτων στην Αττική, όπως διαβάσαμε στο πόρταλ του Αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου http://www.pangalos.gr/portal/?p=2234

Η  σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του και συμμετείχαν εκπρόσωποι αρμόδιων Υπουργείων (Υπουργοί, Υφυπουργοί, γραμματείς), ο   Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.

Αποφασίστηκε η άμεση ένταξη (εντός της εβδομάδας) στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ των δύο έργων για τη διάθεση των υγρών αποβλήτων της Αττικής· του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Βορείων Μεσογείων που θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακα και Σπάτα και του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων ΚΕΛ Σαρωνικού που θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Παλαιά Φώκαια και Λαγονήσι.

Η ένταξη θα επιτρέψει την απορρόφηση των χρημάτων της ΕΕ που πρόκειται να διατεθούν για τα έργα αυτά και θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό διάθεσης των λυμάτων στην Αττική. Επίσης, θα συμβάλλει στην αποτροπή του κινδύνου επιβολής προστίμων στην χώρα για παράβαση του δικαίου της Ε.Ε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος