«Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά. Να παλεύω, να είμαι χρήσιμος να μην κρύβομαι»

 Η Ορκωμοσία της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο δίνοντας έναν συμβολισμό για την Ανατολική Αττική:  Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Την ορκωμοσία ετέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ενώ την απόδοση της Διαβεβαίωσης των Περιφερειακών Συμβούλων ανέγνωσε η Υπουργός Εσωτερικών.

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Λαύριο με τον όρο «Μητροπολιτικό Μοντέλο»  περιέγραψε τον νέο τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα υλοποιείται σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, μακριά από τις επικαλύψεις, τις καθυστερήσεις και τις δικαιολογίες, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τους πολίτες.

«Έχω μάθει να βγαίνω μπροστά. Να παλεύω, να είμαι χρήσιμος να μην κρύβομαι. Να υπηρετώ την κοινωνία, την γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, τον τόπο μας, τους υπερήφανους πολίτες. Παραμένω άνθρωπος του σκοπού. Αγαπώ την ευθύνη και θα προσπαθώ να την υπηρετώ πάντα με αρχές και αξίες. Με διαφάνεια και λογοδοσία, πάντα και παντού. Το στρατηγικό μας όραμα είναι ξεκάθαρο. Μητροπολιτική Αττική! Ο στόχος και η ευθύνη! Το στοίχημα και η πρόκληση. Μια Αττική Ασφαλής, Ανθρώπινη, Βιώσιμη». Με αυτά τα λόγια ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στον εμβληματικό χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου του Λαυρίου του ΕΜΠ.

perifereia orkomosia plhthowΗ Υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση Νίκη Κεραμέως στη σύντομη ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει σε έναν χρόνο σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων στο τοπίο της τοπικής αυτοδιοίκησης. ...Στην επιδίωξή μας το δημόσιο να γίνει πιο αξιοκρατικό, πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, πιο αποδοτικό, πιο φιλικό, πιο εξυπηρετικό για τους πολίτες, γνωρίζουμε ότι η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης.»

Μετά την ορκωμοσία οι επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων προέβησαν σε σύντομες τοποθετήσεις σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσουν την επόμενη πενταετία. Ο Φίλιππος Καμπούρης, επικεφαλής της παράταξης «Μάχη για την Αττική» ανέφερε ότι η παράταξή του «θα υπερασπιστεί το τρίπτυχο:  Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια».

Αναδρομή στην θητεία του ως Νομάρχης και πρώτος Περιφερειάρχης της Αττικής έκανε ο Γιάννης Σγουρός επικεφαλής της παράταξης «Αττική ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» ζητώντας από την κυβέρνηση αυξημένους πόρους και αρμοδιότητες για τη μεγαλύτερη διοικητική Περιφέρεια της χώρας.

Ο  Γιάννης Πρωτούλης,  επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης Αττικής» επανέλαβε τη βούληση της παράταξης του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιλογή του χώρου τονίζοντας ότι θα εισηγηθεί στη νέα Περιφερειακή αρχή τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου.

Στην ανάγκη να επικεντρωθούν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επίλυση των ζωτικών προβλημάτων που απασχολούν την Αττική αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνη»   Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθησαν σπό την κορυφή της ιεραρχείας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, τη Βουλή των Ελλήνων, βουλευτές, ευρωβουλευτές, ο νυν Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχες, δήμμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρέσβεις, εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 115 guests και κανένα μέλος