• Βραβείο Δημοσιογράφων 2009
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ
  • Υποψιαστείτε...
  • Προσέξτε στην επιλογή καλλυντικών

Βραβείο Δημοσιογράφων 2009


Το 15% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι έχουν υποστεί διακρίσεις - και αυτός είναι καλός λόγος για να κηρύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έκτη συνεχή χρονιά την έναρξη του δημοσιογραφικού διαγωνισμού “Υπέρ της διαφορετικότητας - Κατά των διακρίσεων”.

Την επιβράβευση των δημοσιογράφων που αρθρογραφούν (σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσω ενημέρωσης) για τις διακρίσεις και τη διαφορετικότητα έχει σκοπό ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός.

Φέτος περιλαμβάνει επίσης ένα ειδικό βραβείο για τις διακρίσεις και τη φτώχεια. Οι συμμετοχές σε αυτή την κατηγορία πρέπει να διερευνούν πώς οι διακρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε φτώχεια ή πώς η φτώχεια μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις.

Άρθρα που δημοσιεύθηκαν από τις 30 Νοεμβρίου 2008 έως τις 31 Αυγούστου του 2009 είναι επιλέξιμα και θα κριθούν από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από επαγγελματίες από το χώρο του αγώνα κατά των διακρίσεων.

Συμμετοχή μπορείτε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού http://journalistaward.stop-discrimination.info/.

Θα επιλεγούν τα 3 καλύτερα άρθρα και το πρώτο θα κερδίσει 4.500 ευρώ.

 


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ


Η αστική µη κερδοσκοπική εταιρία «Αρχαία Ελλάδα – Ευ Αγωνίζεσθαι», διοργανώνει το «Μακεδονικό Διαγωνισµό Ελληνικού Κάλλους», που θα λάβει χώρα στις 6 Σεπτεµβρίου 2009. Πρόκειται για Καλλιστεία Ανδρών και Γυναικών που θα αναδείξουν την οµορφιά το ύφος και το ήθος, που πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες βράβευσαν στο «Καλλιστείο» (Αρχαιοελληνικός Αγώνας Οµορφιάς), δίνοντας το «Βραβείο Κάλλους».

Ο Διαγωνισµός τελεί υπό την αιγίδα της Νοµαρχίας Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του Νοµάρχη Παναγιώτη Ψωµιάδη. Επίσης τελεί και υπό την στήριξη του ΣΑΕ (Συµβούλιο Απόδηµου Ελληνισµού)

Το όλο εγχείρηµα βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία, από την Αρχαία Ελλάδα που τεκµηριώνουν καθηγητές, ιστορικοί και ειδικοί ερευνητές της Κλασσικής Αρχαιότητας. Ως πρωταρχικός στόχος, τίθεται η σύνδεση του διαγωνισµού µε την πολιτιστική κληρονοµιά µας, για τη διοργάνωση της µεγαλύτερης γιορτής της οµορφιάς στη χώρα µας. Ο διαγωνισµός µε την πολιτιστική, καλλιτεχνική και τουριστική του διάσταση, έρχεται να επιβεβαιώσει την ήδη εξέχουσα θέση της Θεσσαλονίκης στον ευρύτερο χώρο της Ευρώπης.


Αποτελεί επίσης σηµαντικό στόχο της µη κερδοσκοπικής εταιρίας «Αρχαία Ελλάδα – Ευ Αγωνίζεσθαι», η οικονοµική στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυµάτων, από τα έσοδα όλων των εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τον διαγωνισµό, κορωνίδα των οποίων αποτελεί ο Μεγάλος Τελικός στις 6 Σεπτεµβρίου 2009. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθεί το χρηµατικό ποσό, καθώς επίσης και το ίδρυµα στο οποίο θα διατεθεί.

Το µήνα Αύγουστο, θα διοργανωθεί περιοδεία µε τις 20 γυναίκες και τους 20 άνδρες που θα προκριθούν στον τελικό, στα σηµαντικότερα αρχαία µνηµεία της Μακεδονίας, στα οποία θα φωτογραφηθούν και θα βιντεοσκοπηθούν, δηµιουργώντας ένα µοναδικό υλικό προβολής των µνηµείων αυτών.


Υποψιαστείτε...

ethniki-trapeza.jpgΕάν κάνετε το λάθος και πατήσετε στο παραπάνω link θα έχετε πέσει θύμα εξαπάτησης του διαδικτύου.

Είναι η τέταρτη φορά που λαμβάνω το παραπάνω μήνυμα δήθεν από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο με ενημερώνει ότι πιθανώς στο λογαριασμό της πιστωτικής μου κάρτας, να έχουν πρόσβαση τρίτα άτομα, γι’ αυτό χρειάζονται εξακρίβωση στοιχείων και να κάνω κλικ πάνω στο link ώστε να ...ολοκληρωθεί η διαδικασία κτλ.

Βέβαια δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι πρόκειται για απάτη, αφού το κείμενο είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά από μηχανή μετάφρασης με αποτέλεσμα να έχει πολλά λάθη και πολλές ασυνταξίες.

Κάποιοι ανυποψίαστοι ή περίεργοι όμως μπορεί να το πατήσουν, και να την... “πατήσουν”.

Γι’ αυτό πριν από οποιαδήποτε ενέργειά σας στο internet διπλοτσεκάρετε και καλό θα είναι όταν κάνετε συναλλαγές-αγορές, να χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα μόνο για το διαδίκτυο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να εκπλαγείτε αρνητικά.

 

Προσέξτε στην επιλογή καλλυντικών


Ο μόλυβδος είναι μία χημική ουσία, η οποία προκαλεί καρκίνο.

Μετά από δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, βρέθηκε ότι κραγιόν μεγάλης εταιρείας περιείχε την μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν για να διαρκούν περισσότερο.

Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα συνηθισμένα, οφείλεται

στο ότι περιέχει  υψηλό ποσοστό μόλυβδου.

Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας:

1.  Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.

2.  Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.

3.  Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει μόλυβδο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 guests και κανένα μέλος