Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πέρασε από το πειραματικό στάδιο, στην παραγωγή ενός λιπάσματος που προκύπτει από την ανακύκλωση κλαδιών, το οποίο έφτασε σήμερα να λάβει πιστοποίηση από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, ως βιολογικό εδαφοβελτιωτικό με την ονομασία, VITA - GREEN.

Αυτό ανοίγει δρόμο για αξιοποίηση του προϊόντος, καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων για την ανακύκλωση και την αγορά του λιπάσματος, αλλά και εσόδων για το Δήμο.

Ο Δήμος ΒΒΒ - όπως μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου ο ίδιος - είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα παίρνει τέτοια πιστοποίηση συνεργαζόμενος με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη ομάδας ειδικών του Τμήματος Χημείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος, καθηγητή Κωνσταντίνου Χασάπη. Η παραγωγή του VITA-GREEN, είναι μέρος του προγράμματος για τη συνολική αποκομιδή 10.000 τόνων πράσινων και βιοαποβλήτων ετησίως, που θα παράξουν εδαφοβελτιωτικό, με απώτερο στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων του Δήμου που οδηγούνται στην ταφή, ποσοστό το οποίο ήδη έχει ξεπεράσει το 35% αλλά και την παράλληλη αύξηση της ποσότητας που επαναχρησιμοποιείται.

Η ΔΗΩ, ένας από τους 12 φορείς ελέγχου και πιστοποίησης, παρακολουθεί και ελέγχει 5.000 ενεργούς βιοκαλλιεργητές (27% του συνόλου) και είναι ο μόνος φορέας που έχει διαδικασία πιστοποίησης, αλλά και τη δυνατότητα να εκδώσει σχετική βεβαίωση των εισροών (λιπάσματα, εδαφοβελτιωτικά, φυτοφάρμακα).

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος