Την άμεση προώθηση του έργου της αποχέτευσης μέσω ΕΣΠΑ,  ζήτησε ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργο ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.
Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Παλλήνης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κωτούλα....

Σουφλιάς και Κωνσταντάς συζητούν για το ΚΕΛ


Την άμεση προώθηση του έργου της αποχέτευσης μέσω ΕΣΠΑ,  ζήτησε ο Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς, σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργο ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Παλλήνης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κωτούλα.


Επίσης ο Δήμαρχος Παλλήνης συναντήθηκε με τον  Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, για το Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης μέσω ΣΔΙΤ, για το οποίο υπάρχει ήδη προγραμματική σύμβαση, ενώ τον ενημέρωσε και για τα υπόλοιπα αθλητικά έργα που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή.


ΣΣ.: Πάντως τους «έβαλε γυαλιά», ο Δήμαρχος Παλλήνης. Και του Νομάρχη και των Δημάρχων, που τόσο καιρό δεν μπορούν να δουν το Σουφλιά!

 

Ενημερώσεις, Αποφάσεις Δ.Σ. Παλλήνης


Απλά τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, την περασμένη Τετάρτη και λίγα.

Ιδιαίτερα περιορισμένη και η προ ημερησίας ενημέρωση από πλευράς του Δημάρχου, ένεκα ποδοσφαίρου. Και μάλιστα έπαιζε η Εθνική.

Ετσι ο Δήμαρχος περιορίστηκε στην ενημέρωση της «χουλιγουντιανής» διάρρηξης της Τράπεζας με ομηρία της υπαλλήλου, που ευτυχώς τελικά είχε πολύ καλή έκβαση, αφού ο ληστής άφησε και την υπάλληλο και τα χρήματα. Εβγαλε το μπουφάν και την κουκούλα, άφησε το όπλο και προφανώς έφυγε σαν κύριος ανάμεσα στο πλήθος!

Την Πέμπτη, πάντως, η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψή του.


Πλήρωσαν και ποινή στο Δικαστήριο για την απόριψη μελέτης του ΚΕΛ


Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψε τους περιβαλλοντικούς όρους της μελέτης της ΕΥΔΑΠ για τον βιολογικό καθαρίσμο με έξοδο στη Ραφήνα, με «ποινή» μάλιστα 920 ευρώ προς τους Δήμους (Γέρακα, Γλυκά Νερά, Παλλήνη, Ανθούσα) για δικαστικά έξοδα επειδή είχαν παρέμβει  υπέρ της απόφασης της Υπουργού!!

Ετσι το έργο σταματάει για άλλη μια φορά. Βέβαια μετά από πέντε χρόνια, έτσι κι αλλιώς οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν πάψει να ισχύουν.

Και βέβαια οι Δήμοι καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα, αφού κάποιοι έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει βιολογικούς καθαρισμούς μέχρι το 2000 και κάποιοι το 2005!  

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση του ΣτΕ στα χέρια του, αλλά όταν την πάρει θα πρέπει να συναντηθούν οι Δήμαρχοι και οι τοπικές κοινωνίες για να συζητήσουν τι θα πράξουν παραπέρα.


Προτάσεις έργων στην Ε.Ε.

Ενημέρωσε το σώμα ότι έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση τρεις προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι στη διάθεση του κάθε συμβούλου που θα ήθελε να ενημερωθεί σχετικά. Αυτές είναι:

- Αναζωογόνηση αστικών περιοχών

- Δύο Κομμάτια. Ένα στο Πανόραμα και ο χώρος έναντι του Γυμναστηρίου της Κάντζας

- Ψηφιακές υπηρεσίες για βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

 Αυτές είναι μια συνέχεια πέντε ακόμη προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί, σύνολο οκτώ. Και έχουν πάρει ήδη 150.000 ευρώ για την «Κοινωνία της πληροφορίας».

– Αντικαταστάθηκε η κενωθείσα θέση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου,  μετά το θάνατο του Κώστα Ηλιόπουλου, με τον υιό του Γ. Ηλιόπουλο, για τον οποίο ο Δήμαρχος εκφράστηκε με τα πιο κολακευτικά λόγια: «Εγώ θεωρώ τιμητική για το Δήμο την αποδοχή του Γ. Ηλιόπουλου και όχι τιμητική για εκείνο».


– Εγκρίθηκαν 490.000 ευρώ από ΣΑΤΑ, για έργα, όπως:

Προμήθεια εγκατάστασης Κολυμβητικής δεξαμενής, Περιβάλλον χώρος δεξαμενής, Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός δεξαμενής, Διάνοιξη αγροτικών δρόμων, Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης.


– Εγκρίθηκε κονδύλι 117.795 ευρώ στη Σχολική Επιτροπή για τις ανάγκες των σχολείων.

– Επίσης εγκρίθηκαν κονδύλια για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και είναι ένα μέρος της ετήσιας επιχορήγησης:

2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός    100.000

Προσχολικής Αγωγής    120.000

ΚΑΠΗ    30.000

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 134 guests και κανένα μέλος