let’s do it Greece

 

Με αυθόρμητες και μεγάλες συμμετοχές, πολίτες από όλη την Ελλάδα, ξεχύθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους με μπροστάρηδες τους Δήμους και καθάρισαν, αποψίλωσαν, ομόρφηναν τις γειτονιές τους, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Ηταν η δράση let’s do it Greece, που έχει πλέον γίνει θεσμός και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συμμετοχές.

Ένα μικρό δείγμα από τις δράσεις στους Δήμους.

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Ο Δήμος Κρωπίας και το ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα του, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου, τον σύλλογο Αγίου Γεωργίου και τους αθλητικούς συλλόγους, ακαδημίες Ποδοσφαίρου ΑΟΚ και ΝΑΟ Κέκρωψ πραγματοποίησαν κεντρική δράση κεντρική δράση στην παραλιακή περιοχή Αγίας Μαρίνας.

Είχαν προηγηθεί τοπικές δράσεις το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στον Καρελλά από τον σύλλογο Καρελλά και το Κατηχητικό σχολείο Ι.Μ Αγίου Φανουρίου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης συγχαίρει όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στην κεντρική δράση.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετείχε στην εκστρατεία με περισσότερους από 40 συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις, σχολεία, φορείς αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, που φρόντισαν με τις δράσεις παραλίες, υπαίθριους και κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος ήταν παρών σε τέσσερις από τις δράσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το μήνυμά μας φέτος ήταν ακόμη πιο δυνατό, αφού η συμμετοχή φορέων και πολιτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ας κρατήσουμε ζωντανό τον ενθουσιασμό και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, κάθε μέρα, να διατηρούμε το περιβάλλον μας καθαρό, να κάνουμε τον τόπο μας πιο όμορφο. Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη φετινή εκστρατεία».

lets do ag dimitrios

H μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά, φορείς από όλο το Δήμο συνεργάστηκαν για ένα κοινό σκοπό με συμβολικό χαρακτήρα: για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δύο ομάδες πολιτών η μια από το Λαύριο και η άλλη από την Κερατέα καθάρισαν την ακτογραμμή χωρίς την παρέμβαση μηχανημάτων καταλήγοντας στην παραλία του Θορικού. Μικροί και μεγάλοι, αφού ενημερώθηκαν για την σπουδαιότητα της καθαριότητας του περιβάλλοντος, “σήκωσαν τα μανίκια” και συνεργάστηκαν αρμονικά με σύνθημα “Καθαρίζουμε το Δήμο μας και αναδεικνύουμε την ομορφιά του!!!” Επιπλέον, με την ευκαιρία αυτή οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε διάφορα αθλήματα επί άμμου, όπως Πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση και αντιπτέριση.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Mικροί και μεγάλοι εθελοντές του Δήμου Διονύσου συμμετείχαν δυναμικά συνεπείς στο ραντεβού τους. Για 6η συνεχή χρονιά, συντονίστηκαν με τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα για να αναδείξουν το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας, το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας, της δημιουργίας.

Παράλληλα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου πραγματοποίησε με οχήματα και μηχανήματα τον καθαρισμό του ρέματος της Αγ. Παρασκευής, ομορφαίνοντας τη συνολική εικόνα της περιοχής.

lets do saronikos

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 163 guests και κανένα μέλος